GrubbaRybba Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Też uważam, że schronisko to ostateczność. A hotel w Wiadernie? Zuzia, dzwoniłaś tam? Może hotel u Pati? Ceny ma przystępne, tylko transport... Ja mogę zadeklarować 20 zł miesięcznie na utrzymanie psa w hotelu. PS - A co z Dollarek? Przecież ona miała zabrać Żółtka, jak Spike znajdzie dom. Spike ma dom, więc dlaczego go nie zabiera? Quote
agnieszkal2 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Witam.mam koleżankę,która zastanawia się nad adopcją psa...marzyła o mixie labradora...może zapytam ją? Quote
gunia Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Agnieszko, było by super gdyby Żółty mógł znaleźć dom u Twojej koleżanki! Ten pies naprawdę zasługuje na miłość, jest bardzo grzeczny, łagodny i przyjacielski! Pisałam już do Pati, ile by kosztował hotelik na 2 tygpdnie i transport (z tego co czytałam to ona może też załatwić transport, a ja nie mogę narazie po niego sama pojechać niestety). Narazie nic nie odpisała, ale myślę, że zrobi to niedługo. Ja mogę dorzucić sto złotych jednorazowo, a potem 50 złotych co miesiąc na hotelik o ile zajdzie taka potrzeba. Quote
agnieszkal2 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Zła to taka,że ona może pieska adoptować po Nowym Roku - ponieważ ma nieogrodzony teren wokół domu. Dobra wiadomość to ta,że miałby dom z ogrooodem i kochających pańciów.Na stałe. Quote
Tosia2 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Agnieszko, ale czy ona widziała już zdjęcia Żółtka? Myslę, ze wiedząc co mu grozi, moze mogłaby rozważyc jego adopcję jak w warunkach blokowych i po prostu wychodzić z nim na smyczy.... w najgorszym wypadku można spróbować z hotelikiem.... Quote
agnieszkal2 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 no wlaśnie nie widziała zdjęć...dopiero zobaczy,jak wróci i sprawdzi pocztę. Quote
agnieszkal2 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 zresztą trudno się zdecydować na adopcję w ciągu kilku minut...ona dlatego wstrzymywała się z decyzją,zeby najpierw zrobić ogrodzenie,dlatego mówiła mi,ze najlepiej na wiosnę... Quote
agnieszkal2 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 pogadam z nią..ale spotkamy się w czwartek dopiero Quote
agnieszkal2 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 wiesz,nie chcę jej na siłę namawiać,bo nieraz skutek bywa odwrotny...ona to przemyśli..ja mówilam,ze sytuacja jest ciężka Quote
ZUZANNA11 Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Siedzę jak na szpilkach. Dosłownie. :roll: Quote
Itske Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 To trzymajcie mocno, bo u mnie też się domek kroi:multi: w jakim wieku jest psiak? Quote
ocelot Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Itske napisał(a):To trzymajcie mocno, bo u mnie też się domek kroi:multi: w jakim wieku jest psiak? Zuzanna pisała, że niecały rok Quote
ZUZANNA11 Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Itske napisał(a):To trzymajcie mocno, bo u mnie też się domek kroi:multi: w jakim wieku jest psiak? Itske, co taka tajemnicza jesteś. Napisz coś więcej. :p Quote
zulugula Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 O rany... to straszne! I co my teraz zrobimy? Domki 2, a Żółtek 1 :evil_lol:;) Trzymam mocno kciuki. Czwartek juz jutro. Quote
Diegula Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [quote name='zulugula']O rany... to straszne! I co my teraz zrobimy? Domki 2, a Żółtek 1 :evil_lol:;) Trzymam mocno kciuki. Czwartek juz jutro. Trzymamy trzymamy kciuki W razie czego taki psi ideał też szuka domku i jest też zółtawy :cool3::cool3: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118067&page=2 Quote
gunia Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Słuchajcie i na czym stanęło? Bo nie mogę tu wysiedzieć i wciąż się zastanawiam co i jak!!! Trzymam kciuki!!! Quote
ZUZANNA11 Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 Ciotki, naprawdę. Trzeba działać szybko. Co z tym hotelem ? Czy ktoś mógłby się jeszcze dołożyć ? Quote
Itske Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 ZUZANNA11 napisał(a):Itske, co taka tajemnicza jesteś. Napisz coś więcej. :p Znajomi zdecydowli się na powiększenie rodziny o szczeniorka, młode małżeństwo. Tylko raczej myślą o suni. Jako takie doświadczenie z psami mają. Pies ma być do pieszczotek i przytulania. dlatego na razie trwają pertraktacje Quote
ANETTTA Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 dostałam takiego meila dot zółtka bo ja mu zrobilam allegro Wiadomość od: nadzieja-76 (3) , wysłana z komputera o numerze IP: 213.158.196.103 Strona z przedmiotem: mix labradora i beagle'a. chca go OTRÓĆ -------------------------------------------------------------------------------- Treść wiadomości: Witam serdecznie. Proszę powiadomić mnie, czy piesek bedzie się nadawał do domu z dzieckiem, czy zaakceptuje dwa nasze kotki i czy dowieziecie go państwo do nas do domu w Radomiu, jeśli zdecydujecie się go nam powierzyć? Mieszkamy w domku z ogródkiem, więc miałby dobre warunki.Bardzo kochamy zwierzęta. Niedawno zmarł nam piesek z racji swego wieku i nasza córeczka bardzo to przeżywa. Na spacerach wciąż próbuje zaadoptować jakiegoś bezdomnego pieska, ale niestety bez powodzenia, gdyż nie znajdujemy bezpańskich piesków. Z ogromną przyjemnością przygarniemy i uratujemy tego pieska oraz damy mu dom. Czekamy na odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie. Karolina Krawczyk. prosze aby ktos tu stuknał na nadzieja -76 i odpisal Wiadomość od: nadzieja-76 (3) , wysłana z komputera o numerze IP: 213.158.196.103 Strona z przedmiotem: mix labradora i beagle'a. chca go OTRÓĆ Quote
zulugula Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Własnym oczom nie wierzę :-o Z tego musi się urodzić jakiś domek. Nie wiem czy jest mozliwośc sprawdzić Żółtka na koty. On może gonić na zewnątrz, a w środku tolerować. Podejrzewam, ze koty u tych ludzi są wychodzące. Zuzia, czy mozna to jakoś sprawdzić? Quote
ZUZANNA11 Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 Przyjechał do mnie dzisiaj ten technik. Musiał dzisiaj zabrać Żółtka i poprosił mnie, abym mu pomogła. Podjechałam tam z nim. Wzięłam Żółtka na smycz i razem zapakowaliśmy go do samochodu. Żółtek jechał spokojnie. Specjanie zakupiono dla niego budę. Ocieplaną z przedsionkiem, otwierany dach. Wyłożona ładnie słomą. Będzie zapewne mu cieplutko. Jest na łańcuch. Buda stoi pod takim wielkim orzechem. Trawka, warunki dobre. Musiał go dziś zabrać. Przyszedł do gminy facet, podobno zrobił taką awanturę, że. :roll: To jest jego obowiązek. Trzeba to zrozumieć. Pies moze być u niego max. 14 dni. Jutro idę do Żółtka, wezmę go na spacer. Przy okazji kupię jakąś puchę. Będzie dobrze. Quote
ocelot Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Zuza odpisałaś na to alegro? To sznasa dla Żółtka. Quote
Recommended Posts