Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mi się jego sędziowanie też nie za bardzo podobało i w niektórych klasach miałam zastrzeżenia ale w stosunku do mnie zachował się bardzo normalnie, nie wytykał mi wad z ironicznym uśmiechem ani nic, był bardzo normalny a nawet za włos pochwalił, tylko z tymi uszami u Molly nie wiem co wyprawiał...

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

z tego co czytam o tym sędzi, to widze, że nie nadaje sie on dla psów strachliwych itp.
Szkoda, że zaden go nie upierdzielił podczas tych wygibasów z różnymi partiami ciała :evil_lol:
Karata podobno podrzucał do góry i patrzył jak ląduje na stoliku... :roll::roll:

Posted

resuruss napisał(a):
Ilka !!Ja miałam watpliwa przyjemnosc byc u tego Pana na ringu z Bułka ,wiec nie musisz mi tłumaczyc miny Moly;)
Bułka ma w opisie od tego Pana - uszy rozchodza się .....po tym jak nia trzachnął kilkakrotnie na stoliku ,a pozniej złapał za zadek i trzymał na przednich łapach ...niestety do dzis nie wiem co to miało na celu :shake:
Tak czy siak byłam u niego raz i nigdy wiecej :diabloti:

ja jak pisałam na innym :) forum też ostatni raz świadomie zgłosiłam psy do tego sędziego - dla mnie ten sędzia to nie sędzia, o ile opinia o psie może być różna (chociaż też powiedzmy sobie znajomość rasy powinna jakaś być) o tyle sposób sędziowania powinien mieścić się w jakiś normach, a umyślne straszenie psów - to już w ogóle skandal !!! :shake:

Maga - czy możesz - bardzo cię proszę, uzyskać dla mnie pozwolenie wykorzystania przeklejonych fotek ???

Posted

maga18 napisał(a):
.
Szkoda, że zaden go nie upierdzielił podczas tych wygibasów z różnymi partiami ciała :evil_lol:

no podejrzewam,że tak by się skończyło z ocenianiem Bodka:diabloti:, bo tyle on by od obcego nie zniósł bo Molly miała to w głębokim poważaniu.
Miniaga ja myślę,że to bardzo dobry pomysł-raz dwa nauczył by się ogłady:evil_lol:

Posted

Ja znam autorów zdjęć :diabloti:
Sedzia przy Joyu nie był ironiczny, ale to co wyczyniał przy stoliku yorkshire po prostu prawie zwaliło mnie z nóg. :shake:

Posted

Moze sie przełamie i Roteczka zgłosze :diabloti:
On na pewno nie nalezy do tych co sobie pozwalaja w kasze dmuchac :diabloti:
Pan sędzia trzachnie to Rotus - syneczek ukochany odda ze zdwojona siłą .
A kto przezył jego atak wie do czego maluszek mój słodki jest zdolny ;)

Posted

Tak sobie czytam o sposobie oceny przez tego sędziego i aż mnie telepie. Nie widziałam innych psów na stoliku bo stałam dość daleko i dopiero gdy Karata postawiłam to mnie zamurowało. Karat jest grzeczny i wszystkie tarmoszenia za uszy, jajka i podrzucanie cierpliwie znosił, ale uszy miał już cały czas położone po sobie i dopiero na wyraźne gwizdnięcie przez sedziego je postawił. Po biegu po prostej nie chciał już wrócić do stolika i wyraźnie włączył hamowanie. Musiałam go donieść. Sędzia miał z tego ogromny ubaw :roll:.
Byłam bardzo zdziwiona takim sposobem oceniania psa szczególnie, że 2 lata temu w Kielcach czegoś takiego nie było. Byłam wtedy z Radkiem i Gizmakiem. Radek go znienawidził od razu i pierwszy raz nie dał się dotknąć sędziemu a Gizmo stał ze stoickim sokojem. Nie bylo takiego maltretowania psa.
W każdym razie ja się u tego pana już nigdy nie zamelduję :shake:. I mam nadzieję, że Karat nie będzie się teraz bał stolika.

Posted

jak to wszystko czytam to jeszcze bardziej sie ciesze ze nie pojechalam, bo vinek jak wiadomo pier**ła moglby dostac zawalu, a tiili nie oswojona jeszcze ze stolikiem potrzebuje stopniowego treningu i jakby miala dostac takie przywitanie stolu to juz widze jej pozniejszy uraz :shake:

Posted

resuruss napisał(a):
Moze sie przełamie i Roteczka zgłosze :diabloti:
On na pewno nie nalezy do tych co sobie pozwalaja w kasze dmuchac :diabloti:
Pan sędzia trzachnie to Rotus - syneczek ukochany odda ze zdwojona siłą .
A kto przezył jego atak wie do czego maluszek mój słodki jest zdolny ;)

i w tym momencie zabolał mnie mój nosek :eviltong: