eurydyka Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 nie moglam sie powstrzymac i jak zobaczylam to wklejam i te fotke [IMG]http://img397.imageshack.us/img397/525/dscn4626dz3.jpg[/IMG] Quote
luka1 Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 on chyba nigdy nie maiał takiego życie - nie dziwie sie że walczył o miejsce w sforze, bał sie tego wszystkiego stracić. Quote
eurydyka Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 on jest niesamowity, taki 200% jamnior wczoraj na spacerze jak ja go wolalam to wlasciwie nie reagowal, lecial do swojej rodzinki ciagle, ale w ktoryms momencie przyszedl w koncu, prawie wlazl na kolana i dostalam kilka przytulanych buziakow potem znow sobie biegal i nie reagowal na mnie :) Quote
JamniczaRodzina. Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 No i jest super :loveu:każdy psiak po przejściach potrzebuje czasu. Quote
taxelina Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Super ze idzie wam coraz lepiej, wspolne spacery, lezenie w lozku ;) Quote
Isadora7 Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [quote name='eurydyka']on jest niesamowity, taki 200% jamnior wczoraj na spacerze jak ja go wolalam to wlasciwie nie reagowal, lecial do swojej rodzinki ciagle, ale w ktoryms momencie przyszedl w koncu, prawie wlazl na kolana i dostalam kilka przytulanych buziakow potem znow sobie biegal i nie reagowal na mnie :)[/quote] No to nawet 500% jamnior. Rozczulające to zdjęcie: [url]http://img397.imageshack.us/img397/525/dscn4626dz3.jpg[/url] Quote
yunona Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Dzięki Eurydyce za zamieszczone zdjęcia, szczególnie za powalające zdjęcie łóżkowe! Gęba sama się śmieje przy ich oglądaniu:bigcool:. Cieszę się, że jamniorek wreszcie poczuł się bezpiecznie, to widać na zdjęciach. Ale na relacje Wiolin- Edur należy jeszcze mieć baczenie, żeby nie popsuć tak wypracowanej harmonii. Chciałabym na łamach tego wątku przeprosić wszystkich za wywołanie "mocnego wiru", ale myślę, że on też miał swój skromny udział w tym co oglądamy. Przepraszam również Eurydykę. Szanuję bardzo ludzi , którzy służą tak szczytnemu celowi . I oczywiście chciałam dodać, że są sytuacje i miejsca gdzie należy powściągnąć emocje i ja o tym doskonale wiem, ale w tym wypadku uznałam, że trzeba iść na całość. Ja nie "walczyłam " o siebie ani dla siebie (to było wiadome od początku) tylko o szczęście bezbronnego psiaczka. Czasami są wyjątki od reguły. :lol: Quote
Teanka Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Zapewniam że Wiolin doskonale sam o siebie umie zadbać i nie trzeba go bronić bo to istny:diabloti:. Tak na przykład dziś rano odgonił Bemola od miski pod koniec posiłku a ten biedny frajer się dał :-o po raz pierwszy, bo poprzednio odganiał jamniora. Dodam jeszcze, że Bemol to największy żarłok z całej trójki, wiecznie głodny. Natomiast relacje Edur- Wiolin są bardzo dobre, bawią się razem ale też Edur to wyjątkowo bezkonfliktowy piesek, ze wszystkimi się dogaduje:loveu: (Bemol to ten na przedzie, w środku Wiolin, za nimi Edur) Eurydyka, nawet nie zauważyłam że nie reagował gdy go wołałaś natomiast wasze mizianki pamiętam:evil_lol: Quote
JamniczaRodzina. Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Proszę jacy fajni kumple.:loveu: Quote
yunona Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Natomiast relacje Edur- Wiolin są bardzo dobre, bawią się razem ale też Edur to wyjątkowo bezkonfliktowy piesek, ze wszystkimi się dogaduje:loveu: (Bemol to ten na przedzie, w środku Wiolin, za nimi Edur) Oczywiście miałam na myśli Wiolin-Bemol (słaba jestem z muzyki:eviltong:). Chłopaki są całuśne, beagle to też jedna z ulubionych przeze mnie ras. Oby tak dalej:loveu:. Quote
