Fredzia:) Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 jak bierzesz na DT to nie placisz nic bo to nadal ich pies jak nie byla szczepiona to to zrobia trzymam kciuki Quote
xmartix Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 czyli mam powiedziec ze na dt biorę? ok i co kupić? szelki? na żarcie mnie nie bedzie niestety stać Quote
kikou Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 no bez przesady... chyba jedzonko jest w tych 210 zlotych? czy nie? moze nie doczytalam... tak, mozecie do mnie przelewac, juz i tak prawie polowa przyjdzie do mnie... bo od Reksiu i od Fredzi.... Quote
iwa77 Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 Kasiu to podaj na PW konto do przelewu ! Quote
Dark Lord Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Nosz kur.. z tym kompem i netem sorry, ale mi dogo tak dziś chodzi, że szok:shake:,jeśli o karmę chodzi to za tą kasę przecież jej kupię, tylko, że przydałby się mały worek na sobotę i niedzielę, więc jeśli możesz kupić to fajnie bo ja we wro będę pewnie w poniedziałek dopiero.Kaganiec by się przydał (w razie gdyby przy kąpaniu chciała mnie zjeść np.)Poker ale ja naprawdę wolę obrożę zamiast szelek. Quote
xmartix Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 jaki worek?? :-o podaj mi swoj tel na pw, ja Ci juz swoj podalam Quote
xmartix Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 no już rozumiem jaki, ok, dogadałyśmy się i Czupurka w sb będzie w dt jak będzie wykąpana i czyściutka to przydałyby się zdjęcia jej to ruszymy pełną parą z ogłoszeniami :cool3: Quote
Poker Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 z doświadczenia wiem,że szelki są lepsze , bo bezpieczniejsze.Sprytny pies potrafi czasem wypiąć się nawet z szelek,a co dopiero z obroży. Może ja mam małe doświadczenia, :roll:więc niech sie wypowiedzą pozostałe dziewczyny. Wystarczy poczytać na wątku psy zaginione. Nie chciałabym uczestniczyć w poszukiwaniach suni w Węgrach. Acha,i adresówka jest potrzebna. A tak poza tym,to się bardzo cieszę ,że sunia pojedzie do DT i zacznie nowe życie :multi: Bardzo dziękuję wszystkim za szybki odzew i pomoc,jak to miło współpracować :evil_lol: Trzeba będzie umówić sterylkę dla małej w schronie. Myślę,że jest wyszczepiona i zaczipowana. Xmatrix ,poproś,żeby nie wpisywali jej wieku,ostatnio udało mi się to.Zawsze zawyżają wiek psom i to jest utrudnieniem w adopcji. Ale się wypisałam. Quote
kikou Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 ja także jestem za szelkami...ona jest malutka...wprawdzie ma dość dużą główke ale mimo wszystko szelki są znacznie bezpieczniejsze, tylko takie co nóżki wkłada sie do środka, nie takie co tylko zapinają sie pod brzuchem...bo te spadają... obróżka jak jest mocno zapięta przydusza pieska jak sie przestraszy....luźno zapięta może spaść..... Quote
ecci Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 a ja dla bezpieczeństwa zawsze miałam i obroże i szelki do momentu kiedy pies się nie oswoił... Quote
Dark Lord Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Spokojnie, jeszcze żaden pies trzymany przeze mnie na smyczy mi nie zwiał:razz:, Traperek dał nogę bo była brama otwarta i nikogo nie było na podwórku, zerwał się z łańcucha pewnie w poszukiwaniu mnie:evil_lol:, ale to była inna sytuacja, Czupurka przecież nie będzie przy budzie a luzem poza podwórkiem jej nie puszczę.Poza tym; Traperka przywiozłam z lasu trzymając go na pasku od aparatu bo przecież nie miałam smyczy przy sobie a spokojny to on nie był w dodatku nie wiedział co to obroża i smycz i jakoś mi nie zwiał.Z szelkami za dużo roboty:cool3:. Quote
Poker Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Dark Lord napisał(a): Z szelkami za dużo roboty:cool3:. to można zakładać raz na dobę. Quote
