Hawanka Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Witam mam problem i dylemat otuż planuje w kwietniu ewentualnie w Maju 2009 roku zakupić szczeniaka i teraz nie wiem CZY MA TO BYĆ HAWAŃCZYK CZY MALTAŃCZYK:???: mam psa rasy hawańczyk ale nie jest to 100% tej rasy....(nie ma rodowodu ani metryczki) nie wiem:shake: 2 mi sie podobaja i przy 2 jest tyle samo roboty jeżeli chodzi o pielegnacje sierści a jeżeli chodzi o charakter ....Prosiła bym o pomoc Hodowców maltańczyka i hawańczyka i ile trzeba szykować kasy na takiego psa?? I najważniejsze pytanie czy mój fafciu zaakceptyje psiak młodszego od siebie:shake: I jaka musi być wyprawka żeby szczeniak był wesoły i zdrowy mam książke Maltańczyk Bolończyk i ich kuzyni ale tam nie pisze nic konkretnego .......:roll: Pozdrawiam Julita i pies Fafik hawańczyk;) Quote
Cockerek Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Hawanka, zapraszam na forum i portal maltańczykowy. Znajdziesz tam wiele ciekawych informacji i zapewne odpowiedzi na twoje pytania. Nie wstawiam linków, bo chyba tu nie można, ale poszukaj przez wyszukiwarkę, to na pewno znajdziesz ;) A od siebie mogę dodać - kupuj maltańczyka! :razz: Quote
Hawanka Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Ile kosztuje maltańczyk z rodowodem i hawańczyk także z rodowodem i zna ktoś dobrą hodowle ???? I czym różni sie pies z rodowodem a bez rodowodu oprucz ceny???:roll: Lub może poczekać az jakiś maltańczyk lub hawańczyk bedzie do adopcji(mi to obojetne czy bedzie to suczka czy piesek bo i tak była by wysterlizowana lub pies wykastrowany)... :)Tak mi szkoda tych psiaków te z hodowli bedą mieć dobrze a te biedule nie zbyt....:( pozdrawiam julita i pies Fafik hawańczyk Quote
natalia31 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 W ostatnim "Moim Psie" jest obszerny artykuł o maltańczykach, rozpietość cenowa dość duża od 2500zł do 4500zł bo to zależy po jakich rodzicach jest pies czy ze znanej hodowli.Pies z rodowodem daje większa pewność ,że jest zdrowy, nie obciążony chorobami genetycznymi, że wyrośnie z niego ładny i 100%piesek danej rasy. Najlepiej umówić sie z hodowcą ,pojechac obejrzec w jakich warunkach są chowane szczenieta, obejrzeć ich rodziców i spokojnie sie zastanowić .Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts