Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ala56 napisał(a):
Na forum collie są już osoby chcące pomóc Coli, bądźmy dobrej myśli

Witam, zarejetrowałam się na Forum, bo może mogłabym ofiarować tej suni darmowy DT jeżeli oczywiscie spełniełabym wymagane warunki.

Posted

Fiona58 napisał(a):
Witam, zarejetrowałam się na Forum, bo może mogłabym ofiarować tej suni darmowy DT jeżeli oczywiscie spełniełabym wymagane warunki.
Nie widzę Cie na forum Dr Lucy bo tam umieściłam Colę jako do adopcji i pomocy

Posted

Nie ma mnie nigdzie. Jeszcze nie tak dawno miałam 2 cudne sunie collie,ale odeszły za TM. Do tej pory obserwowałam colaczki boku .Może czas się włączyć?

Posted

[quote name='mru']hej,

słuchajcie, czy dałoby radę gdzieś to rozgłosić? nie wiem może jest jakaś strona pomocy owczarkom collie? jakieś fora? zbieramy finanse, żeby pomóc gnijącej żywcem suni collie :(

właścicielką suni jest uboga pani. tak, wiem - uboga pani nie powinna była brać/kupować suni... ale no sunię już ma a sunia teraz choruje... nasza koleżanka pomaga tej pani przy kotach (pani dokarmia bezdomne koty, koleżanka je sterylizuje) i stąd zna sunię... z resztą tu pełne info:

http://www.ratujzwierzeta.pl/?p=4336

i zdjęcia suni...

[/QUO
Co się dzieję z sunią?

Posted

Ta sunia ma już swój wątek na forum Fundacji Dr Lucy. Miłośnicy collie chcą pomóc ratowac tą sunieczkę, tylko nasza fundacja musi sie porozumiec z Fundacją Viva.
Na forum czekamy na wieści i napewno pomożemy.
Sunia ma też wątek na foum miłośników owczarków collie, tam tez napewno forumowicze pomogą.

Posted

[quote name='Lucyja']Ta sunia ma już swój wątek na forum Fundacji Dr Lucy. Miłośnicy collie chcą pomóc ratowac tą sunieczkę, tylko nasza fundacja musi sie porozumiec z Fundacją Viva.
Na forum czekamy na wieści i napewno pomożemy.
Sunia ma też wątek na foum miłośników owczarków collie, tam tez napewno forumowicze pomogą.[/QUOTE]

No to super! :) trzymam kciuki za sunie .

Posted

LAYLA
mix Collie
Ma ok. roku
W schronisku koło Częstochowy jest od 29 grudnia 2010

Jak to się stało, że trafiłam do schroniska? Jak Ci moi koledzy z prawego boksu i przyjaciółki z lewej strony tu trafiły - nie umiem sobie tego wytłumaczyć...
Jestem młoda, ładna, miałam fajnych rodziców, tata był owczarkiem szkockim, a mama niemieckim.
Mój pierwszy dom na początku wydawał się idealny; pan, pani i tych dwoje maluchów, z którymi biegałam na spacerach i grałam w piłkę, a potem coś się zmieniło, coś pękło.
Pan zabrał mnie na długi spacer. Samochodem podjechaliśmy do lasu. Pan otworzył drzwi - wybiegłam. Jakie było moje
zdumienie, kiedy Pan nie wysiadł, tylko pojechał wolno dalej.
Myślałam, że to zabawa i zaczęłam biec za nim, ale samochód
jechał coraz szybciej, szybciej i znikł za zakrętem - może to zabawa w chowanego, czekałam.
Czekałam kilka dni, aż jakaś miła Pani dała mi jeść. Potem przyjechali Panowie i zabrali mnie do boksu.
Teraz nie ma kto mnie wyczesać, kto ze mną pobiegać, chociaż jeść dobrze dostaje.
Czy to już tak będzie zawsze?
Może ktoś mnie stąd zabierze, zadzwońcie 34 3215987 lub e-mail schronisko@klomnice.pl.
upendo@op.pl
514 77 00 23

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=123712741035857&set=a.121380251269106.21880.100001913967138#!/photo.php?fbid=123567284383736&set=a.123567207717077.22922.100001913967138&pid=162998&id=100001913967138