Reksiu21 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Poker napisał(a):z doświadczenia wiem,że szelki są lepsze , bo bezpieczniejsze.Sprytny pies potrafi czasem wypiąć się nawet z szelek,a co dopiero z obroży. Może ja mam małe doświadczenia, :roll:więc niech sie wypowiedzą pozostałe dziewczyny. Wystarczy poczytać na wątku psy zaginione. Nie chciałabym uczestniczyć w poszukiwaniach suni w Węgrach. Acha,i adresówka jest potrzebna. A tak poza tym,to się bardzo cieszę ,że sunia pojedzie do DT i zacznie nowe życie :multi: Bardzo dziękuję wszystkim za szybki odzew i pomoc,jak to miło współpracować :evil_lol: Trzeba będzie umówić sterylkę dla małej w schronie. Myślę,że jest wyszczepiona i zaczipowana. Xmatrix ,poproś,żeby nie wpisywali jej wieku,ostatnio udało mi się to.Zawsze zawyżają wiek psom i to jest utrudnieniem w adopcji. Ale się wypisałam. Poker, jak ty to zrobilas ze wieku niewpisali??????????:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Kinga probowala juz nieraz, i niebylo nawet mowy.:mad: Kto wystawial papiery? Quote
Dark Lord Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 kikou napisał(a):masz pieski na łańcuchu?:crazyeye: Mam pieska na ośmiometrowej smyczy przy budzie w dzień od marca do października, w nocy i zimą grzeje cztery litery na kanapie:eviltong::eviltong:,Traperek był tylko w dzień na lince uwiązany,łańcuch baardzo lekki i cieniutki zgubił we wsi:evil_lol:. Quote
xmartix Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 ta adresówka jest ważna, też kupię a ze sterylką, umówię się, ale na kiedy, Dark Lord? trzeba by było ją samochodem zawieźć i odebrać Quote
Poker Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Reksiu21 napisał(a):Poker, jak ty to zrobilas ze wieku niewpisali??????????:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Kinga probowala juz nieraz, i nie bylo nawet mowy.:mad: Kto wystawial papiery? widocznie budzę respekt swoją osobą :eviltong: :angryy: panie w biurze były tak miłe i przyznały mi rację,że to lepiej dla suni.Nawet wystawiły nowa ksiązeczkę zdrowia i zaświadczenie o szczepieniu.Tylko nie powołujcie się na mnie,zeby nie narobić bigosu.Proście ładnie :evil_lol: Quote
xmartix Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 się będę starać, zalezy kto będzie akurat miał dyzur/prace ;) Quote
irysek Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 wiozlam na poczatku dzialanosci 2 sunie do poznania od nas ze schronu, obie mialy obroze. jedna uciekla jak wynioslam ja z pociagu na siusiu. cofala sie cofala, az glowe wyciagnela i zwiala. cudem udalo sie ja zlapac, a za kare, ze ja zlapalam rozszarpala mi szyje na wysokosci grdyki. do dzis jest blizna. dark lord, nie badz uparta, kup szelki. jak z kasa kiepsko to mozna sie zlozyc i tyle. nie kosztuja zreszta majatek. i o jakiej robocie mowisz. mam psa, ktorego wyprowadzam w szelkach... zakladam mu je 3 do 4 razy dziennie. zajmuje mi to 30 sekund. kup takie co sie zaklada przez glowe i zapina pod brzuszkiem. zalozenie ich to moment. a jak chcesz, zeby czupurka udusila sie albo zwiala ze strachu to nie kupuj. tylko potem nie pisz na watku, ze na pierwszym spacerze uciekla ci w las i tragedia sie stala, bo nie wiadomo gdzie jej szukac. mowie prosto z mostu, inne to dogomaniaczki staraly sie to przekazac delikatnie, ale uparta jestes jak osiol :roll: a tak na marginesie fajnie, ze ja bierzesz, bo mojej mamie sie juz serce krajalo, ze ona taka malusia siedzi w tym schronie, cierpi itd. (co do smyczy to xmatrix tez moze to potwierdzic, bo zapewne pamieta jak przywiozlam 2 szczeniaki na smyczkach, jeden wskoczyl pod auto i za chiny nie chcial dac sie wyciagnac. jakby mial szelki, nie byloby problemu...) Quote
Dark Lord Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Dobra zastanowię się:shake:, Sterylka hm, ja samochodu nie mam ,więc nie mam jak jej przywieźć po sterylce, zawieźć mogę pociągiem, lub autobusem ale przywieźć , no to jest problem. Quote
ecci Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 mi Balbina na dzień dobry po wyjściu ze schronu zwiała! A jak chcieliśmy ją złapac to rzuciła nam się na ręce...ku przestrodze...szelki były za luźne, gdyby miała obroże, nic by sie nie stało!!! Quote
irysek Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 dobrze, ze sie przyznalas, ze byly za luzne. ja sie kupi dobre i dobrze sie zapnie bedzie wszystko ok. Quote
ecci Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 to były szelki z domu Balbinki, na których została przyprowadzona do schroniska! Quote
iwa77 Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 Moje 20 zl za pierwszy miesiąc już przelane - jutro powinny być na koncie u Kasi ! Quote
Recommended Posts