JamniczaRodzina. Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Najważniejsze jest to,że z każdym dniem coraz lepiej.:p Quote
eurydyka Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 wszystko u nich w porzadku, wiecej bedzie pewnie fotek w drugiej polowie grudnia Quote
Ziutka Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Pozdrawiamy całą Wiolinkową rodzinkę :loveu: ;) Quote
taxelina Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 eurydyka napisał(a):wszystko u nich w porzadku, wiecej bedzie pewnie fotek w drugiej polowie grudnia No to czekam z niecierpliwoscia! Quote
Teanka Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Dzięki za pozdrowienia, wreszcie udało mi się parę zdjęć popstrykać nie są najlepsze ale w każdym razie nowe;) To jeszcze z listopada: cały tercet, Bemol z Wiolinem Edur z tyłu Sam Wiolin Wiolin i Bemol A te są już z ostatnich paru dni (po 16 grudnia) Wiolin i Edur Wszystkie 3 psy Wiolin i Edur Wiolin który koniecznie chce się dowiedzieć czy jego ulubiony świniak został schowany na regale Wiolin na kolankach przy stole Wiolin wącha Edurzaste fafle, zaraz będzie je wylizywał (zdjęcie z wylizywaniem zawsze mi wychodzi poruszone jak na razie) Wiolin i piłeczka Quote
Teanka Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 [quote name='deer_1987']Jak relacje z beaglami? Z Edurem Wiolin dogaduje się świetnie, zresztą myślę że widać to na zdjęciach - wybrałam zdjęcia Wiolina a jest na nich też dość często Edur. Bawią się razem, śpią obok siebie, etc. Natomiast Wiolin z Bemolem się tolerują, ale są ostrożni w swojej obecności. Czasem Wiolinowi 'odbija' i np. nie pozwala Bemolowi wejść do domu, blokuje schody. Bemol czasem na to pozwala, czasem nie. Jeżeli się postawi, warknie i trzyma ogon prosto (jest pewny siebie) wówczas Wiolin daje mu spokój. Szczęśliwie do niczego więcej nie dochodzi, więc w sumie jest dość dobrze. Problem polega na tym, że Wiolin ma bardzo jamniczy i mocny charakter, chciałby być zawsze i wszędzie na pierwszym miejscu. Jeżeli jest inaczej, wkurza się i właśnie wtedy męczy Bemola. Ogólnie nie jest źle, na spacerach i w ogrodzie psy trzymają się razem. poza tym Wiolin bardzo się przywiązał i do nas i do beagli. Czasem nie chce wyjść rano na spacer gdy np.pada. potem zawsze tego żałuje - stoi w oknie i wypatruje powrotu beagli. A tak wczoraj wieczorem pochrapywały sobie nasze 3 pieski::lol: Quote
eurydyka Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 piekne te obrazki, SPokojnych Swiat dla calej Waszej rodziny Quote
JamniczaRodzina. Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Z okazji Bożego Narodzenia, składam Wam serdeczne życzenia. Niech Wam święta miłe będą, z dźwiękiem śpiewu i kolędą. Z wigilią tuż po zmroku i w radosnym Nowym Roku. Quote
luka1 Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 tak sobie tu zagladam i podziwiam. Jestem spokojna o Kubusie. Dziwi mnie tylko że od dnia gdy go zabrałam od poprzednich "opiekunów" ani razu nie zapytali co sie z psem dzieje - a prawie każdego dnia sie spotykamy. Co stałoby sie z psem gdyby nie pomoc Eurydyki i innych ? Quote
taxelina Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Zalozylam strone o jamnisiach i mixach co szukaja domow, mamy dzial "w nowym domu" i jest prosba do kazdego kto adoptowal jamnisia z dogo o napisanie ktotkiej histori jak jamnis trafil do Was, zebysmy to mogli dodac na strone. z gory dziekuje bardzo o to link: Jamniki i ich mixy szukaja swoich domow Quote
eurydyka Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Wiolin w ostatnia sobote byl na beaglowce w Kampinosie, nas akurat nie bylo ale moje psiaki byly z moja mama. Mial do towarzystwa 8 beagli i jedna jamniczke Quote
Recommended Posts