Jump to content
Dogomania

Oskar vel Merlin ma DOM;-)))prosze o przeniesienie wątku ;-)

Recommended Posts

• Replies 511
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pieseczek dzis wieczorkiem jedzie do Pati do hoteliku, doba kosztuje 15 pln i własna karma..
mam nadzieje,ze Patrycja nauczy go na smyczy spacerowac i zobaczymy jak on zachowuje sie w domu- czy zachowuje czystosc..??
mam nadzieje porobic mu dzisiaj ładne zdjęcia do nowych ogłoszeń.

Posted

elainfo napisał(a):
powazna decyzja przedemną.... planuje go ulokowac w pewnym hoteliku...tak ,żeby na weekend miał już cieplutko , bezpiecznie i domowo..

Szykuję juz fanty na bazarki bo miesiąc Merlina w hoteliku to koszt ok 500 pln....

Moja prośba o pomoc: CZY KTOŚ JEST W STANIE DORZUCIĆ SIE DO HOTELIKU???...niewiemy ile czasu dane mu bedzie tam mieszkac..oczewiście wszystkim nam zalezy aby jak najszybciej trafił do wspaniałego Dsu.. ale moze byc różnie..

Mogę dorzucić 50 PLN co miesiąc ale dopiero pod koniec miesiąca.:oops:

Posted

Fasolka napisał(a):
Mogę dorzucić 50 PLN co miesiąc ale dopiero pod koniec miesiąca.:oops:

Fasolka- dziękujemy ;-)) to z Twoimi 50 pln bedziemy juz miec gwarantowane 200 pln:loveu::loveu:
Jutro wysle ci na pw numer konta na którym zbieramy wpłaty dLa tego błękitnookiego cudaczka.

Posted

OK będę czekac na PW :-)
Bardzo się cieszę, że maluch jest coraz bliżej szansy na lepsze życie :-)
Tylko, że ta moja wpłata to dopiero 29-30.09. i co miesiąc pod koniec, ok?

Posted

Fasolka napisał(a):
OK będę czekac na PW :-)
Bardzo się cieszę, że maluch jest coraz bliżej szansy na lepsze życie :-)
Tylko, że ta moja wpłata to dopiero 29-30.09. i co miesiąc pod koniec, ok?

Kochana cioteczko z nieba nam spadasz..
:loveu:

Posted

to pewnie da sie sprawdzic , dzieci co prawda w takim wieku nie mam al jakby trzeba bylo sprawdzic stosunki psio-psie i psio -kocie to jestem do dyspozycji.

Posted

psiak jest juz u mnie jest grzeczny nie szczeka nie piszczy. lezy sobie wlasnie na kanapie( a nie mowilam wam dziewczyny za tak sie skonczy :mad:) i cos mu sie tam pewnie fajnego spi bo pzrebiera lapkami . Pozwiedzal dom i co najwzniejdze moj przekochany pies gow pelni zaakceptowa i nie ma zadnej izolacji wszystkie zyja w zgodzie.
Zobaczymy jak w nocy z trzymaniem napisze rano jak bylo. Na rzie jest ok strzelil c nie co na powitanie potem poprawil i chyba stwierdzil ze starczy :evil_lol:

Pozdrawiamy Oskar i reszta bandy

Posted

Zmysł napisał(a):
Rewelacja:loveu: To tak znienacka taka super wiadomość, czy coś wcześniej przeoczyłem?

hahaha.. Zmysł to była relacja pati- czyli z Hoteliku domowego.. Nie z DSu..;-))))

Ale musze Wam napisac a Anouk potwierdzi..,ze pies przechodzi mega metamorfozy.. jeszcedwa tygodnie temu - latał jak wypłosz, jak sie go wypusciło z boksu i niechciał podejśc na spokojnie na zawołanie , do głaskania.. a teraz:crazyeye: przychodzi machajac radosnie ogoneczkiem, zaczepia łapką, sam sieprosi o mizianie i uwage.

