Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ala56 napisał(a):
Daj mi znać jak Rufi / collie krótkowłosy / znajdzie domek, bo widzę że kilka osób wzięło nr telefonu z jego ogloszenia na Tablica.pl

Mógłby w końcu do domu iść... Siedzi u nas już półtora roku. Niestety jest większy niż standardowy collie, może to jego problem? Kilka telefonów z pytaniem o niego w zeszłym roku miałam, ale wszyscy sami się wykruszali...

Posted

MAŚĆ: trikolor
SIERŚĆ: długa
W OKOLICY: zgierz kossakow
DATA ZGŁOSZENIA: 2012-02-14
KONTAKT: 787417777

9 wrzesnia2011r zagubil sie owczarek szkocki collie bialorudy mial 11lat wabi sie cezar byly rozwieszane ulotki podawane ogloszenia w schronisku inic moze ktos zna pobyt kto nabyl w tym czasie takigo psa on mieszkal u nas od malenkiego zagubil sie przez obca osobektora weszla z drugiej strony posesji i nie zamknal za soba furtek znalazl sie na innej ulicy ktorej nigdy nie widzial szkalismy zaraz ale musial szybko przemieszczac sie ze strachu do tej pory go nie ma moze ktos pomorze mi odnalezc mojego psiaczka

http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=zgzn_det&w=18380

Posted

Trudno odnaleźć collie bez zdjęcia. Mamy na stronce www.drlucy.pl działy - zaginione, znalezione, adoptowane, szukające domów. Na stronie zaginionepsy.pl i na innych stronach też trzeba przeglądać - myślę że opiekunowie o tym wiedzą i szukają. Ja sobie nie przypominam żebyśmy miały gdzieśz tricolora w starszym wieku. Kolo Lodzi jest śniady w DT.

Posted (edited)

Lisan Zielona Góra
rasa: owczarek coli
numer: 6735
odrobaczenie: tak
odpchlenie: tak
Lisan zanim przyjechał do schroniska błąkał się po Nowej Soli. Jest bardzo miłym i grzecznym dorosłym pieskiem. Bardzo kontaktowy wobec ludzi. Wystraszony pobytem w schronisku. nie agresywny wobec innych czworonogów. Grzeczny podczas spacerów. Łasy na pieszczoty i smakołyki. Czeka na mądrych i odpowiedzialnych ludzi , którzy zaadoptują go, dadzą własne miejsce w domu i pokochają jak członka rodziny.
Kontakt. Schronisko Dla Bezdomnych Zwierząt
ul. Szwajcarska 4
65-169 Zielona Góra
Numer telefonu:
- 784 90 88 90
- 68 323 07 66

Edited by NAatala
Posted (edited)

[quote name='Fundacja Medor']PŁEĆ:
WIELKOŚĆ: duża
MAŚĆ: trikolor
SIERŚĆ: długa
W OKOLICY: zgierz kossakow
DATA ZGŁOSZENIA: 2012-02-14
KONTAKT: 787417777

[CENTER]9 wrzesnia2011r zagubil sie owczarek szkocki collie bialorudy mial 11lat wabi sie cezar byly rozwieszane ulotki podawane ogloszenia w schronisku inic moze ktos zna pobyt kto nabyl w tym czasie takigo psa on mieszkal u nas od malenkiego zagubil sie przez obca osobektora weszla z drugiej strony posesji i nie zamknal za soba furtek znalazl sie na innej ulicy ktorej nigdy nie widzial szkalismy zaraz ale musial szybko przemieszczac sie ze strachu do tej pory go nie ma moze ktos pomorze mi odnalezc mojego psiaczka

To ogloszenie było u nas sprawdzane już w listopadzie i collie, którego mamy na DT nie jest tym collie

Edited by ala56
Posted

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/20698551_suczka_w_typie_owczarka_szkockiego.html
"Urocza suczka w typie owczarka szkockiego błąkała się po jednej z podtarnowskich wsi. Możliwe że poprzedni właściciel po prostu porzucił ja poza miastem. W końcu, zmarznięta, głodna i ogromnie wychudzona trafiła do azylu dla zwierząt. Czeka na nowy wspaniały dom, na człowieka, dzięki któremu będzie znowu mogła uwierzyć, że przecież będzie dobrze...
Ma około 2 lata, jest łagodna i spokojna, spragniona bliskości człowieka. Będzie wspaniałym przyjacielem.

Miejsce pobytu: Azyl dla psów i kotów
Tarnów
ul. Cmentarna
tel: 14 625 82 34"

nie wiem czy juz wiecie, ale podrzucam

Posted (edited)

Witam, znalazłam takie ogłoszenie:
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-Znaleziono-Owczarka-Szkockiego-Collie-W0QQAdIdZ356931596

Napisałam do dziewczyny która zamieściła ogłoszenie. Pies pomieszkuje w opuszczonej altance. Niestety ta dziewczyna nie może go wziąć do siebie.
Sąsiedzi mają kury i psiak ostatnio jakąś upolował. Ich cierpliwość może się skończyć :(

Edited by Gosia85
Posted (edited)

Mnie nic o kurach nie mówiła, ja wiem że cały czas siedzi w szklarni bo boi sie ludzi. Na razie szukamy poprzednich opiekunow

Edited by ala56
Posted

numer: 952
numer chip: 939000010293816
imię: Aries
wielkość: srednia
rasa: owczarek collie
data przyjęcia: 2012-02-26
kwarantanna do 2012-03-11
przebywa w boksie: zwierzętarnia

opis: Aries to piękny, ale zaniedbany owczarek szkocki collie. Przyjechał do nas z działek przy ulicy Pienistej. Jest drobnej budowy, dużo mniejszy niż typowy przedstawiciel rasy. Aries jest bardzo łagodny i przyjacielski wobec otoczenia. To spokojny, zrównoważony i miły psiak.

Być może ktoś go szuka... SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI
TEL 42 656-78-42