Posted

[quote name='Lucyja']http://www.ratujzwierzeta.pl/wp-content/uploads/2011/01/coli22.jpg
Apel o pomoc w leczeniu tej suni zamieściłam na forum Fundacji Dr Lucy

o dzięki, zaraz lecę poczytać!

są wieści o suni... leczenie drogie jak cholera! sunia jest w lecznicy od 4 dni a juz dostaliśmy fakturę na 900 zł... jutro jedziemy zobaczyć co ile kosztuje. na razie sunia dostaje leki, antybiotyki, pobrano próbki, czekamy na wyniki... jest jakby lepiej, ale nadal nie wiemy co to...

odświeżyłam newsa: http://www.ratujzwierzeta.pl/?p=4336

• 2 weeks later...
Posted

Kolejna sunia collie w schronisku. Dziś są tylko zdjęcia, czekamy na więcej informacji Nie udało się - sunia za TM ale będzie w mojej pamięci do końca mojego życia.

Guest monia3a
Posted

Harry:

Harry to młodziutki około roczny pies. Jest oazą łagodności. Nie wykazuję żadnej agresji w stosunku do innych psów, czy kotów. Mieszka z dwiema suczkami (dużą i maleńką) oraz dwoma kotami. Lubi też dzieci. Harry ponad wszystko pragnie kontaktu z człowiekiem.Kiedy jego opiekunka siedzi na kanapie, podaje jej obie łapki i przytula głowę domagając się głaskania.Jego ulubionym zajęciem jest rodawanie buziaków wszystkim napotkanym osobom. Grzecznie znosi zabiegi pielęgnacyjne, potrafi chodzić na smyczy i zachowac w domu czystość.
Harry to piękny pies, ze lsniącą, długą sierścią i zawsze uśmiechniętą mordką. Jest wesoły i skory do zabawy. Jeśli szukasz mądrego przyjaciela - Harry jest idealny!

Harry jest odrobaczony, zaszczepiony i na dniach zostanie wykastrowany.
kontakt: Monika 501 453 000[FONT=Tahoma] [/FONT], mail: monia3a@wp.pl

Posted

MAŚĆ: trikolor
SIERŚĆ: długa
W OKOLICY: Karolew (Bratysławska-Wileńska)
DATA ZGŁOSZENIA: 2011-03-03
KONTAKT: tel. 604 172 408

Dn. 3.03. na Karolewie w Łodzi (ul. Bratysławska, Wileńska) znaleziono suczkę owczarka szkockiego collie, maści tricolor, w obroży.
Właściciela prosimy o kontakt.
tel. 604 172 408

Posted

Mam pytanie czy był na wątku zgłaszany Collie z Sandomierza?
Jak coś mam zdjęcia. Psiaczek bardzo łagodny max 6 lat. Tyle że nie leczona zaćma doprowadziła do ślepoty :(
Tri color .

Posted

Collie z Sandomierza ma wątek na forum Fundacji Dr Lucy zajmującej się kolakami. Zamieściłam tam zdjęcia, które były na wątku sandomierskim, więc jeśli masz jakieś lepsze foty to podeślij do mnie to zamieszcze lepsze. lucyja@wp.pl

Guest monia3a
Posted

[quote name='monia3a']Harry:

Harry to młodziutki około roczny pies. Jest oazą łagodności. Nie wykazuję żadnej agresji w stosunku do innych psów, czy kotów. Mieszka z dwiema suczkami (dużą i maleńką) oraz dwoma kotami. Lubi też dzieci. Harry ponad wszystko pragnie kontaktu z człowiekiem.Kiedy jego opiekunka siedzi na kanapie, podaje jej obie łapki i przytula głowę domagając się głaskania.Jego ulubionym zajęciem jest rodawanie buziaków wszystkim napotkanym osobom. Grzecznie znosi zabiegi pielęgnacyjne, potrafi chodzić na smyczy i zachowac w domu czystość.
Harry to piękny pies, ze lsniącą, długą sierścią i zawsze uśmiechniętą mordką. Jest wesoły i skory do zabawy. Jeśli szukasz mądrego przyjaciela - Harry jest idealny!

Harry jest odrobaczony, zaszczepiony i na dniach zostanie wykastrowany.
kontakt: Monika 501 453 000[FONT=Tahoma] [/FONT], mail: monia3a@wp.pl

Harry w DS :)