Katia94 Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 Aaa i uwaga na faceta z Opolskiego ! Gość bardzo chciał Colliego. Wszystko brzmiało super do momentu w którym przyznał się , że pies ma mieszkać z niewysterylizowaną suką bo on chce mieć małe... Pies miałby mieszkać w kojcu z budą, biegać luzem po podwórku no i mają bardzo podobną sunie. Bardzo możliwe że teraz będą wmawiać że suka jest wysterylizowana jak powiedziałam, że nikt mi psa do rozmnażania nie odda. Gość sam stwierdził ze to śmieszne bo weźmie innego psa i też będzie miał szczeniaczki... Nie pozwólmy mu na to! Numer telefonu zaczyna się od 774... Quote
ala56 Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 Jak jesteś na Facebooku tam jest również czarna lista... Quote
ala56 Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 Tak oczywiście https://www.facebook.com/groups/222919707879312/Colaki są adoptowane ze schronisk w różnych regionach i tylko wolontariusze mogą tego dopilnować. Quote
Katia94 Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Nie mam dostępu do grupy :( Mógłby ostrzeżenie wrzucić ktoś,kto jest do niej zapisany ? Quote
ala56 Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 ja nie miałam problemu żeby sie dostać do tej grupy. Jak ja dodam a będą mnie pytac o szczegóły to ja zacznę pytać pani? Chyba bez sensu. Obecność tam przyda sie każdemu, kto pomaga znaleźć domy dla psiakow. Quote
Katia94 Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Bardzo chętnie się bym do grupy zapisała ale nie znam nawet jej nazwy ;) Link pokazuje mi tylko że strona jest niedostępna nie ma w niej żadnej nazwy grupy. Szukałam i nie znalazłam :) Quote
ala56 Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 grupa nazywa się tak " Czarna lista dt,hotelików i ludzi pozbywających się zwierząt jak śmieci." proszę podac maila na PW bo chyba ja mogę pani wysłać zaproszenie - takie jakies to dziwne albo napisac do administratora o przyjęcie - chyba nie ma innej metody Quote
ewunian Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 No, ale jak nie widać grupy? Nawet wyszukiwarka jej nie pokazuje. Prawdopodobnie jest "tajna", ktoś musi nas do niej dodać. znalazłam tylko wydarzenie: https://www.facebook.com/events/278987012180205 By nie było Offu: http://olx.pl/oferta/znaleziono-owczarek-szkocki-collie-CID103-ID9ax7p.html Quote
Collakowa Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 W schronisku dla zwierząt w Henrykowie (Wielkopolska) znajdująs się dwa psy w typie owczarka collie rough i smooth! Tekst kopiowany z konta na fb! HUGOData urodzenia : ok. 2005r.Kastracja :Hugo jest u nas od 06.02.2014r. Błąkał się na ternie gminy Święciechowa. Hugo jest starszym psem. Jest bardzo grzeczny i przyjacielski Zdjęcie z fb Tekst, jak i zdjęcia skopiowane z fb ARES (samiec) Data urodzenia : Kastracja : TAK Ares jest u nas od 12.11.2011r. Błąkał sie po ul. Lotniczej w Lesznie. Ares jest pięknym i dostojnym psem. Ma też bardzo niezależny charakterek. Potrzebuje odpowiedzialnego i konsekwentnego właściciela.ZOsoby zainteresowane adopcją prosimy o kontakt lub bezpośrednią wizytę w Schronisku Emotikon smile Numery kontaktowe : 604 264 625 , 531 249 797 , 795 590 329. Jeżeli ktos będzie zainteresowany to zapraszam o kontakt ze schroniskiem Konto na fb: https://www.facebook.com/schroniskodlazwierzat.henrykowo Quote
Collakowa Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 W schronisku dla zwierząt w Henrykowie (Wielkopolska) znajdująs się dwa psy w typie owczarka collie rough i smooth! Tekst kopiowany z konta na fb! HUGOData urodzenia : ok. 2005r.Kastracja :Hugo jest u nas od 06.02.2014r. Błąkał się na ternie gminy Święciechowa. Hugo jest starszym psem. Jest bardzo grzeczny i przyjacielski Zdjęcie z fb Tekst, jak i zdjęcia skopiowane z fb ARES (samiec) Data urodzenia : Kastracja : TAK Ares jest u nas od 12.11.2011r. Błąkał sie po ul. Lotniczej w Lesznie. Ares jest pięknym i dostojnym psem. Ma też bardzo niezależny charakterek. Potrzebuje odpowiedzialnego i konsekwentnego właściciela.ZOsoby zainteresowane adopcją prosimy o kontakt lub bezpośrednią wizytę w Schronisku Emotikon smile Numery kontaktowe : 604 264 625 , 531 249 797 , 795 590 329. Jeżeli ktos będzie zainteresowany to zapraszam o kontakt ze schroniskiem Konto na fb: https://www.facebook.com/schroniskodlazwierzat.henrykowo Quote
