Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 275
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

luka1 napisał(a):
był dzis pan któremu bardzo sie spodobał ale narazie musi pozostać w schronisku

No tak...dopóki sprawa się nie skończy to musi czekać a i jeszcze czekanie aby sprawa się zaczęła :cool1:

Posted

Spróbujcie z policją załatwić możliwość wydania go (na czas trwania sprawy) do domu tymczasowego. W katowickim schronie się to udało.
Może gdyby udało się Wam coś takiego załatwić, to ten pan wziąłby go właśnie na taki tymczas (który po zakończeniu sprawy stałby się domem stałym)?

Posted

maciaszek napisał(a):
Spróbujcie z policją załatwić możliwość wydania go (na czas trwania sprawy) do domu tymczasowego. W katowickim schronie się to udało.
Może gdyby udało się Wam coś takiego załatwić, to ten pan wziąłby go właśnie na taki tymczas (który po zakończeniu sprawy stałby się domem stałym)?

Nic nie wiedziałam na ten temat, że tak można :cool3: a policja jest "nasza" :diabloti: więc myśle, że jest to do załatwienia.

Luka, co Ty na to ? Zagadamy z Panem komendantem :razz: :diabloti:

Posted

maciaszek napisał(a):

jeśli chodzi o to, że Bryś ma być ewentualnie "dowodem rzeczowym"
to go na zwykłe przechowanie dajcie na tymczasik
organy prowadzace postępowanie muszą tylko wiedzieć, gdzie jest piesek u kogo

Posted

No więc tak, "państwo" Brysia będą przesłuchiwani 24 września. Prokurator powiedział, że zarzuty nie tylko będzie miał postawione p. Andrzej ale także jego żona i że zrobi wszystko aby zostali surowo ukarani. Komendant przesłuchiwał także sąsiadów i zeznawali na korzyść psiaka, twierdząc, że zawsze znęcali się nad zwierzętami. Mam się kontaktować na początku października, wtedy już ma ruszyć sprawa.

Posted

Ziutka napisał(a):
Prokurator powiedział, że zarzuty nie tylko będzie miał postawione p. Andrzej ale także jego żona i że zrobi wszystko aby zostali surowo ukarani.

ha
bravo

wiecie co by się jeszcze zdało?
świadczenie pieniężne na rzecz schroniska - organizacji działającej na rzecz zwierząt (jeśli taki ma statut) w ramach orzeczonego środka karnego

Posted

epe napisał(a):
Ciotko Ziutko!
Cudne wieści!:lol: Sąsiedzi,też się pozytywnie wykazali!
Wklejam watek Rebitka,tam jest juz po rozprawie sądowej!
Może napisz PW do Ady-jeje-ona jest prezesem Fundacji,była oskarzycielem,juz ma doświadczenie! Wiem,ze sąd zasądził 1000,- na rzecz Fundacji!:lol:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104591

Dzięki epe :lol:
Komendant mówi, że nasz prokurator nie przegrał jeszcze ani jednej sprawy odnośnie znęcania się nad zwierzętami i w każdej sprawie były wpłaty :cool3:

Pytałam także czy Brysio jest depozytem, powiedział, że nie, gdyż są zeznania lekarza i jak najbardziej możemy go wydać do adopcji.

Posted

wiecie
też dużo zależy od sędziego jesli już myślimy o etapie postępowania jurysdykcyjnego
nadto (nie tylko w mojej ocenie) sankcje z art. 35 ust. 1 lub 2 ustawy (za znęcanie się lub znęcanie się ze szczególnym okrucieństwem) sa zdecydowanie za niskie

traktuje sie te "zbrodnie" (bo chyba z punktu widzenia zwierząt to dla nich coś najgorszego) przeciwko czworonogom na równi na przykład z jazdą po pijaku, groźbami, zniesławieniami czy innymi tego typu ......błahymi czynami

Posted

Ciotki!
Czytałyście jak dobrze poszło Fundacji Pro Animals? Ada-jeje jest prezesem.
Już mają dwa wyroki w 2 sprawach-korzystne i z nawiązka dla Fundacji!
A najbardziej podoba mi się w jednym z wyroków,że baba musi wykonywać prace publiczne ma rzecz miasta,szkoda,że nie wiadomo na czym mają polegać!