Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj widzę że Ty już z zaśnieżoną Birmą dotarłaś na spotkanie :evil_lol:
Serrrdecznie współczuję doprowadzenia jej do kultury po spacerze :lol:
Zdjęcia są cudne. Aż miło popatrzeć.

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jbk']http://lh6.ggpht.com/_LOY09l9iF2k/SaBLqbHcPvI/AAAAAAAAAtM/zCdoHYnnV5U/s640/Czechowice%2020022009_%20705.jpg - się dziewczyna na biało zrobiła ;)
No wiesz.... to było po prawie godzinie wyczesywania śniegu z grzbietu :placz:...

Agamrek Birma była spuszczona dopiero na 5 minut przed zdjęciem nr 3 :evil_lol:... ona po prostu od razu musi wskoczyć w śnieżny puch, wytarzać się, poboksować z Bianką i w ogóle :diabloti:

Posted

Bianeczka jest do adopcji, ale na razie nikt nie jest chętny na tego aniołka :placz:...
Za to z nią postępy są olbrzymie, daje się już dotykać obcym osobom - pod warunkiem, że ja też ją głaszczę.. bawi się z innymi psami, zaczyna sie słuchać... w ogóle cudowna jest :p

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Bianeczka jest do adopcji, ale na razie nikt nie jest chętny na tego aniołka :placz:...
Za to z nią postępy są olbrzymie, daje się już dotykać obcym osobom - pod warunkiem, że ja też ją głaszczę.. bawi się z innymi psami, zaczyna sie słuchać... w ogóle cudowna jest :p

Od początku było widać, że cudowna, mam nadzieję, że domek się znajdzie....

Posted

No tak, tylko na początku przez jej zachowania [strach] było to dużo trudniejsze. Teraz Bianeczka przejdzie obok innych ludzi, nie gryzie na oślep, jak do niej obcy pies biegnie, w domu ze mną ładnie pracuje... :loveu:

Posted

A już myślałam, że mnie olałaś ;)....

Wiecie co? Dzisiaj już mogę wyjść z Birmą :multi:. wczoraj musiał z nią wychodzić Kamil, bo mnie nereczka za bardzo bolała :placz:. Niby już mogłam normalnie chodzi, ale bałam się, że jak wyjdę z Birmą i ona do czegoś szarpnie to zacznie się na nowo :roll:

Posted

bonsai_88 napisał(a):
A już myślałam, że mnie olałaś ;)....

Wiecie co? Dzisiaj już mogę wyjść z Birmą :multi:. wczoraj musiał z nią wychodzić Kamil, bo mnie nereczka za bardzo bolała :placz:. Niby już mogłam normalnie chodzi, ale bałam się, że jak wyjdę z Birmą i ona do czegoś szarpnie to zacznie się na nowo :roll:

No to dobrze, że jest lepiej ;)

Posted

Alicja napisał(a):
[FONT=Arial]:shake:nie choruj ...nie uchodzi ...ciepłe majtochy cza nosić ;)[/FONT]

Mówisz to zupełnie tak, jakbym nie nosiła ciepłych majtów :mad:....

A wiecie co jest najgorsze? Wszyscy lekarze po kolei twierdzą, że ta nerka jest w 100% zdrowa :roll:

Posted

Jak tylko będę miała chwilkę [bo teraz TZ cały czas chodzi mi za plecami i ciągle pyta "Już skończyłaś?" "Już schodzisz?" :mad:] to tam zajrzę i poczytam... może uda mi się coś doradzić :roll:

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Mówisz to zupełnie tak, jakbym nie nosiła ciepłych majtów :mad:....

A wiecie co jest najgorsze? Wszyscy lekarze po kolei twierdzą, że ta nerka jest w 100% zdrowa :roll:

A to skąd wiesz, że to nerka?

Posted

Jbk bolała ciebie kiedyś nerka? Tego nie da się pomylić :lol:... miałam lekkie problemy z tą nerką jak byłam w ciąży, niby została całkowicie wyleczona, ale nadal raz na parę miesięcy mnie boli :roll:

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Jbk bolała ciebie kiedyś nerka? Tego nie da się pomylić :lol:... miałam lekkie problemy z tą nerką jak byłam w ciąży, niby została całkowicie wyleczona, ale nadal raz na parę miesięcy mnie boli :roll:

a nerka może być stłuczona?:roll: może toto. ;)

Posted

[FONT=Arial]:oops: a to ja ci powiem ze można pomylić ból nerki z innym .... uwierz ...nawet urolog się machnął..podał Papawerynę i Atropinę , bo bywało ze mi piaskarka wysypywała w nerach nadwyżki :pa okazało się że wylądowałam na operacji na oddziale ginek. :cool1: i to bardzo poważnej [/FONT]
[FONT=Arial]Kochana badania krwi i moczu i usg ukł. moczowo -płciowego i doznasz sie jasności :roll:[/FONT]

Posted

Tylko wiesz... mi na ginekologi zaczęli tą nerkę badać :evil_lol:.

Na poważnie byłam badana i co więcej... na inne organy piwo raczej by nie pomagało w ciągu paru godzin :roll:. Tak więc ostatnio musiałam pić 2 dni :diabloti:.

Niestety ja jestem z tych ludzi mało pijących - piję 2x dziennie po pół szklanki - po większych ilościach wymiotuję wodą :shake:... Do tego od czasu do czasu jakieś soki [głównie są to soki procentowe :diabloti:], raz na 100 lat herbata...

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Tylko wiesz... mi na ginekologi zaczęli tą nerkę badać :evil_lol:.

Na poważnie byłam badana i co więcej... na inne organy piwo raczej by nie pomagało w ciągu paru godzin :roll:. Tak więc ostatnio musiałam pić 2 dni :diabloti:.

Niestety ja jestem z tych ludzi mało pijących - piję 2x dziennie po pół szklanki - po większych ilościach wymiotuję wodą :shake:... Do tego od czasu do czasu jakieś soki [głównie są to soki procentowe :diabloti:], raz na 100 lat herbata...

To na ginekologi nerki badają? :-o :evil_lol:
A tak poważnie to z nerkami niema żartów. Mi leki nie pomagały, tylko piwo. Jak mnie bolała ta cholera, to po dwóch dniach już sama nie wiedziałam co mnie boli, bo promieniowało. Najczęściej w stronę kręgosłupa. Teraz jak nerka nawala, to wypijam 4 piwa, na noc termofor i spokój na jakiś czas. W lato nawet niema mowy o bluzeczkach z odkrytymi pleckami :shake:
Mi też się zaczęło w ciąży i tak już zostało.

Posted

bonsai_88 napisał(a):

No to się przyzwyczaisz i nie będzisz zwymiotować wodą!
Codzienne ćwiczenia! :evil_lol::diabloti: