Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam takie foty Żółtka... To faktycznie niesamowicie przyjacielski, ufny, łagodny i wierny pies... Jestem pod jego ogromnym wrażeniem... To chodząca dobroć po prostu ! Tak strasznie go żal... Zabierałam wczoraj z tej okolicy sunie ze szczeniakami, do Żółtka i Malwinki podjechałyśmy na moment... Wystarczyło by psiak utkwił w sercu...
Jeśli zginąłby z rąk leśnika, to byłby prawdziwy dramat... Taka zapłata za poczciwe i dobre psie serduszko.... :placz:

...a tu z ciężarną Malwinką... Razem siedzą w polu.... To Malwinki mama i rodzeństwo zginęły z rąk leśniczego...

Posted

Tosiu, dziękuję za zdjęcia, Żółtek jest śliczny i moim zdaniem z beaglem nie ma nic wspólnego, ale z labkiem i owszem. Taki labkowaty ma pyszczek i umaszczenie.

Gdzie Żółtek ma ogłoszenia?
Mogę coś porobić.

Posted

ZUZANNA11 napisał(a):
Trzeba mu koniecznie zrobić alegro. Kilka ogłoszeń mu zrobiłam, jeśli chcesz zobaczyć jakie to przejrzyj wątek. ;)

Zuziu, ja mam net tylko w pracy, na dogo zaglądam sporadycznie i nie mam za bardzo czasu na przeglądanie wątku.
Mogę zrobić allegro, może jutro mi się uda.
Jak mi wypiszesz, jakie Żółtek ma ogłoszenia, to może zrobię coś jeszcze, o ile mam gdzieś jeszcze konto.

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Tosiu, dziękuję za zdjęcia, Żółtek jest śliczny i moim zdaniem z beaglem nie ma nic wspólnego, ale z labkiem i owszem. Taki labkowaty ma pyszczek i umaszczenie.

Gdzie Żółtek ma ogłoszenia?
Mogę coś porobić.

..... Tam gdzie był i jest teraz jest labrador wiec możee to z nim ...

• 3 weeks later...
Posted

Dollarek napisał(a):
..... Tam gdzie był i jest teraz jest labrador wiec możee to z nim ...

Przepraszam, ale nie rozumiem... Powtórzę pytanie, gdzie Żółtek ma ogłoszenia, oprócz allegro, bo to już wiem.

Aha, a przy okazji powtórzę kolejne moje pytanie. Co z wujkiem, który szukał średniego psa? Dlaczego nie chce Żółtka?

Posted

Do wujka jedzie Spike.

A ja mam ogromny problem !

Przyjechał do mnie technik weterynaryjny z gminy. Mówił, że piszą do niego różne skargi, aby zlikwidować te dwa psy (Żółtka i Malwinę). Technik dowiedział się, że ja zajmuje się tymi psami i chciał pogadać. A więc psy muszą zniknąć w ciągu 2 tygodni.

Malwina jedzie w sobotę do zuluguli, ale Żółtek...

Ola mi powiedziła, że go weźmie jak ogrodzą podwórko. W ciągu tych dwóch tygodni raczej się nie wyrobią. Jutro idę do rodziców Oli i będę negocjować. Mam nadzieję, że się uda.

Aha i już wiem dokładnie co robią z psami w naszej gminie.

Gmina nie ma podpisanej gminy z żadnych schroniskiem. Psy są nielegalnie wożone do Rzeczycy, bo podobno tam jest jakiś znajomy i tymi psami się zajmuje. A jak nie...poprostu usypiane. :roll:

To jest zapewne ten facet co się za każdym razem tak czepia, że karmię te psy.

CHORE !

Posted

Kiepskie wieści płyną od Żółtka.
Czy on ma plakaty w okolicy?
Może to by pomogło? Gdyby ktoś oplakatował wsie okoliczne i Tomaszów. lecznice, słupy, przystanki autobusowe, skelpy zoologiczne i nie tylko, można też wieszać przy kościołach. W niedzielę tam przewija się mnóstwo ludzi.

Mogę zrobić plakat, ale wy dziewczyny będziecie musiały porozwieszać. Ja, jak jadę do domu, mam tak napięty harmonogram, że już nie dam rady. Poza tym czas nagli.

A co z Malwiną? Dzwoniłyście do Emira? Oni na pewno mają klatkę - łapkę. Może mogliby pożyczyć. Do Emira z Lubochni jest tylko 60 km.

Ja mogę załatwić, ale tylko malutką, kocią. Zresztą już o tym pisałam.

Posted

Jutro nie idę do szkoły. Mam zawody, więc dzisiaj będzie objazdówka po bezdomniakach. I mam następną bidę:
Pies taki trochę w typie Żółtka, tylko, że z grubszą sierścią. Jednak on jest w Lubochni, przy naszej szkole. Kochane psisko, spokojne. Wylizało mi twarz i ręce doszczętnie.

Posted

A co ma być.

Miał być zabrany w osbotę, ale do cholery nikt nie miał numeru do pati, która ma hotelik i nikt nie mógł do poniedziałku Żółtka przetrzymać. Szlag mi trafia, dosłownie.
Dopiero gdy gunia była pod Warszawą odezwała się do guni gamoń, że może psa przetrzymać do poniedziałku i potem pies zostałby zawieziony na Paluch, i tam szukalibyśmy mu domu. W żadnym razie do Tomaszowa, nie czarujmy się. Tomaszów z Paluchem nawet się nie równa.

Teraz bardzo pilny jest dla niego transport !

Posted

Chcecie go oddać na Paluch?

Zuziu, sprawy takie, jak DT, czy hotel załatwia się wcześniej. W ciągu chwili nikt nie podejmie decyzji, że bierze psa. Dodatkowo dogo nie działało i nawet nie dało się sprawdzić tego hotelu u pati.

Poza tym pod Tomaszowem jest hotel. Dlaczego nie chcecie tam oddać Żółtka, tylko chcecie go oddać do schroniska. On tam zginie pośród 2000 psów. Dla mnie to dziwny plan. :shake: