Ziutka Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 epe napisał(a): Bo inaczej,to nie wiem,czy oddałby psa dobrowolnie! Najpierw mówił, że nie jego pies tylko brata (bo potem właśnie ten pijak zajął głos) i żebyśmy zabrały...jak już wjechałam na podwórko, żeby psiaka umieścić w samochodzie to nagle mu się odwidziało i gadka, że psa nie odda :angryy: no to my mu na to, że przecież to nie jego pies niby...rzecz jasna powiedziałyśmy, że czy się zgodzi czy nie to i tak psa zabieramy ale nie chciał oddać - to zadzwoniłam na policję :diabloti: od razu się zgodził. Żałuję, że nie było z nami syna cioci Luki :razz: :diabloti: nie musiałybyśmy się tyle z nimi użerać :cool3: ale i tak dałyśmy radę :boom: ale następne kontrole tylko z Michałem :razz: Quote
lilith27 Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 pewnie jeszcze na wino by chciał i dlatego niby zdanie zmienił, zeby się potargować dziad Quote
luka1 Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 Zdjęcia zaniesione na komendę. Caly powiat aż drży od plotek na temat Brysia. Dzis były Panie z gazety Nasze Miasto. Quote
szajbus Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 A niech drży!!!!!!!!!!!!!!!! Dobre i to. Niech sie dziad ze wstydu spali!!!!!!!!!!!! A psinka musi znaleźć cudowny domek Quote
Kasia Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Takich dziadów to też tylko głodzić i gnoić! :angryy: Niech reszta wsi napsuje im krwi choćby samymi plotkami i wytykaniem!!! A za psiaka trzymamy kciuki. Quote
luka1 Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 Ta, tylko że reszta wsi wcale nie lepsza Quote
Ziutka Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Poprosiłam Majqe o jakiś super tekst do allegro Brysia i poproszę Marchewę o allegro - trzeba Cię cioteczko Luko troszkę odciążyć (czy już zrobiłaś mu allegro ? ) Quote
luka1 Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 nie robiłam allegra bo nie wiem jaki jest staus prawny psa. W/g prawa nie wiem czy mozna go przypisac schronisku czy jest on nadal własnością oprawcy Quote
lilith27 Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 luka1 masz pisemne oświadczenie właściciela tego co podpisął umowę adopcyjną, że oddaje Ci psa? coś dziad podpisywał pisałyście Quote
Ziutka Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 lilith27 napisał(a):luka1 masz pisemne oświadczenie właściciela tego co podpisął umowę adopcyjną, że oddaje Ci psa? coś dziad podpisywał pisałyście Prawny właściciel psa siedzi sobie w Anglii :cool1: Quote
lilith27 Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 do doopy a macie może w umowie adopcyjnej klauzulkę, że pieska możecie odebrać w przypadku znęcania lub coś w tym rodzaju? Quote
luka1 Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 taka klauzula jest, tylko jescze nie ma prawnego stwierdzenia że pies był zaniedbywany. Wetka schroniskowa odmówiła wydania opinii bo boi sie sądów Quote
lilith27 Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 a czego się bać? o litości czego się bać? Quote
lilith27 Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 wytłumacz, że tam nie biją wytłumacz, że pani przysługuje zwrot kosztów podróży powiedz, że jak się boi (ewentualnego w tej sprawie) oskarżonego moga go wydalić z sali sądowej podczas gdy będzie składała zeznania hmmmmmm może jak nie opinia to zaświadczenie chociazby potem w toku postępowania prokurator powoła sobie ewentualnie biegłego tylko, że zaraz jak ta klazula wygląda co tam pisze? dokładnie? Quote
Lionees Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Sorki dziewczęta,że trochę w innej sprawie,ale Prysio kaszle normalnie jak człowiek.Gdzie w Sochaczewie jest najlepszy weterynarz? Quote
Ziutka Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 [quote name='lilith27'] tylko, że zaraz jak ta klazula wygląda co tam pisze? dokładnie? Miejskie Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "AZOREK" zastrzega sobie prawo przeprowadzenia wizji lokalnej w nowym miejscu pobytu zwierzęcia i w razie stwierdzenia nieodpowiednich warunków zabrania go z powrotem do Schroniska. Quote
Ziutka Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Renata5 napisał(a):Sorki dziewczęta,że trochę w innej sprawie,ale Prysio kaszle normalnie jak człowiek.Gdzie w Sochaczewie jest najlepszy weterynarz? Renia...do Kloków idź...nie ten wieżowiec w środku miasta :shake: i nie dr. Pojawa i dr. Wojno :shake: Kurde, nie umiem wytłumaczyć gdzie Oni przyjmują...pisz do Jagody, Ona tam non stop śmiga :cool3: Quote
Lionees Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Ziutka,Słońce Ty moje daj namiar na tą Jagodę. Quote
Ziutka Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Renata5 napisał(a):Ziutka,Słońce Ty moje daj namiar na tą Jagodę. Dzwoń nawet teraz...Ona jeszcze nie śpi, przed chwilą z nią gadałam :cool3: 502-156-186 Quote
Lionees Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Ziutka,do dr Wojno mam rzut beretem i chodze tam,ale tylko na szczepienia.Na szczęście Rambo nie był jeszcze chory,ale Prysio od początku pokasłuje i nie podoba mi się ten kaszel.:shake: Quote
Ziutka Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 [quote name='Renata5']Ziutka,do dr Wojno mam rzut beretem i chodze tam,ale tylko na szczepienia.Na szczęście Rambo nie był jeszcze chory,ale Prysio od początku pokasłuje i nie podoba mi się ten kaszel.:shake: Bardzo Cię proszę...tylko nie dr. Wojno :eek2: dzwoń do Jagody :mad: Quote
lilith27 Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 kurcze strasznie to tak ogólnie napisane analizując adopcję jako darowiznę troszkę mi sie sprawa komplikuje z miejsca nic nie mogę powiedzieć nie jestem cywilistą przepraszam na biegu nie jestem w stanie pomóc przykro mnie ogromnie kierując się instyktem ( sensu largo prawniczym) bym powiedziała że pies jest obecnie schroniskowy ale to nie 100 % pewność musze się upewnić mam wątpliwości Quote
majqa Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Zaznaczam wątek Ziutko, zgodnie z ustaleniami.;) Quote
Ziutka Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 majqa napisał(a):Zaznaczam wątek Ziutko, zgodnie z ustaleniami.;) Dzięki Majeczqo :lol: jak widzisz...Luka ma rację a ja to przegapiłam :roll: cholera wie czyj tak naprawdę jest teraz Brysio :shake: ale wsio się wywiemy a tekst i tak możesz powoli tworzyć ;) Quote
Recommended Posts