Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bonsai_88 napisał(a):
JAGA MA DOM :multi:...

Oleczku, jeśli chcesz wspólny spacerek z Birmą i Jaga to radzę się pośpieszyć... Jaga po sterylce jedzie do Warszawy do Orphy :loveu:... Czyli przed świętami powinna już być w nowym domu :multi:

Kurde, a już myślałam, że z Tobą zostanie..... Już się przyzwyczaiłam do myśli, że masz dwie suki :)

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaga jest słodka i kochana, ale to nie jest mój typ psa... ja lubię psy pracujące ze mną, a nie pracujące jak akurat obie chcemy tego samego :razz:. Birma mimo, że była już dorosła jak do mnie trafiła to chce ze mną pracować, robienie sztuczek dla pańci to codzienny rytuał :loveu:. Może jakby Jaga od początku była u mnie i miałabym szansę nauczyć ja dobrze chociaż podstawowych komend to bym ją zostawiła [np. do dzisiaj, po ponad 3 tygodniach Jaga nie siada na rozkaz... muszę trzymać COŚ - smakołyk, zabawkę - żeby się posłuchała :shake:].

Żeby nie było zaznaczam jeszcze raz - nie chodzi mi o wiek tej pieszczochy, tylko o jej koci charakterek :razz:...

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Jaga jest słodka i kochana, ale to nie jest mój typ psa... ja lubię psy pracujące ze mną, a nie pracujące jak akurat obie chcemy tego samego :razz:. Birma mimo, że była już dorosła jak do mnie trafiła to chce ze mną pracować, robienie sztuczek dla pańci to codzienny rytuał :loveu:. Może jakby Jaga od początku była u mnie i miałabym szansę nauczyć ja dobrze chociaż podstawowych komend to bym ją zostawiła [np. do dzisiaj, po ponad 3 tygodniach Jaga nie siada na rozkaz... muszę trzymać COŚ - smakołyk, zabawkę - żeby się posłuchała :shake:].

Żeby nie było zaznaczam jeszcze raz - nie chodzi mi o wiek tej pieszczochy, tylko o jej koci charakterek :razz:...

Z drugiej strony - będziesz mogła dać tymczas następnej zagubionej istocie :)

Posted

Czy będę dawać kolejny DT to nie wiem, zależy czy jakiś pies chwyci mnie tak za serce jak Jaga [albo, nie daj boże, Birma :diabloti:]... bo ja cały czas czekam, aż Kamil pozwoli mi kupić wymarzonego, rodowodowego psiaka :loveu:...

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Czy będę dawać kolejny DT to nie wiem, zależy czy jakiś pies chwyci mnie tak za serce jak Jaga [albo, nie daj boże, Birma :diabloti:]... bo ja cały czas czekam, aż Kamil pozwoli mi kupić wymarzonego, rodowodowego psiaka :loveu:...

No ale czy Birma się już przekonała do owczarków?

Posted

Po szkole jaką dała mi Jaga bardzo zmieniły się moje poglądy... po 1 w d*** mam zdanie Birmy na temat owczarków :diabloti:... ma je polubić i koniec... ja się jej o zdanie nie będę pytać :mad:.
Po 2 nie będę brać suki... 1 cieczka i wystarczyła :evil_lol:. Będę brać psa, co najwyżej go wykastruję, jeśli będzie "nie taki". Chodzi mi o to, że repa będę miała TYLKO, jeśli pies będzie tego wart z wyglądu i z charakteru. Jeśli nie to będę miała pięknego miśka do kochania :loveu:

Posted

Nie miała 10-12 miesięcy... prędzej miała 8 miesięcy [zdanie weta i wg. tego liczę jej wiek] :evil_lol:.
Jak dla mnie to ona jest najstarszą pudlicą świata, przecież mam ją już połowę życia. Szczegół, że jej życia [8 miesięcy i 11 dni :loveu:], nie mojego :evil_lol:.

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Ja chcę BOSa :loveu:... Ale Kamil coś się buldoczy, że on chce krótkowłosego psa... chyba muszę mu przypomnieć, kto rządzi w tym domu :mad:

Zapytaj, kto karmi psa? Ty? To Ty powinnaś wybrać rasę :)

Posted

Zerduszko ja dziękuję za takie wredne szczyle :mad:. A w ogóle to jak zobaczyłam Birmę po raz pierwszy, po pierwszym dniu razem i pierwszym spacerku... myślałam, że jednak ona ma 10 lat a nie rok :shake:. Zachowywała sie jak stary, zmęczony życiem pies :roll:.

JBK właśnie o to chodzi, że 2 pies ma być też Kamila, a nie tylko mój tak jak Birma. Bo Kamil chciałby mieć psa, ale Birma ma go kompletnie... w nosie :evil_lol:. Ona nigdy nie będzie jego. Próbował już wielu rzeczy - spacerów [przez miesiąc wyprowadzał tylko on, jak ja miałam rozwaloną nogę...], przekupywania żarciem [jeśli pańcia nic nie chce to mogę zjeść... ale niech tylko cmoknie to mam w nosie żarcie], ćwiczeń ["że niby ja sie mam jego słuchać :lol:... i co z tego, że daje smakołyka i chce tylko żebym usiadła :razz:"]... Właśnie dlatego chcę też jego upodobania brać pod uwagę

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Zerduszko ja dziękuję za takie wredne szczyle :mad:.

Nasze suki to chyba z jednej matki są :evil_lol:

Ps. Jak Ty to robisz? Ja się boje, żeby mi mąż psa nie odebrał :cool1: Jak ona pokocha go bardziej niż mnie, to ją oddam :diabloti:

Posted

bonsai_88 napisał(a):

JBK właśnie o to chodzi, że 2 pies ma być też Kamila, a nie tylko mój tak jak Birma. Bo Kamil chciałby mieć psa, ale Birma ma go kompletnie... w nosie :evil_lol:. Ona nigdy nie będzie jego. Próbował już wielu rzeczy - spacerów [przez miesiąc wyprowadzał tylko on, jak ja miałam rozwaloną nogę...], przekupywania żarciem [jeśli pańcia nic nie chce to mogę zjeść... ale niech tylko cmoknie to mam w nosie żarcie], ćwiczeń ["że niby ja sie mam jego słuchać :lol:... i co z tego, że daje smakołyka i chce tylko żebym usiadła :razz:"]... Właśnie dlatego chcę też jego upodobania brać pod uwagę

To musisz go przekonać, że jego ulubioną rasą jest BOS :)