Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem kiedy dokładnie przybył Colin do schroniska, numer mówi, że przed wakacjami bo teraz numery dochodzą już do 2800. Możliwe, że był adoptowany i wrócił....ale nie po 2 godzinach.

Posted

Taką informację znalazlam na forum collie- ktos ją otrzymał i napisał na forum. - Ważne, że wiemy ze to jeden piesek collie i trzeba mu szukac domu. Jakos słabo do nas docierają informacje z Palucha - możemy to zmienić?

Posted

ok. w takim razie sprawdzę inf. o Prezesie/Colinie w biurze i zrobię lepsze zdjęcia. Ale pewnie dopiero w sobotę. O tej rasie - pojęcia nie mam, jedyny colli jakiego znam to szkocka Lessie :) i ...... Prezes/Colin, ale jak zobaczyłam go w tej klatce to aż mnie zatkało, że taki pies w takim miejscu. Po przejrzeniu stron Fundacji okazuje się, że schronisko nie wybiera w/g braku rasy, braku urody ale w/g bezwzględności ludzkiej.

Posted

Też jakoś nigdy nie mogę uwierzyć, że te szlachetne psy, collie, trafiają w takie miejsca, że znajdują się ludzie, którzy je krzywdzą , wyrzucają .........itp itd :(

Posted

Trafiają collie również - czasami bo zaginęły, czasami są kłopotem / "najmodniejszy" powód to wyjazd z kraju lub alergia dziecka/. a i pseudo... Prezesowi/Colinowi odświeżam ogloszenia ale pewnie nie są na pierwszej stronie. OBiecuję nowe

Posted

byłam dzisiaj u Prezesa/Colina - spotkałam wolontariuszkę, która wychodzi z nim w każdą sobotę. potwierdziła, że był i wrócił do schroniska - podobno ugryzł. Jakoś przeoczyłam i nie wzięłam kontaktu do tej wolontariuszki bo mogłaby zapewne coś więcej o Prezesie powiedziec. Info z biura: pies, lat 12, zwrot, zajmuje sie nim behawiorysta. Nie wiem w jakich okolicznościach i kogo ugryzł. Na spacerze ze mną i w klatce był bardzo spokojny, normalny i kompletnie nie zdradzał żadnych odchyleń. Postaram się skontaktowac z behawiorystka i dostac kontakt do wolontariuszki.

Posted

nie podał postaram sie zdobyc więcej info, ale np. jaka jest do kotów czy dzieci to sie nie dowiemy:( do ludzi jest wspaniała kochana przylepa radosna energiczna mega łagodna z psami super sie dogaduje

jej nawet nie ma na stronie schroniska mam ją jedynie na swoim blogu

Posted

MAŚĆ: trikolor
SIERŚĆ: długa
W OKOLICY: zgierz kossakow
DATA ZGŁOSZENIA: 2011-11-30
KONTAKT: 787417777

9wrzesnia 2011 zaginal owczarek szkocki tricolor collie mial duzo bialego wabi sie cezar na bialym jest slady brazowej farby stracilam swojego pupilka przez osobe ktora weszla nie zamykajac furtki pies w tym czasie biegal kojec byl malowany stad slad dawalam ogloszenie do ekspresu i nic ktos go przygarnal jestem powaznie chora tesknie za nim nie ma dnia i godziny zebym nie wygladala oknem moze wroci bledem bylo ze nie chodzil tak jak inne psiaki uwazalam ze duze podworko do wybiegania wystarczy tak by wrocil nie znal drogi powrotu
http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=zgzn_det&w=17398

Posted

ala56 napisał(a):
Ewanko - ja osobiście wolę pomagać colakom w schroniskach lub bezdomnym. Problemem moze być chętny pseudo-hodowca.

Właśnie tak pomyślałam, sunia piękna i z pewnością trafi do pseudo ... nie mam pomysłu, może ktoś się zakocha i ją przygarnie, dlatego ją tu wstawiłam.

Posted

Przecudowna! Gdybym miała miejsce to bym ją zgarnęła, nawet tymczasowo... :( Jest taka śliczna, że bardzo możliwe, że jakiś rozmnażacz ją zawinie :shake: