gidelskie-psy Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 [SIZE="4"]GRATULACJE !!!! Wyników,championatów i.... Quote
Cyraneczka Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 NigdyNigdy napisał(a):A co to za różnica? :cool1: Przypominam, że: - certyfikaty są nieobowiązkowe i przyznawane wedle uznania sędziego- bez względu na konkurencję - droga do krajów "egzotycznych" stoi otworem dla każdego. Żaneta, wybacz, ale zauważam ostatnio sporo sarkazmu w niektórych Twoich postach i dyskredytowania osiągnięć innych, a wznoszenia do poziomu nieba, wyników Twoich psów. Trochę dystansu do siebie i szacunku do innych. A Eskimoskiemu Domkowi- od serca, gratuluję. Choćby tego, że Wam się chciało, bo trzeba sporo zawziętości, żeby dotrzeć od nas w tamte regiony Europy ;) Kasiu, ja nikogo nie dyskryminuję i dla mnie to bez różnicy, czy konkurencja była, czy nie. Nie ma też w moich słowach zawiści, czy złośliwości. Czasem lubię troszkę podgrzać atmosferę, bo jest strasznie nudno na liście gdy wszyscy wszystkim tylko grzecznie gratulują :eviltong:. Kasiu, sama wiesz, że ja nie angażuje się w głupie pyskówki i daleka jestem od umniejszania czyichś sukcesów! bardzo się cieszę z championatów i sukcesów ED. I fajnie, że Daniel pojechał i to wszystko wywalczył! Równie dobrze, mogli pojechać też inni i również bym się cieszyła z ich sukcesów, bo to przecież nasi polscy reprezentanci!!! Quote
Eskimoski Domek Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 To prawda,że certyfikaty są przyznawane według uznania sędziego i często brak konkurencji jest gorszy od dużej konkurencji.Nakłaniałam Daniela do zabrania łysej NON-STOP STAR (bo może akurat nikogo w jej klasie nie będzie:cool1:),ale wybił mi to z głowy i pomimo,że 120 euro opłaty przepadło nie zdecydował się pokazać tam suczki bez kondycji wystawowej a to ze względu na szacunek dla samego siebie i szacunek dla sędziów by nie pomyśleli,że liczy na "drapane".Po drugie jak tam dzwonił to mu powiedzieli,że są zgłoszone jakieś psiaczki z Rosji no i na 100% Rosjanie by wywalili na ruskim forum,że ED łysego psa pokazywał:cool1: Generalnie zabrał ze sobą psiaki,które na polskich ringach pokazały na co je stać są w doskonałej kondycji wystawowej a tym samym miały szanse na ugranie tytułów jakie można było tam zdobyć no i to zrobiły:multi: Rozumie Żanetke,że się cieszy z sukcesów swoich psiaków,bo i ja się ciesze z sukcesów moich.Ciesze się również z sukcesów innych polskich psów za granicą bo wiem ile czasami to kosztuje wysiłku by pojechać na taką wystawe (nie wspomne już o kosztach) i wiem jak to jest czasami przykro,gdy się pojedzie i nic się nie ugra. Quote
Dotyk Północy FCI Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 WIELKIE GRATULACJE !!! :klacz::klacz::klacz::klacz: Dotyk Północy FCI Quote
piotrjan Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Wielkie gratki dla Eskimoskiego Domku !!! Za wynik i promocję polskich haszczaków ! Specjalne słowa uznania za chęć wyjazdu w tak odległe miejsca . Quote
NigdyNigdy Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Cyraneczka napisał(a):Kasiu, ja nikogo nie dyskryminuję i dla mnie to bez różnicy, czy konkurencja była, czy nie. Nie ma też w moich słowach zawiści, czy złośliwości. Tia.... Ustalmy pewne rzeczy- IQ powyżej 148 pewnie nie mam, ale powyżej 68 na pewno. ....i zawsze miałam dobre wyniki z czytania ze zrozumieniem. P.S. Mój post nie odnosił się tylko do tego tematu, ale do tego, co obserwuję (i nie tylko ja, jak się okazało) od dłuższego czasu. Szacunek do innych, ich pracy i osiągnięć fajna rzecz. Quote
Cyraneczka Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 NigdyNigdy napisał(a):Tia.... Ustalmy pewne rzeczy- IQ powyżej 148 pewnie nie mam, ale powyżej 68 na pewno. ....i zawsze miałam dobre wyniki z czytania ze zrozumieniem. P.S. Mój post nie odnosił się tylko do tego tematu, ale do tego, co obserwuję (i nie tylko ja, jak się okazało) od dłuższego czasu. Szacunek do innych, ich pracy i osiągnięć fajna rzecz. Kasiu, oczywiście Ty na ten temat możesz mieć swoje zdanie, a ja się mogę z nim nie zgodzić. Quote
Recommended Posts