Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

epe napisał(a):

Bo inaczej,to nie wiem,czy oddałby psa dobrowolnie!

Najpierw mówił, że nie jego pies tylko brata (bo potem właśnie ten pijak zajął głos) i żebyśmy zabrały...jak już wjechałam na podwórko, żeby psiaka umieścić w samochodzie to nagle mu się odwidziało i gadka, że psa nie odda :angryy: no to my mu na to, że przecież to nie jego pies niby...rzecz jasna powiedziałyśmy, że czy się zgodzi czy nie to i tak psa zabieramy ale nie chciał oddać - to zadzwoniłam na policję :diabloti: od razu się zgodził. Żałuję, że nie było z nami syna cioci Luki :razz: :diabloti: nie musiałybyśmy się tyle z nimi użerać :cool3: ale i tak dałyśmy radę :boom: ale następne kontrole tylko z Michałem :razz:

• Replies 275
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Takich dziadów to też tylko głodzić i gnoić! :angryy:
Niech reszta wsi napsuje im krwi choćby samymi plotkami i wytykaniem!!!

A za psiaka trzymamy kciuki.

Posted

Poprosiłam Majqe o jakiś super tekst do allegro Brysia i poproszę Marchewę o allegro - trzeba Cię cioteczko Luko troszkę odciążyć (czy już zrobiłaś mu allegro ? )

Posted

nie robiłam allegra bo nie wiem jaki jest staus prawny psa. W/g prawa nie wiem czy mozna go przypisac schronisku czy jest on nadal własnością oprawcy

Posted

lilith27 napisał(a):
luka1
masz pisemne oświadczenie właściciela
tego co podpisął umowę adopcyjną, że oddaje Ci psa?

coś dziad podpisywał pisałyście

Prawny właściciel psa siedzi sobie w Anglii :cool1:

Posted

taka klauzula jest, tylko jescze nie ma prawnego stwierdzenia że pies był zaniedbywany. Wetka schroniskowa odmówiła wydania opinii bo boi sie sądów

Posted

wytłumacz, że tam nie biją
wytłumacz, że pani przysługuje zwrot kosztów podróży
powiedz, że jak się boi (ewentualnego w tej sprawie) oskarżonego moga go wydalić z sali sądowej podczas gdy będzie składała zeznania

hmmmmmm
może jak nie opinia to zaświadczenie chociazby
potem w toku postępowania
prokurator powoła sobie ewentualnie biegłego

tylko, że zaraz
jak ta klazula wygląda
co tam pisze? dokładnie?

Posted

[quote name='lilith27']

tylko, że zaraz
jak ta klazula wygląda
co tam pisze? dokładnie?

Miejskie Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "AZOREK" zastrzega sobie prawo przeprowadzenia wizji lokalnej w nowym miejscu pobytu zwierzęcia i w razie stwierdzenia nieodpowiednich warunków zabrania go z powrotem do Schroniska.

Posted

Renata5 napisał(a):
Sorki dziewczęta,że trochę w innej sprawie,ale Prysio kaszle normalnie jak człowiek.Gdzie w Sochaczewie jest najlepszy weterynarz?

Renia...do Kloków idź...nie ten wieżowiec w środku miasta :shake: i nie dr. Pojawa i dr. Wojno :shake:
Kurde, nie umiem wytłumaczyć gdzie Oni przyjmują...pisz do Jagody, Ona tam non stop śmiga :cool3:

Posted

Renata5 napisał(a):
Ziutka,Słońce Ty moje daj namiar na tą Jagodę.

Dzwoń nawet teraz...Ona jeszcze nie śpi, przed chwilą z nią gadałam :cool3: 502-156-186

Posted

Ziutka,do dr Wojno mam rzut beretem i chodze tam,ale tylko na szczepienia.Na szczęście Rambo nie był jeszcze chory,ale Prysio od początku pokasłuje i nie podoba mi się ten kaszel.:shake:

Posted

[quote name='Renata5']Ziutka,do dr Wojno mam rzut beretem i chodze tam,ale tylko na szczepienia.Na szczęście Rambo nie był jeszcze chory,ale Prysio od początku pokasłuje i nie podoba mi się ten kaszel.:shake:
Bardzo Cię proszę...tylko nie dr. Wojno :eek2: dzwoń do Jagody :mad:

Posted

kurcze strasznie to tak ogólnie napisane

analizując adopcję jako darowiznę
troszkę mi sie sprawa komplikuje

z miejsca
nic nie mogę powiedzieć
nie jestem cywilistą

przepraszam

na biegu nie jestem w stanie pomóc
przykro mnie ogromnie

kierując się instyktem ( sensu largo prawniczym)
bym powiedziała
że pies jest obecnie schroniskowy

ale to nie 100 % pewność
musze się upewnić
mam wątpliwości

Posted

majqa napisał(a):
Zaznaczam wątek Ziutko, zgodnie z ustaleniami.;)

Dzięki Majeczqo :lol: jak widzisz...Luka ma rację a ja to przegapiłam :roll: cholera wie czyj tak naprawdę jest teraz Brysio :shake: ale wsio się wywiemy a tekst i tak możesz powoli tworzyć ;)