xmartix Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 [quote name='iwa77']Zmieniam tytuł ! Do ogłoszeń potrzeba nowych informacji z hoteliku o naszej małej zadziorce! Bo to jaka była to chyba nie istotne już! A kontakt - nie można podać do tej osoby z którą Poker jesteś w kontakcie ? Skoro w Holandii jest już Lolą to może niech i w PL tak zostanie ! czas robić ogłoszenia, potrzeba kontaktu i informacji Quote
Dark Lord Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 No właśnie, gdzie te informacje, czekam i czekam:mad: Quote
irysek Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 lola do malej nie pasuje wcale. miejmy nadzieje, ze nowu wlasciciele wymysla cos sensownego, zeby mala sie nie wstydzila jak ja beda na spacerze wolac hehe. Quote
Poker Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Dark Lord napisał(a):No właśnie, gdzie te informacje, czekam i czekam:mad: ja też czekam :cool3: Quote
Poker Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 prosiłąm o informacje ju z 2.krotnie,ale coś cisza :roll:, muszę sie przypomnieć. Quote
xmartix Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 przypominaj im, przypominaj, czekamy na info Quote
kikou Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 jaki jest stan rzeczy? potrzebne są ogłoszenia? mamy już info i dane? czy chcemy ogłaszaszać Czupurke (dla mnie ona zostanie Czupurką:eviltong:) też w Niemczech? czy są jakieś odzewy z tej Dani czy Holandi... już mi sie zapomniało gdzie ona tam miała jechać? Quote
Poker Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 w końcu doczekałyśmy się bardzo obfitej odpowiedzi.Fajnie by było,żeby na tej podstawie jakaś zdolna dziewczyna ułożyła sierdce szczypatielnyj tekst do ogłoszenia. , Witaj ,wiadomości doszły, przepraszam, że wcześniej nie odpisywałam, proszę nie gniewajcie się, już nadrabiam zaległości. Czupura jest fantastycznym pieskiem. Jest kontaktowa, otwarta na ludzi. Potrafi być bardzo miła i przymilna, jest typowym psem nakolankowym. Nie ma nic przeciwko braniu na ręce, lubi być głaskana i przytulana. Przepada za spacerami. Ale w tym małym ciałku kryje się bardzo silna psia osobowość. Czupura ma charrrakterek, nie da się ukryć. Najgorzej jest jednak z tym jedzeniem. Kawałka suchego chleba potrafi bronić tak jakby to był największy na świecie skarb. Nie raz miała przez to starcie z psami (jest puszczana razem z innymi psami luzem po terenie i dogaduje się z nimi świetnie dopóki nie znajdzie chociażby kawalątka jedzenia). No i tak jak pisałam wcześniej - nie waha się ugryźć też człowieka. Ostatnio w biurze ułożyła się na ręczniku , który spadł z wieszaka. Podeszła do niej Kasia i rozczuliła się widząc Czupurę zwiniętą w kulkę w ciepłym biurze, wyciągnęła rękę, żeby ją pogłaskać a Zarazka cap ją w rękę, a później swoim zwyczajem w but. Okazało się, że chowała pod sobą kawałek bułki. Ma dużo uroku, ale też ostre ząbki. Zdecydowanie nie może trafić do domu z dziećmi i lepiej, żeby nie było też innych psów. Nie jest psem dla każdego , na pewno nie dla laika, który nie ma pojęcia o zachowaniach psów i ich wychowaniu. Myślę, że nad jej insynktem bronienia jedzenia można zapanować, ale potrzeba na to czasu, konsekwencji i systematycznej pracy. Ja osobiście służę pomocą przyszłemu właścicielowi na tyle na ile mogę i mam wiedzę, ale myślę, że najlepszym rozwiązaniem było by gdyby przyszły właściciel skontaktował się z profesjonalistą, bo jest to problem głęboko w niej zakorzeniony i dość poważny. Ja niestety nie mam czasu napisać łądnego tekstu do ogłoszeń, ale postarajcie się proszę tak to napisać, żeby nie zniechęcać potencjalnych zainteresowanych. Muszą być świadomi tego na co się zdecydują, ale też muszą wieedzieć, że nie mają do czynienia z psem agresywnym. Kontakt w ogłoszniach można jak najbardziej podać na mnie, jeśli sobie życzycie. tel 664 332 220 mail fundacja@fioletowypies.pl Czupura jest już po sterylizacji Jeśli jakieś informacje będą jeszcze potrzeba to porszę dać znać, ja postaram się odpisać jak najszybciej. Quote
