elainfo Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10899458#post10899458 pierwszy bazarek dla niebieskookiego.. Quote
elainfo Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Pieseczek dzis wieczorkiem jedzie do Pati do hoteliku, doba kosztuje 15 pln i własna karma.. mam nadzieje,ze Patrycja nauczy go na smyczy spacerowac i zobaczymy jak on zachowuje sie w domu- czy zachowuje czystosc..?? mam nadzieje porobic mu dzisiaj ładne zdjęcia do nowych ogłoszeń. Quote
Fasolka Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 elainfo napisał(a):powazna decyzja przedemną.... planuje go ulokowac w pewnym hoteliku...tak ,żeby na weekend miał już cieplutko , bezpiecznie i domowo.. Szykuję juz fanty na bazarki bo miesiąc Merlina w hoteliku to koszt ok 500 pln.... Moja prośba o pomoc: CZY KTOŚ JEST W STANIE DORZUCIĆ SIE DO HOTELIKU???...niewiemy ile czasu dane mu bedzie tam mieszkac..oczewiście wszystkim nam zalezy aby jak najszybciej trafił do wspaniałego Dsu.. ale moze byc różnie.. Mogę dorzucić 50 PLN co miesiąc ale dopiero pod koniec miesiąca.:oops: Quote
elainfo Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Fasolka napisał(a):Mogę dorzucić 50 PLN co miesiąc ale dopiero pod koniec miesiąca.:oops: Fasolka- dziękujemy ;-)) to z Twoimi 50 pln bedziemy juz miec gwarantowane 200 pln:loveu::loveu: Jutro wysle ci na pw numer konta na którym zbieramy wpłaty dLa tego błękitnookiego cudaczka. Quote
Fasolka Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 OK będę czekac na PW :-) Bardzo się cieszę, że maluch jest coraz bliżej szansy na lepsze życie :-) Tylko, że ta moja wpłata to dopiero 29-30.09. i co miesiąc pod koniec, ok? Quote
elainfo Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Fasolka napisał(a):OK będę czekac na PW :-) Bardzo się cieszę, że maluch jest coraz bliżej szansy na lepsze życie :-) Tylko, że ta moja wpłata to dopiero 29-30.09. i co miesiąc pod koniec, ok? Kochana cioteczko z nieba nam spadasz.. :loveu: Quote
GrubbaRybba Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Czy Merlin nadal szuka domu? Mam dom dla ONkowatego psiaka, ale musi lubić dzieci (2,5 letnie dziecko w domu), inne psy (jamniczka z Palucha) oraz musi być łagodny. Czy Merlin by się nadawał? Quote
orpha Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 to pewnie da sie sprawdzic , dzieci co prawda w takim wieku nie mam al jakby trzeba bylo sprawdzic stosunki psio-psie i psio -kocie to jestem do dyspozycji. Quote
anouk92 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Psio-psie raczej jest ok - w schronisku przebywa z innymi psami i jak dotąd nic się nie działo. Jeśli to suczka to już wogóle nie widzę problemu. Quote
pati Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 psiak jest juz u mnie jest grzeczny nie szczeka nie piszczy. lezy sobie wlasnie na kanapie( a nie mowilam wam dziewczyny za tak sie skonczy :mad:) i cos mu sie tam pewnie fajnego spi bo pzrebiera lapkami . Pozwiedzal dom i co najwzniejdze moj przekochany pies gow pelni zaakceptowa i nie ma zadnej izolacji wszystkie zyja w zgodzie. Zobaczymy jak w nocy z trzymaniem napisze rano jak bylo. Na rzie jest ok strzelil c nie co na powitanie potem poprawil i chyba stwierdzil ze starczy :evil_lol: Pozdrawiamy Oskar i reszta bandy Quote
Zmysł Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Rewelacja:loveu: To tak znienacka taka super wiadomość, czy coś wcześniej przeoczyłem? Quote
elainfo Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 Zmysł napisał(a):Rewelacja:loveu: To tak znienacka taka super wiadomość, czy coś wcześniej przeoczyłem? hahaha.. Zmysł to była relacja pati- czyli z Hoteliku domowego.. Nie z DSu..;-)))) Ale musze Wam napisac a Anouk potwierdzi..,ze pies przechodzi mega metamorfozy.. jeszcedwa tygodnie temu - latał jak wypłosz, jak sie go wypusciło z boksu i niechciał podejśc na spokojnie na zawołanie , do głaskania.. a teraz:crazyeye: przychodzi machajac radosnie ogoneczkiem, zaczepia łapką, sam sieprosi o mizianie i uwage. U pati sa tez dwa koty: jeden malenki , drugi dorosły- Oskarek nie przejawił agresjii ale był bardzo ciekawy i z pewna dozą niesmiałosci je obwachiwał.. z psami sie dogaduje. Taki psi Aniołek. Faktycznie na dzien dobry u Pati w domu narobił na dywan.. najpierw rzadziuśka kupą..a potem dwa razy siknął. Z tym sikaniem to chyba takie zachowanie przy innych psach wynikło. Moj domowy pies tez zaczynał obsikiwac mi ściany w mieszkaniu jak mieliśmy jakiego psiego goscia..;-) zanim trafił do Pati pojechał na szczepienie.Kupiłam mu tez smycz-UWAGA UWAGA -Oskar chodzi na smyczy!!!!