Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

wspaniale Zdjecia, to mozna troche atmosfery wystawowej powdychac.
Masz jakies Zdjecia robione w czasie oceniania. ?

Pomeraniany naprawde piekne,az do pozazdroszczenia,ze je na zywo moglas przezyc;)

Posted

Mam troszkę zdjęć z oceniania, ale niestety słabej jakości, gdyż robiłam je z dość daleka.
Wrażenia super! Wspaniale było widzieć w jednym miejscu tyle pięknych psów. Szkoda, że większość hodowców pochodziła z Rosji, gdyż ciężko było się z nimi dogadać, jednak jeden pan -widoczny na kilku zdjęciach; w niebieskiej koszuli, dżinsach i trampkach-biegle mówił po polsku i sobie trochę pogadaliśmy (: Pochodzi z Lublina, czyli całkiem niedaleko od Białegostoku. I tak się składa, że jego jedna suka ma mieć szczenięta, ale to ma być szpic mały biały. Jednak za kilka dni będzie kryta również jedna suka szpica miniaturowego. Powiem jednak tak szczerze, że po tej wystawie bardziej przekonałam się do szpiców małych. Na prawdę świetnie się prezentowały, a moje serce podbiła kremowa suczka, należąca właśnie do wyżej wspomnianego Pana. Nigdy nie spotkałam tak przymilnego i ufnego pieska. Również wygląd pieska zrobił na mnie duże wrażenie. Właściwie po tej wystawie to bardziej skłaniam się ku kupnie szpica małego, jednak obydwie rasy są po prostu doskonałe!

Posted

ten pan w trampkach - to o ile mnie oko nie myli to Stefano Gandini - czyli hodowla Del Cantico - A ten szpic mały to Magges :) Po świetnych rodzicach (po Cremie i Honorku ).
Juszesz - jeśli zdecydujesz się na tą hodowlę to na pewno nie będziesz żałować :)

Posted

Zgadza się, to hodowla Del Cantico , właśnie przypomniało mi się, że przecież wzięłam od tego pana wizytówkę!
Jeśli chodzi o wyniki, to wiem tylko, że pomeranian został BIS! Nie wiem niestety który...

Posted

Czarna_Owieczka napisał(a):
Best in show wygrał pomeranian :)

Nie wiem co to za pies. Może ktoś z was zna ;)

Od tej pani mam chyba wizytówkę. Jej hodowla nazywa się "Dan-Star-Kom" Widziałam ją również na wystawie. Jej psy, to te na zdjęciach w klatce.

Posted

Tak, Filonku, wcale się nie mylisz, BOB i BIS dostał Jan-Shars Trump Card, a njajlepszą suką była Dan-Star-Assol Tip-Top. Oboje w rękach Ludmiły Koniakowej, Assol także jej hodowli.