Fiona58 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 ala56 napisał(a):Na forum collie są już osoby chcące pomóc Coli, bądźmy dobrej myśli Witam, zarejetrowałam się na Forum, bo może mogłabym ofiarować tej suni darmowy DT jeżeli oczywiscie spełniełabym wymagane warunki. Quote
Roma i Dino Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Kamień z serca,trzymam kciuki coby się udało:multi: Quote
ala56 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Fiona58 napisał(a):Witam, zarejetrowałam się na Forum, bo może mogłabym ofiarować tej suni darmowy DT jeżeli oczywiscie spełniełabym wymagane warunki. Nie widzę Cie na forum Dr Lucy bo tam umieściłam Colę jako do adopcji i pomocy Quote
Fiona58 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Nie ma mnie nigdzie. Jeszcze nie tak dawno miałam 2 cudne sunie collie,ale odeszły za TM. Do tej pory obserwowałam colaczki boku .Może czas się włączyć? Quote
Lucyja Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 http://www.ratujzwierzeta.pl/wp-content/uploads/2011/01/coli22.jpg Apel o pomoc w leczeniu tej suni zamieściłam na forum Fundacji Dr Lucy Quote
What May NN Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Zorro wrócił z adopcji.. dziś pojechał do hoteliku, szukamy domu dla tego przytulaśnego psa.. http://www.dogomania.pl/threads/201146-Zorro-piękny-młody-collie-wraca-z-adopcji-szukam-DT.-POMOCY! Quote
sziba Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 [quote name='mru']hej, słuchajcie, czy dałoby radę gdzieś to rozgłosić? nie wiem może jest jakaś strona pomocy owczarkom collie? jakieś fora? zbieramy finanse, żeby pomóc gnijącej żywcem suni collie :( właścicielką suni jest uboga pani. tak, wiem - uboga pani nie powinna była brać/kupować suni... ale no sunię już ma a sunia teraz choruje... nasza koleżanka pomaga tej pani przy kotach (pani dokarmia bezdomne koty, koleżanka je sterylizuje) i stąd zna sunię... z resztą tu pełne info: http://www.ratujzwierzeta.pl/?p=4336 i zdjęcia suni... [/QUO Co się dzieję z sunią? Quote
Lucyja Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Ta sunia ma już swój wątek na forum Fundacji Dr Lucy. Miłośnicy collie chcą pomóc ratowac tą sunieczkę, tylko nasza fundacja musi sie porozumiec z Fundacją Viva. Na forum czekamy na wieści i napewno pomożemy. Sunia ma też wątek na foum miłośników owczarków collie, tam tez napewno forumowicze pomogą. Quote
sziba Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='Lucyja']Ta sunia ma już swój wątek na forum Fundacji Dr Lucy. Miłośnicy collie chcą pomóc ratowac tą sunieczkę, tylko nasza fundacja musi sie porozumiec z Fundacją Viva. Na forum czekamy na wieści i napewno pomożemy. Sunia ma też wątek na foum miłośników owczarków collie, tam tez napewno forumowicze pomogą.[/QUOTE] No to super! :) trzymam kciuki za sunie . Quote
fizia Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 LAYLA mix Collie Ma ok. roku W schronisku koło Częstochowy jest od 29 grudnia 2010 Jak to się stało, że trafiłam do schroniska? Jak Ci moi koledzy z prawego boksu i przyjaciółki z lewej strony tu trafiły - nie umiem sobie tego wytłumaczyć... Jestem młoda, ładna, miałam fajnych rodziców, tata był owczarkiem szkockim, a mama niemieckim. Mój pierwszy dom na początku wydawał się idealny; pan, pani i tych dwoje maluchów, z którymi biegałam na spacerach i grałam w piłkę, a potem coś się zmieniło, coś pękło. Pan zabrał mnie na długi spacer. Samochodem podjechaliśmy do lasu. Pan otworzył drzwi - wybiegłam. Jakie było moje zdumienie, kiedy Pan nie wysiadł, tylko pojechał wolno dalej. Myślałam, że to zabawa i zaczęłam biec za nim, ale samochód jechał coraz szybciej, szybciej i znikł za zakrętem - może to zabawa w chowanego, czekałam. Czekałam kilka dni, aż jakaś miła Pani dała mi jeść. Potem przyjechali Panowie i zabrali mnie do boksu. Teraz nie ma kto mnie wyczesać, kto ze mną pobiegać, chociaż jeść dobrze dostaje. Czy to już tak będzie zawsze? Może ktoś mnie stąd zabierze, zadzwońcie 34 3215987 lub e-mail schronisko@klomnice.pl. upendo@op.pl 514 77 00 23 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=123712741035857&set=a.121380251269106.21880.100001913967138#!/photo.php?fbid=123567284383736&set=a.123567207717077.22922.100001913967138&pid=162998&id=100001913967138 Quote
mru Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 [quote name='Lucyja']http://www.ratujzwierzeta.pl/wp-content/uploads/2011/01/coli22.jpg Apel o pomoc w leczeniu tej suni zamieściłam na forum Fundacji Dr Lucy o dzięki, zaraz lecę poczytać! są wieści o suni... leczenie drogie jak cholera! sunia jest w lecznicy od 4 dni a juz dostaliśmy fakturę na 900 zł... jutro jedziemy zobaczyć co ile kosztuje. na razie sunia dostaje leki, antybiotyki, pobrano próbki, czekamy na wyniki... jest jakby lepiej, ale nadal nie wiemy co to... odświeżyłam newsa: http://www.ratujzwierzeta.pl/?p=4336 Quote
mru Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 kurcze, nie mogę znaleźć wątku na forum dr lucy - czy mogę prosić o link? edit: już mam:) Quote
Fundacja Medor Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 poprzedninastępny http://www.hotelzwierzat.com/zwierzak.php?id=43 warto by było go wyciągnąć podobny do kolaka poprzedninastępny Quote
ala56 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Kolejna sunia collie w schronisku. Dziś są tylko zdjęcia, czekamy na więcej informacji Nie udało się - sunia za TM ale będzie w mojej pamięci do końca mojego życia. Quote
Bonsai Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Ja wiem, że do collie jej sporo brakuje, ale zajrzyjcie, proszę... od szczeniaka jest w schronisku, a jest przecudowna! http://www.dogomania.pl/threads/202662-Otylia-pies-przytulanka-od-szczenięcia-w-schronisku!-Mix-collie. Quote
Guest monia3a Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Harry: Harry to młodziutki około roczny pies. Jest oazą łagodności. Nie wykazuję żadnej agresji w stosunku do innych psów, czy kotów. Mieszka z dwiema suczkami (dużą i maleńką) oraz dwoma kotami. Lubi też dzieci. Harry ponad wszystko pragnie kontaktu z człowiekiem.Kiedy jego opiekunka siedzi na kanapie, podaje jej obie łapki i przytula głowę domagając się głaskania.Jego ulubionym zajęciem jest rodawanie buziaków wszystkim napotkanym osobom. Grzecznie znosi zabiegi pielęgnacyjne, potrafi chodzić na smyczy i zachowac w domu czystość. Harry to piękny pies, ze lsniącą, długą sierścią i zawsze uśmiechniętą mordką. Jest wesoły i skory do zabawy. Jeśli szukasz mądrego przyjaciela - Harry jest idealny! Harry jest odrobaczony, zaszczepiony i na dniach zostanie wykastrowany. kontakt: Monika 501 453 000[FONT=Tahoma] [/FONT], mail: monia3a@wp.pl Quote
Paulina87 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Kopiuję info ze strony naszego schronu Lord - pies w typie collie, ok 3 letni. Łagodny, przyjazny i bardzo energiczny Quote
NAatala Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [FONT=Times New Roman]Ogłoszenie o adopcji pary collie na allegro , Te pieski napewno mogą trawić do jakiegoś pseudo.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Times New Roman]http://allegro.pl/dwa-zadbane-sliczne-collie-szukaja-nowego-domu-i1476381072.html[/FONT] fota Quote
Malwi Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 prosiłabym o poinformowanie na forum DR Lucy że Lora z Ostrowa Wielkopolskiego ma już dawno dom ( dostajemy maile o nią właśnie z tego forum) Quote
Fundacja Medor Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 PŁEĆ: WIELKOŚĆ: średnia MAŚĆ: trikolor SIERŚĆ: długa W OKOLICY: Karolew (Bratysławska-Wileńska) DATA ZGŁOSZENIA: 2011-03-03 KONTAKT: tel. 604 172 408 Dn. 3.03. na Karolewie w Łodzi (ul. Bratysławska, Wileńska) znaleziono suczkę owczarka szkockiego collie, maści tricolor, w obroży. Właściciela prosimy o kontakt. tel. 604 172 408 Quote
Luzia Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Mam pytanie czy był na wątku zgłaszany Collie z Sandomierza? Jak coś mam zdjęcia. Psiaczek bardzo łagodny max 6 lat. Tyle że nie leczona zaćma doprowadziła do ślepoty :( Tri color . Quote
Lucyja Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Collie z Sandomierza ma wątek na forum Fundacji Dr Lucy zajmującej się kolakami. Zamieściłam tam zdjęcia, które były na wątku sandomierskim, więc jeśli masz jakieś lepsze foty to podeślij do mnie to zamieszcze lepsze. lucyja@wp.pl Quote
Guest monia3a Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 [quote name='monia3a']Harry: Harry to młodziutki około roczny pies. Jest oazą łagodności. Nie wykazuję żadnej agresji w stosunku do innych psów, czy kotów. Mieszka z dwiema suczkami (dużą i maleńką) oraz dwoma kotami. Lubi też dzieci. Harry ponad wszystko pragnie kontaktu z człowiekiem.Kiedy jego opiekunka siedzi na kanapie, podaje jej obie łapki i przytula głowę domagając się głaskania.Jego ulubionym zajęciem jest rodawanie buziaków wszystkim napotkanym osobom. Grzecznie znosi zabiegi pielęgnacyjne, potrafi chodzić na smyczy i zachowac w domu czystość. Harry to piękny pies, ze lsniącą, długą sierścią i zawsze uśmiechniętą mordką. Jest wesoły i skory do zabawy. Jeśli szukasz mądrego przyjaciela - Harry jest idealny! Harry jest odrobaczony, zaszczepiony i na dniach zostanie wykastrowany. kontakt: Monika 501 453 000[FONT=Tahoma] [/FONT], mail: monia3a@wp.pl Harry w DS :) Quote
Recommended Posts