U pati sa tez dwa koty: jeden malenki , drugi dorosły- Oskarek nie przejawił agresjii ale był bardzo ciekawy i z pewna dozą niesmiałosci je obwachiwał..
z psami sie dogaduje. Taki psi Aniołek. Faktycznie na dzien dobry u Pati w domu narobił na dywan.. najpierw rzadziuśka kupą..a potem dwa razy siknął. Z tym sikaniem to chyba takie zachowanie przy innych psach wynikło. Moj domowy pies tez zaczynał obsikiwac mi ściany w mieszkaniu jak mieliśmy jakiego psiego goscia..;-)
zanim trafił do Pati pojechał na szczepienie.Kupiłam mu tez smycz-UWAGA UWAGA -Oskar chodzi na smyczy!!!!( chyba pomogło to ,ze mu tydzien temu w schronisku załozyłam i zostawiłam obrożę na szyi i przywykł ,że ma pętle na szyi - wiec smycz mu nie robiła różnicy.;-))

wydałam wczoraj:

50 pln- szczepienie;
18 ln- smycz;
19 pln -3 kg Chapi
150 pln zapaciliśmy za 10 dni hotelowania Oskara u Pati.

Anouk dorzuciła wczoraj 100 pln.;-))

Oskar w domu- poczuł sie jak w domu- i wnioskuję ,ze był to pies domowy a nie podwórkowy. w domu czuje sie pewnie a na dworze troche mniej.

Czekamy na zdjecia od Pati.

Posted

jesli chodzi o dzien to narobil jeszcze w domu i z rana tez niespodzianka byla ale pracujemy nad tym powoli dojdziemy do celu. To wspanialy pies pozostawiony sam lekko piszczy na poczatku ale w miare szybko sie uspokaja. W domu spokojny , nie szaleje nie niszczy. Zostal dzis sam i spal sobie grzecznie. Na spacerku na smyczy bylismy krotko bo pada ale chodze z nim wkolo domu na smyczy wiec jest nawet ok nieco sie zapiera na poczatku. Wczoraj nie chcial nic jesc dzis juz ze smaczkiem zjadl gtowane miesko z ryzem a na deser psie ciacho :cool3:
lezy wlanie obo obok mnie bo pzreciez jak cien krok w krok. BARDZO radosny i pzrekochany psiaczek. Zaraz wstawie fotki

i co gdzie wyladowal a nie mowilam :D

zaspany

amory

pelna komitywa ;-)

glowa uszy postawione co nie czesto sie zdarza

Posted

Uff odetchnęłam jak przeczytałam że dogadał się z Twoją sforką. Trochę się tego obawiałam.
Fotki super tylko wychodzi na to żę ma jedno oko czerwone a drugie niebieskie - normalnie kosmita nie pies:evil_lol:.

A więc komu, komu psiaka który kocha wszystko dookoła, ludzi, koty, psy z dziećmi też pewnie nie byłoby problemów.

Posted

te fotki sa o wiele ladniejsze domowe pielesze , umiech na pysiu widac jaki ma kolor tak na prawde . Ja tez bylam zaskoczona jaki on jest sliczny.
I mowie wam to zupelnie niekonfliktowy psiak.
Chce tez niniejszym zakomunikowac , ze nie zrobil dzis od popoludnia ani razu nic w domu :multi:

Kimanko

Posted

noc pzeespana spokojnie i zadnych niespodzianek :multi: Psiak potrafi juz zachowac czystosc w domu. On jest bardzo madry. Rozumie co sie do niego mowi. Zachowuje sie jak mlodziak straszny. Bawic sie chce ciagla, lapka zaczepia. Z moja Zoja wielka komitywa bawia sie ganiaja czasem po domu :mad:
Jedyne nad czym pracujemy to smycz. Jakos ostsnio oponie mu to idzie. Ale powoli i to pokonamy na plus . Jak nie bedzie padac pojdziemy na spcerek na smyczce na lake