evita. Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Ale super wieści :multi::multi::multi: A dokąd Megi jedzie do nowego domku ? Czeka ją jakaś daleka podróż ? ;) Quote
Evelin Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 Nie czeka Ja żadna podróz..Będzie mieszkała w Białymstoku...Nadal będzie podlasianką.. Quote
Evelin Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 Znów był logiczny telefon w sprawie Megi..Ona jednak ma już dom..obiecałam.. Tak to dziwnie jest,że jak juz jest dom,to sypia się inne propozycje,a dopóki nie ma tej zasadniczej to ciężko... Quote
Korenia Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 To może przekieruj dla jakiejś innej bidy? Quote
Evelin Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 Jesli jeszcze ktoś zadzwoni spróbuje...nie zawsze się da.. Przede wszystkim ma taki plan,że pogadam z przyszła pania Megi..że jakby znała kogos,kto chciałby pieska,to pomogę w sterylce...itd..zobaczymy,może cos sie uda Quote
pucka69 Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Rozumiem, że na kawę już nie mogę liczyć??? Ksenie zaproponuj słyszysz? ona jest teraz moja faworytka: Quote
Evelin Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 Pucko czy Ty mnie nie znasz..kawę też..Ogłoszenia były? Były..więc kawa sie należy..Jak cos obiecam to staram sie spełnić..czasem mi tylko to troche czasu zajmuje,jak np z mailem..:) Zobacze jak się bedzie rozmawiało z panią.. Quote
Evelin Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 Ciotko Evito,czy możesz odwołać ogłoszenie na allegro..dzis znów telefon o Megi był...z allegro właśnie. Kto by pomyślał,że Megi będzie się cieszyła takim powodzeniem...Dobre ogłoszenia zrobiłyście ciotki :) Pucko wstaw link do Kseni..gdzie Ją wypatrzyłaś.. Quote
evita. Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 No ja dziś też dostałam na maila zapytanie z allegro w sprawie Megi- gdzie można ją obejrzeć itp. Może macie na oku jakąś inną podobną bidę do zaproponowania zamiast Megi ? ;) Quote
Evelin Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 Pucka Ksenię wstawiła...Może ona? Mam problemy z zalogowaniem się na forum schroniska.. Quote
pucka69 Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 http://afn.pl/forum/viewtopic.php?p=11292#11292 na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=432448116#photo Quote
Natussiaa Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 evita. napisał(a):. Może macie na oku jakąś inną podobną bidę do zaproponowania zamiast Megi ? ;) Może ta?:;) http://www.allegro.pl/item433093885_slodka_poziomka_znaleziona_w_lesie.html Quote
Evelin Posted September 6, 2008 Author Posted September 6, 2008 Megi dzis trafiła do swojego domku... Najpierw trzeba było odebrać Megi z DT w którym była 3 dni..niby krótko,ale stanowczo protestował synek Ani,któremu Megi się podobała...i jak wytłumaczyć małemu chłopcu,z przyszły jakieś obce osoby i zabieraja małego pieska?mały z pewnościa mnie nie lubi... Potem już wszystko ok,spacerek i wreszcie nowy dom (pani wcześniej dzowniła kiedy Megi przyjedzie..).Nie miałam watpliwości zostawiając Megi..Fujara jestem,bo zamist rozmawiać o znajomych nowej pani Megi i ew kolejnej adopcji pieska władowałam się a sterylkę 2 kotek..rodza na okrągło,a towarzystwa kocio-psiego (renciści i emeryci) nie stać na kastrację..no i tak to wyszło.. Po południu telefon od pani -czy Megi ma swojego weterynarza,bo kicha i kaszle..z podwórka wróciła zmeczona...do czasu oddania Megi do Ds wszystko było ok.. a jutro: 1.jadę z panią i z Megi do weta .Myślę,że Megi spotkało za dużo wrażeń..Jej zycie wywróciło się do góry nogami...Teraz to odchoruje...Oby wszystko skończyło sie dobrze.. 2.Spotkam sie z p.Marią w sprawie sterylki tych 2 kotów.. Smutno mi trochę,że maleńka Megi jest chora..niby wszystko rozumiem,ale szkoda mi maleńkiej.. Quote
