Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=&amp]Ze strony Schroniska Dla Bezdomnych Zwierząt w Zielona Góra [/FONT]
[FONT=&amp]Michalina[/FONT]
[FONT=&amp]płeć: suczka
rasa: owczarek collie
numer: 6991
wysokość w kłębie: ok 67 cm
odpchlenie: tak
odrobaczenie: tak[/FONT]
[FONT=&amp]Michalina przyjechała do schroniska z ulicy Konstytucji 3 Maja, beztrosko i bezpańsko spacerowała sobie środkiem ulicy. Michalina jest spokojną i cierpliwą dorosłą sunią. Grzecznie chodzi na smyczy i nie ciągnie za sobą wyprowadzającego. Kontaktowa wobec ludzi, lecz nie reaguje z przesadną ekscytacją na ich widok. Nie reaguje agresją na inne czworonogi. Czeka na mądrego i odpowiedzialnego właściciela, który nigdy jej nie porzuci.[/FONT]

[FONT=&amp]Numer telefonu:
- 784 90 88 90
[/FONT]- [FONT=&quot] (68) 323 07 66 [/FONT]
[FONT=&amp]

[/FONT]

Posted

Jerry
[FONT=verdana]

Jerry to energiczny i wesoły ok 7-8 letni mieszaniec, bardzo łagodny w stosunku do ludzi, niestety zupełnie nie dogaduje się z innymi psami - jest w stosunku do nich dominujący i wszczyna bójki. Powinien być zatem jedynym zwierzakiem w domu...
Jerry tęskni, chce się wydostać z boksu, bardzo źle znosi fakt, że jest zamknięty, cały czas próbuje uciec - od tarcia o kraty ma poraniony nosek.... :(

[/FONT]
[FONT=arial][FONT=verdana]Jerry będzie wspaniałym towarzyszem i przyjacielem, jeśli tylko ktoś zechce go przygarnąć... To ładny mieszaniec, średniej wielkości, mądry i łagodny.
[/FONT][/FONT]

Posted

Przepraszam, że w tym wątku, ale może widzieliście albo coś bo mój kochany psiak uciekł już prawie rok temu i wciąż szukam, choć wiem, że szanse są marne no ale....

[FONT=comic sans ms]Dnia 5 lipca 2011r. w Przeworsku zaginął pies rasy Owczarek szkocki Collie. Jest to czarny pies z białym kołnierzem i łapkami oraz charakterystyczną białą plamką na prawym barku. Pies wabi się Kaja. Jest niegroźny i ufny w stosunku do ludzi.
[/FONT]
[FONT=comic sans ms]Uczciwego znalazcę proszę o kontakt pod nr tel. 691686857.
Proszę o pomoc !!!
Zdjęcie tu poniżej: jeśli ktoś chciałby więcej to pisać GG:31802220 lub E-mail:alicja.kolano@wp.pl

http://zaginionepsy.pl/obiekt,13424,Zaginiony,Przeworsk,Kaja.html
[/FONT]

Posted

[quote name='phase']Jerry
[FONT=verdana]

Jerry to energiczny i wesoły ok 7-8 letni mieszaniec, bardzo łagodny w stosunku do ludzi, niestety zupełnie nie dogaduje się z innymi psami - jest w stosunku do nich dominujący i wszczyna bójki. Powinien być zatem jedynym zwierzakiem w domu...
Jerry tęskni, chce się wydostać z boksu, bardzo źle znosi fakt, że jest zamknięty, cały czas próbuje uciec - od tarcia o kraty ma poraniony nosek.... :(

[/FONT]
[FONT=arial][FONT=verdana]Jerry będzie wspaniałym towarzyszem i przyjacielem, jeśli tylko ktoś zechce go przygarnąć... To ładny mieszaniec, średniej wielkości, mądry i łagodny.
[/FONT][/FONT]

Jeżeli mam jakoś pomóc to proszę podać miejscowość, gdzie znajduje sie piesek i nr tel do kontaktu. Inaczej to nie mam co zrobic z taką informacją.