( chyba pomogło to ,ze mu tydzien temu w schronisku załozyłam i zostawiłam obrożę na szyi i przywykł ,że ma pętle na szyi - wiec smycz mu nie robiła różnicy.;-)) wydałam wczoraj: 50 pln- szczepienie; 18 ln- smycz; 19 pln -3 kg Chapi 150 pln zapaciliśmy za 10 dni hotelowania Oskara u Pati. Anouk dorzuciła wczoraj 100 pln.;-)) Oskar w domu- poczuł sie jak w domu- i wnioskuję ,ze był to pies domowy a nie podwórkowy. w domu czuje sie pewnie a na dworze troche mniej. Czekamy na zdjecia od Pati. Quote
Fasolka Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Wspaniale :-) teraz u Pati będzie go można lepiej poznać, będzie można o nim więcej napisać w ogloszeniach, na pewno jest o krok bliżej DS Quote
orpha Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 heh musze się przestawic z Merlina na Oskara :evil_lol: Pati czekamy czekamy na fotki :) Quote
elainfo Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 Pati koniecznie mi napisz jak on w ciagu dnia -załatwia sie jeszce w domu? Quote
pati Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 jesli chodzi o dzien to narobil jeszcze w domu i z rana tez niespodzianka byla ale pracujemy nad tym powoli dojdziemy do celu. To wspanialy pies pozostawiony sam lekko piszczy na poczatku ale w miare szybko sie uspokaja. W domu spokojny , nie szaleje nie niszczy. Zostal dzis sam i spal sobie grzecznie. Na spacerku na smyczy bylismy krotko bo pada ale chodze z nim wkolo domu na smyczy wiec jest nawet ok nieco sie zapiera na poczatku. Wczoraj nie chcial nic jesc dzis juz ze smaczkiem zjadl gtowane miesko z ryzem a na deser psie ciacho :cool3: lezy wlanie obo obok mnie bo pzreciez jak cien krok w krok. BARDZO radosny i pzrekochany psiaczek. Zaraz wstawie fotki i co gdzie wyladowal a nie mowilam :D zaspany amory pelna komitywa ;-) glowa uszy postawione co nie czesto sie zdarza Quote
Zmysł Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 ale rodzinna, przytulna atmosfera. bardzo fajnie Quote
anouk92 Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Uff odetchnęłam jak przeczytałam że dogadał się z Twoją sforką. Trochę się tego obawiałam. Fotki super tylko wychodzi na to żę ma jedno oko czerwone a drugie niebieskie - normalnie kosmita nie pies:evil_lol:. A więc komu, komu psiaka który kocha wszystko dookoła, ludzi, koty, psy z dziećmi też pewnie nie byłoby problemów. Quote
pati Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 hahaha ania wiedzialam ze sie obawiasz zeby go moj zet razem z koscmi nie zezarł :evil_lol: Quote
anouk92 Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Chciałam zaznaczyć że Oskar dużo ładniej prezentuje się w rzeczywistości niż na fotkach. Quote
pati Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 te fotki sa o wiele ladniejsze domowe pielesze , umiech na pysiu widac jaki ma kolor tak na prawde . Ja tez bylam zaskoczona jaki on jest sliczny. I mowie wam to zupelnie niekonfliktowy psiak. Chce tez niniejszym zakomunikowac , ze nie zrobil dzis od popoludnia ani razu nic w domu :multi: Kimanko Quote
elainfo Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 o rany ale fajne wieści;-)) Pati dzieki..;-) Quote
pati Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 noc pzeespana spokojnie i zadnych niespodzianek :multi: Psiak potrafi juz zachowac czystosc w domu. On jest bardzo madry. Rozumie co sie do niego mowi. Zachowuje sie jak mlodziak straszny. Bawic sie chce ciagla, lapka zaczepia. Z moja Zoja wielka komitywa bawia sie ganiaja czasem po domu :mad: Jedyne nad czym pracujemy to smycz. Jakos ostsnio oponie mu to idzie. Ale powoli i to pokonamy na plus . Jak nie bedzie padac pojdziemy na spcerek na smyczce na lake Quote
Recommended Posts