NNL-BC Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Witajcie Planuje zorganizowanie kolejnego OPTIGEN 20/20 CLINIC, przy okazji Wystawy Miedzynarodowej w Poznaniu. Bede obecna na wystawie w sobote i niedziele. Bedziemy znowu pobierac i wysylac krew psow na badania genetyczne do USA. Krew moze byc pobrana na miejscu (podczas wystawy w Poznaniu) lub dowieziona. Dowieziona krew musi byc pobrana w probowke typu EDTA anti-coagulant, przez veta, przez niego tez oznakowana, nie wczesniej niz 3 dni przed wystawa. Pobrane powinno zostac min 1ml krwi. Ceny badan zaleza od rasy i testu, od ceny podanej ponizej dla konkretnych ras prosze odjac 25% za udzial w naszym 20/20 clinic w Poznaniu. Koszty wysylki to okolo 40zl, veta na miejscu okolo 20zl. W razie dowiezienia probowek koszt veta na miejscu to 10zl (potrzebne opakowania itd). Nie ma ograniczen wiekowych, kazdy pies, nawet szczeniak moze zostac zbadany. Na miejscu w Poznaniu bedzie mozliwosc zaplaty za badanie gotowka, potem pieniadze zostana przekazane do OptiGen z karty VISA. Nie ma potrzeby wypelniania i drukowania formularzy online, to co ja musze miec to kopia rodowodu psa, dane i e-mail wlasciciela (i tak musze to sama wprowadzic online aby dokonac zaplaty z karty VISA). W tej chwili czas oczekiwania na wyniki to około 3 tygodni. Mam nadzieje ze jak najwiecej odpowiedzialnych hodowcow i wlascicieli skorzysta z tej okazji aby przebadac swoje psy. Osoba kontaktowa: Ewa Łukasik komorka: 0693 212221 tel: 081 5848301 mail: ewabajka45@wp.pl Pozdrawiam Ewa Never Never Land Border Collies Poland http://www.bordercollie.pl Ponizej informacje jakie badania i dla jakich ras sa dostepne i w jakiej cenie. Wiecej info na temat konkretnych chorob i testow na stronie http://www.optigen.com *Jakie badania sa dostepne dla konkretnych ras: Offspring of OptiGen tested Normal parents - Application prcd-PRA and CEA -- $95 per dog all other tests -- $75 per dog CD - Cone Degeneration -- $160 German Shorthaired Pointer CEA/CH - Collie Eye Anomaly/Choroidal Hypoplasia -- $180 Australian Shepherd (Combo price - $144) Australian Shepherd, Miniature (Combo price - $144) Border Collie Boykin Spaniel Collie Lancashire Heeler Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Combo price - $144) Rough Collie Shetland Sheepdog Smooth Collie Whippet: Longhaired **(Litter rate pricing -- $120/pup -- see requirements) CL - Neuronal Ceroid Lipofuscinosis -- $95 Border Collie CLAD - Canine Leukocyte Adhesion Deficiency -- $135 Irish Setter (Combo price - $105) Irish Red & White Setter (Combo price - $105) CMR - Canine Multifocal Retinopathy -- $95 CMR1 - $95 (English) Mastiff Bullmastiff Dogue de Bordeaux (French Mastiff) Great Pyrenees CMR2 - $95 Coton de Tulear CSNB - Congenital Stationary Night Blindness -- $135 Briard Cystinuria -- $80 Newfoundland FN - Familial Nephropathy -- $95 English Cocker SpanielNarcolepsy-- $130** Dachshund Doberman Pinscher Labrador Retriever **Litter rate pricing -- $104 for each pup -- (see requirements) PFK - Phosphofructokinase Deficiency -- $80 American Cocker Spaniel English Springer Spaniel PK - Pyruvate Kinase Deficiency -- $80 Basenji Seven Progressive Retinal Atrophies prcd-PRA -- $195** American Cocker Spaniel American Eskimo Dog Australian Cattle Dog Australian Stumpy Tail Cattle Dog Australian Shepherd (Combo price - $156) Australian Shepherd, Miniature (Combo price - $156) Chesapeake Bay Retriever Chinese Crested Cockapoo Dwarf Poodle English