Posted

Kaja jest na stronie dr Lucy. Bardzo proszę śledzić wątki psów do adopcji. Właścicielowi znającemu psa znacznie łatwiej go rozpoznać. My mamy często tylko jedno zdjęcie, które nie oddaje cech charakterystycznych. NIestety bywa i tk, że ktoś w okolicy przygarnie psa i nie szuka właściciela. U mnie np. pewnego ONka odnaleziono jeżdżąc po okolicy. Po prostu był u kogoś na posesji, pomimo że miał czip, ogłoszenia itd znalazca nic sobie z tego nie robił.
p.s. który telefon jest aktualny? w ogłoszeniu jest 792******

Posted

[quote name='ala56']Jeżeli mam jakoś pomóc to proszę podać miejscowość, gdzie znajduje sie piesek i nr tel do kontaktu. Inaczej to nie mam co zrobic z taką informacją.

Olsztyn, tel. 604 10 50 18 lub 693 63 32 11

Jerry ma odnawiane, odświeżane i pielęgnowane ogłoszenia na:

tablica.pl, ale.gratka.pl, zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.cwirek.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, neeon.pl, tusprzedaj.pl, 24on.pl, 24polska.pl, drobny.com.pl, ojej.pl, pajeczyna.pl, owi.pl, olsztyn.city.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

Można by mu ew. zrobić na inne województwo, np. mazowieckie, albo jakieś w pobliżu....

Posted

Zielona2 napisał(a):
Kaja jest na stronie dr Lucy. Bardzo proszę śledzić wątki psów do adopcji. Właścicielowi znającemu psa znacznie łatwiej go rozpoznać. My mamy często tylko jedno zdjęcie, które nie oddaje cech charakterystycznych. NIestety bywa i tk, że ktoś w okolicy przygarnie psa i nie szuka właściciela. U mnie np. pewnego ONka odnaleziono jeżdżąc po okolicy. Po prostu był u kogoś na posesji, pomimo że miał czip, ogłoszenia itd znalazca nic sobie z tego nie robił.
p.s. który telefon jest aktualny? w ogłoszeniu jest 792******

Ten drugi: 691 686 857 ale gdyby były jakieś wieści to proszę napisać również PW lub na GG ;) Wątki śledzę, ale nic ... Tak to bardzo możliwe że ktoś wziął psiaka i nie chce go oddać. Szukaliśmy w okolicy boję się tylko że mogła trafić na łańcuch.... a ona była takim pieszczochem i to by była dla niej okropna męka...

Posted (edited)

Wielka prośba o pomoc!
W wiejskim, niewielkim schronisku koło Częstochowie (w Jamrozowiźnie, gmina Kłomnice)
jest ok. 12 letni, sądząc po zdjęciach niewidomy psiak.
Ma numer 1701
W schronisku jest od 7 stycznia.
Dzisiaj pojawił się na stronie schroniska.

Gdyby ktoś mógł pomóc....
kontakt do schroniska
Schronisko dla Zwierząt "As", Jamrozowizna 1, 42-270 Kłomnice
Tel. 34/ 3215987
Kierownik schroniska: tel: (+48) 668117536

http://www.schronisko.klomnice.pl/pet/497

Edited by fizia
Posted

ja tak trochę z innej beczki: czy strona fundacji Dr Lucy normalnie Wam działa? Bo u mnie nie może w ogóle połączyć się z serwerem kiedy na tąstronę staram się wejśc. bez znaczenia czy wpisać adres czy wybrać z google

Posted

Ogłoszenie nr 1 - adopcja wstrzymana
ogloszenie nr 2 - suczka została adoptowana
ogłoszenie nr 3 - Nico czeka na dom w hotelu
ogloszenie nr 4 - na stronie Fundacji Dr Lucy jest jako do adopcji. Trzy pierwsze ogloszenia są moje, nie wiem jak mozna usunąć nieaktualne.

Posted

Myślałam, że może nic się nie zmieniło, bo daty dość świeże były, wolałam wkleić. Ale dobrze wiedzieć, następnym razem będę patrzyła na autora ogłoszenia. ;)