Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lejdi jest piękna! A to takie "łyse" miejsce nad nosem? Czy to nie jest aby początek pęcherzycy? Miałam sunie z ta chorobą, wygladalo to identycznie przed leczeniem... To wymaga podawania leków, niedrogich na szczęście, ale praktycznie stale.

Posted

Czy o takim piesku wiecie? Przeklejam z FB

Kochani!!! Udostępniajcie!!!
2 stycznia do przychodni weterynaryjnej Esculap przy ul. Wiślanej 28 w Dęblinie, przywieziony został owczarek szkocki o pięknym um...aszczeniu marmurowym. Psiak został znaleziony w kierunku drogi na Moszczankę w Dęblinie na przeciwko cmentarza.
Zainteresowane osoby prosimy o kontakt w sprawie Psa pod nr tel. 604776607

Posted

Mam nowe zdjęcia naszego kolaka. Byłam z nim na spacerze, bardzo fajny psiak. Żywe srebro, ciężko mu było zrobić normalne zdjęcia. Bardzo łagodny, lubiący głaskanie, mruczy przy tym fajnie. Z innymi psami wydaje mi się, że powinno być ok. Na smyczy na początku ciągnął mocno, ale później troszkę się uspokoił.

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Ojej, nie gólcie tego kolaczka. To zjeżdża z niego podszerstek. Na wilgotno można go wyczesać.
Kołtuny za uszami i pod pachami, jeśli takie są, trzeba wyciąć.

• 3 weeks later...
Posted

Taki młody piesek w typie collie czeka na swoją szansę w pewnym miejskim punkcie przetrzymań. Jest bardzo przyjazny, radosny i chyba młody. Wykastrowany, szczepienie na wściekliznę. Obecnie przebywa w komórce chyba po węglu, tam ma budę i trochę miejsca żeby się przejść.
Zdjęcia z lecznicy.

Posted

[FONT=lucida grande]Zguba noworoczna - psiak przybłąkał się zaraz po Sylwestrze dokarmiany, ale bezdomny.Przywieźliśmy go, aż z Dobryszyc, są to okolice Radomska.Jest mieszańcem colie i owczarka, ma stary ślad po pogryzieniu pyska z prawej strony.Niezwykle pogodny i wesoły, cieszy się do wszystkich,umie chodzić na smyczy. SZUKAMY WŁAŚCICIELA LUB NOWEGO DOMU ZGIERZ WOJ ŁÓDZKIE TEL 506-761-221
[/FONT]

www.medor.org https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151446823824282&set=a.10150256409709282.369880.303948334281&type=1&theater

Posted

[quote name='phase']Jerry
[FONT=verdana]

Jerry to energiczny i wesoły ok 7-8 letni mieszaniec, bardzo łagodny w stosunku do ludzi, niestety zupełnie nie dogaduje się z innymi psami - jest w stosunku do nich dominujący i wszczyna bójki. Powinien być zatem jedynym zwierzakiem w domu...
Jerry tęskni, chce się wydostać z boksu, bardzo źle znosi fakt, że jest zamknięty, cały czas próbuje uciec - od tarcia o kraty ma poraniony nosek.... :(

[/FONT]
[FONT=arial][FONT=verdana]Jerry będzie wspaniałym towarzyszem i przyjacielem, jeśli tylko ktoś zechce go przygarnąć... To ładny mieszaniec, średniej wielkości, mądry i łagodny.
[/FONT][/FONT]

Jery w nowym domu.

Posted

Mapet napisał(a):
na paluchu w warszawie sa 2 owczarki collie, jeden to szczeniak. Czy wiecie o nich? niec więcej nie wiem i nie bardzo mam mozliwośc sie dowiedziec.

obydwa adoptowane

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Lucyja']A gdzie ten piesek dokładnie jest ? W jakiej miejscowości ?[/QUOTE]
26-010 Święta Katarzyna, gmina Bodzentyn. Serce Gór Świętokrzyskich. 24km od Kielc.
W tej turystycznej miejscowości regularnie wywalane sa psy.
Tylko w zeszłym roku zabrałyśmy stamtąd 5 psów (na wątku kieleckim).
Miesiąc temu zgłosiłam szczenną sukę i dwa psy, które koczują drugi rok.
Natychmiast pojawiły dwa kolejne (malutka czarna sunia i nieco większy pies).
No i ten collie......
Jesli znajdzie się dom tymczasowy to postaramy się złapać colaka. U nas, w ekipie erki, mamy na stanie 17psów i nie ma gdzie palca wetknać.

Posted

[quote name='ala56']No właśnie wiedziałam, że Jery ma domek a tu znow go widzę... Super

z Fb:

"ZAGINĄŁ JERY.....
Ktokolwiek widział tego psa - proszę o kontakt pod numer 665324746. Po dwu latach spędzonych w schronisku trafił do domu stałego. Niestety zaginął. Proszę o pomoc w znalezieniu go. Zaginął w okolicach Mławy, ale może teraz już być daleko od tego miejsca. Proszę o udostępnianie."

Wydarzenie utworzyła wolontariuszka Dorota, która posredniczyła w adopcji, to jej nr telefonu.

Posted (edited)

[quote name='Lucyja']A gdzie ten piesek dokładnie jest ? W jakiej miejscowości ?[/QUOTE]
Dziękujemy za chęć wsparcia, bardzo, bardzo:)
Byłyśmy z Savahną łąpać colaka i przez przypadek dowiedziałysmy się, że wychudzony colak ma włascicieli, którzy są nieodpowiedzialni i wypuszczaja psa z posesji. Porozmawiałam sobie z nimi przez telefon- bardzo się wystraszyli, że mogłyśmy im "zwinąć" psa. Zapewnili, że pies nie będzie biegał samopas po drodze. Zobaczymy....
Fakt, że pies do tlustych nie należy... sierść też brzydka i zaniedbana...

Edited by wegielkowa
  • 3 weeks later...