Ziutka Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 lilith27 napisał(a):znaczy posterunek nie komenda? Dokładnie...to jest posterunek :cool3: Quote
lilith27 Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 ehs i wszystko jasne nazbyt mała jednostka na tyle ludzi i ich występki no cóż bądźmy dobrej myśli Quote
lilith27 Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 ale napisałam post pod postem nie wiem po co Quote
luka1 Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 był dzis pan któremu bardzo sie spodobał ale narazie musi pozostać w schronisku Quote
Ziutka Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 luka1 napisał(a):był dzis pan któremu bardzo sie spodobał ale narazie musi pozostać w schronisku No tak...dopóki sprawa się nie skończy to musi czekać a i jeszcze czekanie aby sprawa się zaczęła :cool1: Quote
maciaszek Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Spróbujcie z policją załatwić możliwość wydania go (na czas trwania sprawy) do domu tymczasowego. W katowickim schronie się to udało. Może gdyby udało się Wam coś takiego załatwić, to ten pan wziąłby go właśnie na taki tymczas (który po zakończeniu sprawy stałby się domem stałym)? Quote
Ziutka Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 maciaszek napisał(a):Spróbujcie z policją załatwić możliwość wydania go (na czas trwania sprawy) do domu tymczasowego. W katowickim schronie się to udało. Może gdyby udało się Wam coś takiego załatwić, to ten pan wziąłby go właśnie na taki tymczas (który po zakończeniu sprawy stałby się domem stałym)? Nic nie wiedziałam na ten temat, że tak można :cool3: a policja jest "nasza" :diabloti: więc myśle, że jest to do załatwienia. Luka, co Ty na to ? Zagadamy z Panem komendantem :razz: :diabloti: Quote
luka1 Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 Pan adoptował Samsona. Bryś - Książe jest wypuszczany z boksu i w ogóle traktowany jest jak książe. Quote
lilith27 Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 maciaszek napisał(a):Spróbujcie z policją załatwić możliwość wydania go (na czas trwania sprawy) do domu tymczasowego. W katowickim schronie się to udało. Może gdyby udało się Wam coś takiego załatwić, to ten pan wziąłby go właśnie na taki tymczas (który po zakończeniu sprawy stałby się domem stałym)? jeśli chodzi o to, że Bryś ma być ewentualnie "dowodem rzeczowym" to go na zwykłe przechowanie dajcie na tymczasik organy prowadzace postępowanie muszą tylko wiedzieć, gdzie jest piesek u kogo Quote
lilith27 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Ziutka napisał(a): Zagadamy z Panem komendantem :razz: :diabloti: coś ugadałyście? jakieś wieśći? Quote
Ziutka Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 No więc tak, "państwo" Brysia będą przesłuchiwani 24 września. Prokurator powiedział, że zarzuty nie tylko będzie miał postawione p. Andrzej ale także jego żona i że zrobi wszystko aby zostali surowo ukarani. Komendant przesłuchiwał także sąsiadów i zeznawali na korzyść psiaka, twierdząc, że zawsze znęcali się nad zwierzętami. Mam się kontaktować na początku października, wtedy już ma ruszyć sprawa. Quote
lilith27 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Ziutka napisał(a):Prokurator powiedział, że zarzuty nie tylko będzie miał postawione p. Andrzej ale także jego żona i że zrobi wszystko aby zostali surowo ukarani. ha bravo wiecie co by się jeszcze zdało? świadczenie pieniężne na rzecz schroniska - organizacji działającej na rzecz zwierząt (jeśli taki ma statut) w ramach orzeczonego środka karnego Quote
epe Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Ciotko Ziutko! Cudne wieści!:lol: Sąsiedzi,też się pozytywnie wykazali! Wklejam watek Rebitka,tam jest juz po rozprawie sądowej! Może napisz PW do Ady-jeje-ona jest prezesem Fundacji,była oskarzycielem,juz ma doświadczenie! Wiem,ze sąd zasądził 1000,- na rzecz Fundacji!:lol: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104591 Quote
Ziutka Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 epe napisał(a):Ciotko Ziutko! Cudne wieści!:lol: Sąsiedzi,też się pozytywnie wykazali! Wklejam watek Rebitka,tam jest juz po rozprawie sądowej! Może napisz PW do Ady-jeje-ona jest prezesem Fundacji,była oskarzycielem,juz ma doświadczenie! Wiem,ze sąd zasądził 1000,- na rzecz Fundacji!:lol: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104591 Dzięki epe :lol: Komendant mówi, że nasz prokurator nie przegrał jeszcze ani jednej sprawy odnośnie znęcania się nad zwierzętami i w każdej sprawie były wpłaty :cool3: Pytałam także czy Brysio jest depozytem, powiedział, że nie, gdyż są zeznania lekarza i jak najbardziej możemy go wydać do adopcji. Quote
Ziutka Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 luka1 napisał(a):Bardzo jestem ciekawa finału Ja też........yhh Quote
lilith27 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 wiecie też dużo zależy od sędziego jesli już myślimy o etapie postępowania jurysdykcyjnego nadto (nie tylko w mojej ocenie) sankcje z art. 35 ust. 1 lub 2 ustawy (za znęcanie się lub znęcanie się ze szczególnym okrucieństwem) sa zdecydowanie za niskie traktuje sie te "zbrodnie" (bo chyba z punktu widzenia zwierząt to dla nich coś najgorszego) przeciwko czworonogom na równi na przykład z jazdą po pijaku, groźbami, zniesławieniami czy innymi tego typu ......błahymi czynami Quote
Ada-jeje Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Trzymam kciuki za powodzenie akcji i surowego wyroku dla barbarzyncy. Quote
*zaba* Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 luka1 napisał(a):Bardzo jestem ciekawa finału ja tez i oby mieli nauczke na cale zycie!! i dozywotni zakaz posiadania zwierzat. Quote
kinga-kinia Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Brysio śliczny pies :) ja też trzymam kciuki za jak najwyższą karą dla tych ludzi którzy go skrzywdzili ..... Quote
luka1 Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 no zobaczymy - coś mi przychodzi do głowy, ale muszę jeszcze pogadać z prawnikiem Quote
Ziutka Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 luka1 napisał(a):no zobaczymy - coś mi przychodzi do głowy, ale muszę jeszcze pogadać z prawnikiem Mmmmmmmmmm.........:cool1: :confused: Quote
epe Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Ciotki! Czytałyście jak dobrze poszło Fundacji Pro Animals? Ada-jeje jest prezesem. Już mają dwa wyroki w 2 sprawach-korzystne i z nawiązka dla Fundacji! A najbardziej podoba mi się w jednym z wyroków,że baba musi wykonywać prace publiczne ma rzecz miasta,szkoda,że nie wiadomo na czym mają polegać! Quote
luka1 Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 nasza fundacja czeka od trzech miesiecy na zarejestrowanie. Nie wiem czy zdążymy kiedykolwiek sie doczekać :shake: Quote
Recommended Posts