Aga - Czakra Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 prześlij mi kilka zdjęć (format do 200 kb) i dane kontaktowe. Zrobię jej ogłoszenie na trójmieście. Sporo psów idzie z tych ogłoszeń. Napisz coś o niej (orientacyjny wiek, stan zdrowia, zachowanie i kwestia transportu) a.szalc@wp.pl Quote
Mysia_ Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 Asia_Klero napisał(a):Mysia juz napisala czy napisac?:) dopiero teraz tu dotarłam, jak możesz Asiu to napisz ;) Quote
Mysia_ Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 Asia_Klero napisał(a):juz napisalam;) OK. dzięki ;) Quote
Aga - Czakra Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Pół lew, pół małpa, smok Stara legenda chińska głosi, jakoby któregoś dnia wspaniały lew zakochał się w małej małpce. Jego uczucie było odwzajemnione i tak wielkie, że zakochani błagali samego boga Hai Ho, by ten dał zgodę na ślub młodej parze. Hai Ho po długim zastanawianiu się wyraził zgodę, stawiając wszakże jeden warunek: lew musi pożegnać się ze swą siłą i wielkością. Zakochany lew nie wahał się ani chwili i wkrótce młoda para dochowała się potomstwa. Syn nie był wprawdzie tak piękny jak ojciec, ale połączył w sobie najlepsze cechy obojga rodziców; po ojcu dziedzicząc odwagę i dumę, a po matce biorąc inteligencję i łagodność usposobienia - a na imię miał Pekińczyk.Dumna postawa, żywy charakter i niewiarygodna w tak małym ciele siła pekińczyka fascynowała Chińczyków na tyle, że w astrologii chińskiej pekińczyk stał się symbolem wszechmocnego i opiekuńczego smoka! Jak głosi legenda, psy te towarzyszyły Buddzie i w razie niebezpieczeństwa zamieniały się w przodka lwa. Pekińczyk uważany był za ucieleśnienie legendarnego pieska "Fu", który odpędzał złe duchy. Był czczony był przez Chińczyków jako półbóstwo - ludzie musieli składać mu pokłony, jego kradzież kara była śmiercią, a kiedy umierał cesarz w ofierze składano również jego pekińczyki, tak by również w życiu pozagrobowym mogły chronić zmarłego władcę. Lew, małpa, smok? To legenda, a rzeczywistośc jest szara i smutna - to tylko pies... Stary, opuszczony nikomu niepotrzebny. Kiedyś święty pies - dziś zbędne zwierzę, bezkarnie wyrzucone na poniewierkę. W schroniskach czekają na adopcję pekińczyki: młode i stare, zdrowe i schorowane, ale zawsze tak samo przekonane o swej wyjątkowości i wewnętrznej sile pozwalającej przetrwać ciężkie chwile. Bo przecież nadejdą lepsze czasy. W końcu to bóg Hai Ho powołął je do życia... Lala - opis i dane kontaktowe Wena twórcza mnie opuściła, może wymyślicie coś innego? Quote
Aga - Czakra Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/zwierzeta/lew-malpa-czy-smok-pekinczyki-do-adopcji-ogl1276343.html jakby coś nie grało - to dajcie znać na razie zdjęcia moich, ale wolałabym żeby były foto tych do adopcji Quote
Mysia_ Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 [quote name='ruda76']namiary na Oktawie oktawiamroczek@vp.pl;) Ruda, dzięki dobra kobieto ;) Quote
GameBoy Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Mysia podawalam ci numer do Okty tak chyba latwiej pozatym mam info od Okty, ze powiadomila Kasie z kociego swiata, podobno Kasia ma cos pomoc Quote
Mysia_ Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 GameBoy napisał(a):Mysia podawalam ci numer do Okty tak chyba latwiej pozatym mam info od Okty, ze powiadomila Kasie z kociego swiata, podobno Kasia ma cos pomoc chciałam na maila wysłać fotki, a co do dzwonienie to na dzien dzsiejszy jestem totalnie spłukana, na koncie pustki, a wypłata dopiero 10 :oops: Quote
GameBoy Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 ok rozumiem a z Kasia moglabys sie jakos skontaktowac - przez PW np? pytam bo nei wiem o co dokladnie chodzilo w smsie od O. ona go napisala na moj stary numer tel i tylko dostalam info, ze napisala " cos w tym stylu" Quote
Lionees Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Mysia,mogę dać 30zł.Poproszę o nr konta na PW,jakby było na coś potrzebne,albo na innego psiaka Quote
Mysia_ Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 GameBoy napisał(a):ok rozumiem a z Kasia moglabys sie jakos skontaktowac - przez PW np? pytam bo nei wiem o co dokladnie chodzilo w smsie od O. ona go napisala na moj stary numer tel i tylko dostalam info, ze napisala " cos w tym stylu" a Kasia to kto? :oops: Jaki ma nick? :oops: Quote
GameBoy Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 koci_swiat chyba, Zmysl - Darek jezdzi do Kasi jakby co napisz do niego Quote
Mysia_ Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 GameBoy napisał(a):koci_swiat chyba, Zmysl - Darek jezdzi do Kasi jakby co napisz do niego postaram się to sprawdzic :oops: Renata5 napisał(a):Mysia,mogę dać 30zł.Poproszę o nr konta na PW,jakby było na coś potrzebne,albo na innego psiaka Renatko dziekuje za pamięć, narazie Lala niczego nie potrzebuje oprócz domku, ale będe pamietac, zeby w razie co zwrócić się do Ciebie ;) Quote
Lionees Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 To za Prysia,bo podobno,żeby psiak się dobrze chował trzeba dać chodź złotówkę:) Quote
Mysia_ Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 Renata5 napisał(a):To za Prysia,bo podobno,żeby psiak się dobrze chował trzeba dać chodź złotówkę:) Renatko, już odwiedzanie wątków to jest coś :razz: Mam nadzieje, że pojawisz się też na innych wątkach i będziesz nam tu pomagała ;) Quote
Mysia_ Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 pojawiła się szansa na domek, oby coś z tego wyszło :roll: Quote
Recommended Posts