xmartix Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 a któa ciotka robi takie extra ogłoszenia? Isadora7? Mayga? sama nie wiem, jak będzie tekst to powrzucam ją gdzie się da.:roll: Quote
Koperek Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 LOLA- diabełek o wyglądzie aniołka szuka odpowiedzialnej i kochającej osoby! LOLA jest fantastyczna- kontaktowa i otwarta na ludzi. Potrafi być bardzo miłym i przyjemnym pieskiem nakolankowym. Nie ma nic przeciwko braniu na ręce, lubi być głaskana i przytulana. Przepada za spacerami. Jednak w tym małym, ślicznym, kudłatym ciałku kryje się bardzo silna psia osobowość. Nie da się ukryć, iż Lola ma charakterek :) Największy problem łączy się z jedzeniem. Kawałka suchego chleba potrafi bronić tak, jakby to był największy na świecie skarb. Być może powód tego stanu rzeczy tkwi w nieciekawej przeszłości i niedojadania. Przez to nieraz miała starcie z psami. Jednak dopóki nie wyczuje choćby kawalątka jedzonka dogaduje się z nimi świetnie. Mimo wszystko nie polecamy do domu z innymi zwierzętami oraz dziećmi. Przy swoim wielkim uroku i pięknych, błyszczących oczkach dysponuje jeszcze jedną cechą, z którą poradzi sobie tylko doświadczony psiarz. Otóż w sytuacjach odbieranych przez Lolę, jako zagrażające, związanych z bronieniem jedzenia- nawet kawałka suchej bułki, potrafi ugryźć w rękę, a potem jeszcze poprawia w buta ;) Jest to, jak najbardziej do wypracowania przez nowego opiekuna, ponieważ Lolusia jest bardzo inteligentnym zwierzakiem! Potrzeba na to czasu, konsekwencji i systematycznej pracy, ale zyskując tak wiernego przyjaciela na pewno każdemu się to opłaci! Starałam się streścić wypowiedz aktualnej opiekunki LOLI. Nie napisałam o konkretnych wymaganiach, co do przyszlego domu, ale w części ogłoszeń są takie rubryki do zaznaczenia, a resztę i tak trzeba powiedzieć przy okazji potencjalnej rozmowy telefonicznej. Proszę o zmniejszenie najświeższych fotek i wstawienie na forum (ok. 400px) to zrobię ogłoszenia. Niestety zablokowane mam zdjęcia na fotosiku. Quote
Dark Lord Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Matko, jakie ona musi mieć przeżycia z przeszłości, że tak reaguje na to jedzenie:-(, u mnie to samo było.Jak będzie tekst do ogłoszeń to jeśli pozwolicie też ją poogłaszam:cool3:. Quote
Poker Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='Koperek']LOLA- diabełek o wyglądzie aniołka szuka odpowiedzialnej i kochającej osoby! LOLA jest fantastyczna- kontaktowa i otwarta na ludzi. Potrafi być bardzo miłym i przyjemnym pieskiem nakolankowym. Nie ma nic przeciwko braniu na ręce, lubi być głaskana i przytulana. Przepada za spacerami. Jednak w tym małym, ślicznym, kudłatym ciałku kryje się bardzo silna psia osobowość. Nie da się ukryć, iż Lola ma charakterek :) Największy problem łączy się z jedzeniem. Kawałka suchego chleba potrafi bronić tak, jakby to był największy na świecie skarb. Być może powód tego stanu rzeczy tkwi w nieciekawej przeszłości i niedojadania. Przez to nieraz miała starcie