Cocker Spaniel Entlebucher Mountain Dog Finnish Lapphund Goldendoodle Golden Retriever Karelian Bear Dog Kuvasz Labradoodle Labradoodle, Australian Labrador Retriever (Combo price - $156) Lapponian Herder Miniature Poodle Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Combo price - $156) Portuguese Water Dog Spanish Water Dog Swedish Lapphund Toy Poodle **Litter rate pricing -- $135 for each pup (see requirements) Dominant PRA-- $120 (English) Mastiff Bullmastiff rcd1-PRA -- $120 Irish Setter (Combo price - $95) Irish Red & White Setter (Combo price - $95) rcd1a-PRA -- $80 Sloughi rcd3-PRA -- $80 Cardigan Welsh Corgi Type A PRA -- $160** Miniature Schnauzer **Litter rate pricing -- $128 for each pup (see requirements) XL-PRA -- $150** Samoyed Siberian Husky **Litter rate pricing -- $120 for each pup (see requirements) RD/OSD - Inherited Retinal Dysplasia/Oculoskeletal Dysplasia -- $100 (Introductory Price through September 30, 2008) Labrador Retriever Samoyed Quote
sonia123 Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 mozna sie pokusić na taki coś :cool3: :razz: ... Quote
Dynamique Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 :razz: No Zobaczymy jak to będzie z kasą :razz: Mimo,że Lucuś jest genetycznie,ale ja bym wolała badanko :razz: A jak nie w Poznaniu to kiedy indziej się moze uda :razz: Quote
NNL-BC Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 Grace jest zbadana??? Pozdrawiam Ewa Quote
Paskuda_Bandzior Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 NNL-BC napisał(a):Grace jest zbadana??? Pozdrawiam Ewa Jak pierwszy raz pytałam o to hodowców to powiedzieli "Tak, tak jak Reel jest czysta." Dopiero później sie okazało, że tylko klinicznie ma zrobione, ale tego juz nie powiedzieli :lol: Więc sądze, że nadal jest to tylko kliniczny wynik. Quote
Dynamique Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 NNL-BC napisał(a):Grace jest zbadana??? Pozdrawiam Ewa A niewiem ... niby na stronie jest napisane ,ze tak :) Ale ja jednak wolałabym mimo wszystko robić :shake::shake::shake: Bo tutaj niestety nic nigdy nie wiadomo :shake: Cały czas się zastanawiam i myśle :razz: jak sie zdecyduje dam znać :razz: Quote
NNL-BC Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 Dynamique napisał(a):A niewiem ... niby na stronie jest napisane ,ze tak :) Ale ja jednak wolałabym mimo wszystko robić :shake::shake::shake: Bo tutaj niestety nic nigdy nie wiadomo :shake: Cały czas się zastanawiam i myśle :razz: jak sie zdecyduje dam znać :razz: Mozesz podac link? Pozdrawiam Ewa Quote
Dynamique Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 www.border.krasnybor.pl wynik badania oczu na CEA/PRA: wolny Proszę :p Quote
NNL-BC Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 [quote name='Dynamique']wynik badania oczu na CEA/PRA: wolny Okeeeej Ale to jest badanie KLINICZNE i nijak sie ma do GENETYCZNEGO :roll: Pozdrawiam Ewa Quote
Paskuda_Bandzior Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 NNL-BC napisał(a):Okeeeej Ale to jest badanie KLINICZNE i nijak sie ma do GENETYCZNEGO :roll: No i tylko takie badania cały czas miała, mi o genetycznym nic nie wiadomo ;) Quote
Dynamique Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 NNL-BC napisał(a):Okeeeej Ale to jest badanie KLINICZNE i nijak sie ma do GENETYCZNEGO :roll: Pozdrawiam Ewa No to pewnie tak... ja mam jeszcze niestety słabą wiedzę (szczególnie na temat "takich" badań) i dzięki za poprawienie ;):oops: Quote
Recommended Posts