Kropka:) Posted March 15, 2015 Posted March 15, 2015 POMOCY! Mądry Ares w typie owczarka szkockiego collie czeka na dom w schronisku od 2010r. :( To naprawdę kochane psisko aż żal patrzeć na niego przez kraty boksu:( PROSZĘ O UDOSTĘPNIANIE!!! Link do wydarzenia na fb: https://m.facebook.com/events/1407700739535796?id=1407700739535796&_rdr Quote
ewunian Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 W zapomnianym przez swiat schronisku na Mazurach jest od DWÓCH LAT! taka suczka: mię Data przyjęcia do schroniska 23.05.2013Płeć sukaRasa mieszaniec Data urodzenia -Wielkość średni Kartoteka S 31Opis psa:Miła spokojna suka znaleziona w Gminie Sorkwity Quote
ala56 Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Zeby ją udostępniać to powinnam podać miejscowość, województwo i nr tel do kontaktu. Proszę o wiecej informacji, może coś na temat wieku, charakteru - ludzie chcący adoptować pytają o takie rzeczy i co mam odpowiadać - że nic nie wiem? Może link do schroniska Quote
ewunian Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Alu, ja jestem z południa Polski, na jakimś wydarzeniu znalazłam link do schronu, szukali psa i ludzie pisali by w tym schronisku też dać info, weszłam i zobaczyłam tą collie... Wygląda mi na jakieś gminne przytulisko, nawet "porządnej" strony www nie mają... http://foto-slub.home.pl/autoinstalator/wordpress1/?page_id=2 Quote
ala56 Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Ok jak mam link do schroniska to juz coś wiemy i mozna ją udostępniać, mozna do nich napisać itd. Zaraz się tym zajmę i wrzucę na FB - dziekuję Quote
terra Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Ok jak mam link do schroniska to juz coś wiemy i mozna ją udostępniać, mozna do nich napisać itd. Zaraz się tym zajmę i wrzucę na FB - dziekuję Patrząc na kafelki, to sunia wydaje mi się jest wielkości wyrośniętego szetlanda. Jak coś będzie wiadomo, wstawię ją też na forum sheltie. Quote
ala56 Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Schronisko jest w Mrągowie lub w miejscowości pod Mrągowem - znalazlam sunie na ich stronie i rok urodzenia podają 2001 - nie widzę szansy na adopcję tak wiekowej suni. Napisałam do schroniska nie wiem czy mi odpiszą, na DG znalazłam wątek schroniska z 2010 r i z tego co przeczytałam chyba nie dostane odpowiedzi. A moze coś się zmieniło od tamtego czasu. Quote
terra Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Schronisko jest w Mrągowie lub w miejscowości pod Mrągowem - znalazlam sunie na ich stronie i rok urodzenia podają 2001 - nie widzę szansy na adopcję tak wiekowej suni. Napisałam do schroniska nie wiem czy mi odpiszą, na DG znalazłam wątek schroniska z 2010 r i z tego co przeczytałam chyba nie dostane odpowiedzi. A moze coś się zmieniło od tamtego czasu. Czasem cuda się zdarzają. Weszłam na stronę schroniska, piszą ,że przyjęta w 2013 r., taka staruszka tam siedzi :( Kurcze, może odpiszą. Sprawdziłam w google, te Bagienice są ok. 56 km od Olsztyna, trochę bliżej Giżycko ale nikt z tych stron do głowy mi nie przychodzi, kto mógłby tam zajrzeć. Piszą, że odbywają się spacery, to może mają wolontariuszy? Quote
ala56 Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Nie otrzymałam odpowiedzi ze schroniska . Sama nie ma odwagi oglaszać suni, która wg mnie szans na adopcje nie ma. Nie wszystkie schroniska sobie życzę zeby bez ich wiedzy oglaszać pieski. Nie wiem czy jest wolontariat w schronisku. Od schroniska dzieli mnie prawie cała długość Polski, więc pozostaje tylko internet. Quote
ala56 Posted March 29, 2015 Posted March 29, 2015 schronisko nie odpowiada, na Fb strona prawie pusta, wolontariatu nie widzę. Quote
terra Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Lusi już w dt. Na info i prośbę o sprawdzenie, czy sunia tam jest, użytkowniczka forum sheltie pojechała sprawdzić i wróciła do domu z psem :) Tu wydarzenie na fb: https://www.facebook.com/events/463605247129582/ Quote
Recommended Posts