z psami. Jednak dopóki nie wyczuje choćby kawalątka jedzonka dogaduje się z nimi świetnie. Przy swoim wielkim uroku i pięknych, błyszczących oczkach dysponuje jeszcze jedną cechą, z którą poradzi sobie tylko doświadczony psiarz. Otóż w sytuacjach odbieranych przez Lolę jako zagrażające związanych z bronieniem jedzenia, nawet kawałka suchej bułki ,potrafi ugryźć w rękę, a potem jeszcze poprawia w buta ;) Jest to, jak najbardziej do wypracowania przez nowego opiekuna, ponieważ Lolusia jest bardzo inteligentnym zwierzakiem! Potrzeba na to czasu, konsekwencji i systematycznej pracy, ale zyskując tak wiernego przyjaciela na pewno każdemu się to opłaci! Najlepiej , gdyby trafiła do domu bez dzieci i innych zwierząt. Starałam się streścić wypowiedz aktualnej opiekunki LOLI. Nie napisałam o konkretnych wymaganiach, co do przyszlego domu, ale w części ogłoszeń są takie rubryki do zaznaczenia, a resztę i tak trzeba powiedzieć przy okazji potencjalnej rozmowy telefonicznej. Proszę o zmniejszenie najświeższych fotek i wstawienie na forum (ok. 400px) to zrobię ogłoszenia. Niestety zablokowane mam zdjęcia na fotosiku. Dodałabym jeszcze te zdania na czerwono. Quote
xmartix Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 tekst ładny, podoba mi się, taki wyważony jeszcze zdjęcia i lecimy z tematem ja biorę: kupiepsa.pl, adopcje.org, gumtree.pl, allegro.pl, drobne.centrumofert.pl, ojej.pl :evil_lol: Quote
xmartix Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 te foty są tu na wątku? jak tak to ja mogę je zmniejszyć i wrzucić Quote
Koperek Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 xmartix napisał(a):tekst ładny, podoba mi się, taki wyważony jeszcze zdjęcia i lecimy z tematem ja biorę: kupiepsa.pl, adopcje.org, gumtree.pl, allegro.pl, drobne.centrumofert.pl, ojej.pl :evil_lol: Ja mogę całą resztę, tylko niech mi ktoś foty zmniejszy!!!:roll: Quote
Poker Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 czy może któraś z Was zrobiła ogłoszenia Loli? Quote
xmartix Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 jezuuuu zapomniałyśmy Koperek zaraz Ci zmniejszam zdjęcia Lolki a tymczasem allegro: Lola - maleńka sunia czeka na odpowiedzialny dom (569258290) - Aukcje internetowe Allegro Quote
xmartix Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 ogłosiłam ją na: allegro (link powyżej) adopcje.org czworonogi.eu wroclaw.gumtree.pl ale.gratka.pl drobne.centrumofert.pl kupiepsa.pl Quote
Dark Lord Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Moje ogłoszenia: LOLA- diabełek o wyglądzie aniołka szuka odpowiedz / Psy > Pozostałe - Węgry LOLA- diabełek o wyglądzie aniołka szuka odpowiedzialnej i kochającej osoby! : Ogłoszenie w Dwukropek.pl Przygarnij Zwierzaka - Adopcje zwierz�t - Og�oszenia adopcyjne - czeka na akceptację administratora Psy do adopcji, koty do adopcji - oddam psa, oddam kota - adopcje.org.pl LOLA- diabełek o wyglądzie aniołka szuka odpowiedzialnegoj domu! - psy - ogłoszenia zwierzęta - Petworld.pl Quote
Poker Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 dzięki, dziewczyny, miejmy nadzieję,że będą skuteczne Quote
iwa77 Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 Czy coś wiadomo - jest jakis odzew z ogłoszeń ? Quote
Poker Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 pewnie nie ma odzewu,. bo byśmy jakiś sygnał miały :roll: Quote
BIANKA1 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Pomocy http://www.dogomania.pl/forum/f28/lhasa-apso-wroclaw-ratunku-133932/#post11992576 Quote
Recommended Posts