evita. Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 I co z malutką ? Jak jej zdrowie ? P.S. "Przekierowałam" zainteresowanych Megi na Ksenię i Poziomkę ;) Quote
Evelin Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 Megi po wizycie u weta...ma infekcję górnych dróg oddechowych z zajęciem tchawicy..Jak powiedział wet,to pewnie ze stresu..tyle zmian w życiu w ciągu zaledwie 2 tygodni. Nowa pani Megi zdecydowanie wzbudza moje zaufanie..jest to osoba bardzo kochająca zwierzęta i w miarę swoich mozliwości pomagająca im.. A Megi: -została przedstawiona niektórym znajomym pani z towarzystwa psiokociego -dostała prezenty,no bo któz przychodzi poznać nowego mieszkańca klatki bez upominku... -lubi wsakiwać na kanape i z niej na okno -bezbłednie wybrała poduszkę do spania,wg pani od razu wiedziała gdzie jest jej miejsce.. Jednego jestem pewna,maleńka Megi jest kochana...ma swoją panią...I nadal bedzie nazywała się Megi..Pani nie chce niczego zmieniać.. PS:Evita super...Niech Ksenia i Poziomka wedruja do nowych domów..jak Megi.. Quote
Korenia Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Infekcja górnych dróg oddechowych bardzo częsta jest przy takich "przeprowadzach". Jak brałam swoją sucz ze schroniska to, mimo że była w ogrzewanym pomieszczeniu miała zajęte g.d.o. i do tego zapalenie oskrzeli. Także codziennie jezdziłyśmy na zastrzyki. Quote
Natussiaa Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 evita. napisał(a):I co z malutką ? Jak jej zdrowie ? P.S. "Przekierowałam" zainteresowanych Megi na Ksenię i Poziomkę ;) Ta sunia jest strasznie podobna do Megi: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=39044 proszę pokaż ją zainteresowanym i ta: Malutka starsza suczka, właściwie wielkości kota. Długo błąkała się po zgierskich ulicach, nikt nie reagował. Teraz jest już bezpieczna w naszym azylu. To mała przylepka. Byłaby idealnym pieskiem dla starszego małżeństwa, dzieci też lubi. Jest strasznie kochanym psem! Czy dasz jej szanse? Fundacja "Medor" Przyjaciele Bezdomnych Zwierząt ul.Urocza 9 95-100 Zgierz kom. 506-761-221 e-mail: schronisko.medor@op.pl Quote
evita. Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Natussiaa- wsie kandydatury przekazuję na bieżąco, ale na razie cisza. A jak się czuje Megi ? Czy coś wiadomo ? Mam nadzieję, że już lepiej kruszynce :loveu: Quote
evita. Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Halo, halo- czy cosik wiadomo jak się miewa Megusia ? ;) Quote
Evelin Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 Tak,wiadomo,tylko dogo nie chodziło a wczesniej ze 2 dni nie miałam netu .Dzis chyba ostatni dzien zastrzyków (ostateczna wizyta po wizycie u weta),mała zdrowieje i przstosowuje sie do nowego zycia.W dzień je b.mało,za to chetnie opróznia miski ok. pierwszej w nocy.Lubi spać na poduszce...Jest dobrze.. Quote
jaanna019 Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Evelin napisał(a):...Jest dobrze.. Właśnie to chciałam przeczytać. Odzyskałam net i pierwsze co zrobiłam to sprawdziłam co u Megi, bo spędzała mi sen z powiek. Cieszę się ogromnie, ale nie mogło przecież być inaczej, bo to przesłodka psinka. Quote
Recommended Posts