Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Fundacja Medor']

[FONT=Arial] poprzedninastępny [/FONT]

[FONT=Arial]
[/FONT]

[FONT=Arial]982061600050248

[/HR][TABLE]
[TR]
[TD]płeć:[/TD]
[TD]samica[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]wiek:[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]chip:[/TD]
[TD]982061600050248[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]lokalizacja:[/TD]
[TD]Łódź[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kastracja[/TD]
[TD]tak[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]zapamietaj:[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Bardzo spokojna, elegancka, piękna sunia mająca w sobie dużo z owczarka szkockiego długowłosego Collie.
Ta piękna, wytworna dziewczyna jest bardzo delikatna i łagodna. Ciepła, kochana, kontaktowa. Pięknie chodzi na smyczy i lince treningowej, nie ciągnie, reaguje na przywołanie. Sunia nie potrzebuje dużo ruchu, ale ze względu na niesamowicie bogatą, gęstą szatę nie powinna zamieszkać w blokach, gdyż będzie się męczyć. Niekonfliktowa w stosunku do innych psów. Polecamy do adopcji.
WIĘCEJ ZDJĘĆ tutaj
[/FONT]

http://hotelzwierzat.com/zwierzak.php?id=1183

Ależ piekna! :loveu:
A choć orientacyjnie - ile może miec lat?
Pewnie tak bardzo mi sie podoba, bo przypomina jedna z moich dawnych suk. Byly dwie siostry, wyrzucone razem jako szczeniaki, przygarnęliśmy je z moim obecnym męzem. Mieszancew cos około collie z goldenem :-) , jedna wyglądala zdecydowanie bardziej jak collie, druga bardziej jak golden, własnie podobnie do tej suni... Miała może krótszy włos... Obie były własnie takie dystyngowane, poruszały sie elegancko, płynnie, z wdziękiem... Obie juz dawno nie zyją.
Gdybym tylko mogła, wziełabym ja od ręki.

Edited by beta ata
Posted

Ja rozumiem, co to są koszty adopcyjne, oczywiście nie wiem, jakiej sa u Was wysokości i z czego dokładnie wynikają (czy tylko szczepienia czy cos jeszcze...), ale pytam, czemu mi o tym piszesz... Ja napisałam, że adoptowałabym ją chętnie, gdybym mogla. Jednak nie mogę, po prostu zdrowie nie bardzo pozwala mi na więcej niz jednego psa.
To cudowna sunia, bardzo chcę, żeby znalazła najlepszy dom, który doceni jej urok :-)
Widziałam jej ogloszenie, w ktorym jest opisana jako mieszaniec hovawarta... Hmmm... :-)

Posted

Owszem. W ogłoszeniu alegratka , które czytałam. było napisane" mix hovawarta. Wygląda jak hybryda hovawarta blond i owczarka collie." . Sunia jest wyjątkowo piękna. No i ten cudny sposób bycia.

Posted

moge pomóc z ogłoszeniami.. nie będzie ich jakoś aż tak dużo ale postaram się...
To która największa bieda potrzebuje domu na już?

Posted

Collie z tego wątku mają zakładane wątki na stronie Fundacji Dr Lucy a tam wpisywane są strony na których robimy ogloszenia. Zapraszamy do nas, jesteś tam nawet moderatorem na śląsku.

Posted

rozumiem, że chodzi o tego na "tymczasie" u rodziny, która go przygarnęła? to ja do Pani dzwoniłam z Fundacji i robiłam ogłoszenia, gdy już pojedzie do domu proszę dać nam znać :)[quote name='Fundacja Medor']colak jest zarezerwowany przez p. Małgorzatę z okolic warszawy