Sonya-Nero Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 feeria napisał(a):Jestem tu nowa, ale zaciekawil mnie ten watek, bo pierwszy raz bede wystawiac w Austrii, wlasnie w Wels. I mam tekie pytanie. Wyslalam zgloszenie poczta, na ich druku, w pierwszym terminie. Na zgloszeniu mozna bylo podac numer karty kredytowej. Podalam i szczerze mowiac myslalam, ze oni sobie sciagna z karty odpowiednia kwote, ktora musialam sama wpisac czyli 70 euro za obie wystawy. No i nie scianeli... Dostalam juz listowne potwierdzenie przyjecia, ale na nim nie ma ani slowa o zaplaceniu badz nie. I zastanawiam sie co robic? Zaplacic im teraz 70 euro? Czeac az sami sciagna z karty? Zaplacic na wystawie 70 +5 euro za platnosc na miejscu? Skoro nie sciagneli kasy z karty, to po co im byl numer tej karty? Czy w Austrii numery startowe odbiera sie w sekretariacie czy sa na ringu? Kolejna rzecz jest taka, ze jakby ktos mial za duzo miejsca w samochodzie to dwie osoby plus spory pies chetnie sie dorzuca do paliwa :) Pozdrawiam F. Jeżeli chodzi o płatność kartą kredytową, to nie masz się czym martwić, Austriacy ściągają w różnych terminach, przed samą wystawą lub nawet po wystawie. Numery startowe odbiera się łącznie z katalogiem w sekretariacie. Quote
Ventora Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Witam, Ja również wybieram się do Wels, ale mam problem z potwierdzeniem przyjęcia zgłoszenia. Wysłałam meilem (2 tygodnie temu) i dostałam odpowiedz ze dostali moją wiadomość. Jak dzwoniłam to prosili o tel w piątek, dzwoniłam i dalej nie odbierają. Myślicie że przyjmują jeszcze zgłoszenia??? termin był do 7 listopada. Ostatnio jechałam do Stuttgartu bez potwierdzenia i dowiedziałam sie ze mój pies jest przyjęty jak zobaczyłam się w katalogu i nie chciałabym więcej jechać w takiej nie świadomości;-) Quote
Asiaczek Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Pisz, dzwoń...... Nie wiadomo, czy w weekend ktoś u nich pracuje. Ewentualnie od poniedziałku - ostro pracuj nad kontaktem z nimi... Pzdr. Quote
Ventora Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Oj będę ich napastowała meilami i telefonami:mad: Do skutku:razz: Był już ktoś w wels??? jak miejsce i teren??? Quote
pati1033 Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 ja tez caly czas w niepewnosci.... nie odpisuja mi w ogole na maile- pierwszy raz mam taka sytuacje ze zwiazkiem austriackim :angryy: Quote
Asiaczek Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 A u mnie, wczoraj, zmieniła się statystyka. Erka ma 2 sunie w konkurencji w sobotę. W niedzielę - bez zmian.:lol: Pzdr. Quote
Iwa-R Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Asiaczek napisał(a):A u mnie, wczoraj, zmieniła się statystyka. Erka ma 2 sunie w konkurencji w sobotę. W niedzielę - bez zmian.:lol: Pzdr. Właśnie sama niedawno się zastanawiałam, skoro przyjmowanie zgłoszeń zakończone, do kiedy może zmienić się statystyka. Może oni specjalnie dopisują psy na samym końcu? :diabloti: My póki co nadal sami w klasie, i cały czas się zastanawiam czy to koniec, czy jeszcze nie :diabloti: Quote
Asiaczek Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 A może oni dopiero teraz uzupełniaja statystyke, bo wcześniej nie zdążyli...? Pzdr. Quote
Iwa-R Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Asiaczek napisał(a):A może oni dopiero teraz uzupełniaja statystyke, bo wcześniej nie zdążyli...? Pzdr. To by nie było za fajne :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
feeria Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Dowiadywalam sie u nich telefonicznie po terminie do Tulln jak dlugo bedzie sie zmieniac statystyka, bo klasa, w ktorej miala byc moja suka byla pusta. Babka odpowiedziala, ze okolo poltora tygodnia po terminie zgloszen beda ja aktualizowac. Quote
Asiaczek Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Feeria - dziękujemy! Juz wszystko jasne... Pzdr. Quote
Iwa-R Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Czyli mamy jeszcze kilka dni stresów :D Quote
pati1033 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 ja szczerze mowiac juz mam dosyc tego stresu- potwierdzenia nie przyslali, na maile nie odpisuja- ile mozna tak czlowieka w niepewnosci trzymac :angryy: Quote
Alaa Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Hehheh nie dziwi mnie to, czesto im sie to zdarza:p Quote
Asiaczek Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 pati1033 napisał(a):ja szczerze mowiac juz mam dosyc tego stresu- potwierdzenia nie przyslali, na maile nie odpisuja- ile mozna tak czlowieka w niepewnosci trzymac :angryy: Naprawde nie rozumiem takiego postępowania ze strony Zustriaków. Mnie nigdy coś takiego nie spotkało... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Alaa napisał(a):Hehheh nie dziwi mnie to, czesto im sie to zdarza:p A ja juz dobrych kilka lat jeżdże do Austrii na wystawy i jeszcze NIGDY nie spotkałam się z taką sytuacją, jak ma Pati. To mnie dziwi... Pzdr. Quote
karenina Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 Asiaczek napisał(a):A ja juz dobrych kilka lat jeżdże do Austrii na wystawy i jeszcze NIGDY nie spotkałam się z taką sytuacją, jak ma Pati. To mnie dziwi... Pzdr. Asiaczku, w austrii sie cos psuje od kilku mcy. Ja latem wysyłałam im kilka razy wniosek na Mł Ch dla Artemis, i dopiero po ostro napisanym mailu po niemiecku z obietnicą ze sie im dobiore do dupy jak nie wysla natychmiast wysłali. Ale ponad 2 mce z nimi walczyłam. Quote
pati1033 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 ja bylam tam dopiero 2 razy, ale nie mialam problemow nawet najmniejszych- nawet bylam pozytywnie zaskoczona szybkoscia potwierdzen i swietnym kontaktem- a tu nagle taka sytuacja.... :( ale niestety moja znajoma w wakacje dowiedziala sie kilka dni przed wystawa, ze niestety jej 2 psiaki nie sa przyjete- mimo, iz dostala mailowe potwierdzenie, ze jest wszystko ok...mam nadzieje, ze mnie to nie spotka :( Quote
Ventora Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Dziś dodzwoniłam sie do biura i okazało się ze jeden z moich psów jest przyjęty do młodzieży, a zgłaszałam do pośredniej:mad: Natomiast drugiego psa przyjęli mi tylko na sobotę mimo iż wyraźnie zaznaczyłam że na obie wystawy:mad: Wysłałam po raz trzeci zgłoszenia ale tym razem na inny adres meilowy Czy ktoś wysyłał zgłoszenia na ten adres margit.dunkl@oekv.at ??? Taki podała mi kobitka z biura Quote
pati1033 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 to wlasnie ta Pani, z ktora pisalam- a ktora teraz juz mi nie odpisuje :( Quote
maga18 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 ja wysylajac zgloszenia na ausstellungen@oekv.at dostawalam odpowiedzi z margit.dunkl@oekv.at ale tak ja jak już wyzej zostalo napisane mi tez nie odp :angryy: Quote
maga18 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 odpisali mi :laola: :angel: :angel: z tego margit... :grins: Quote
Ventora Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Maga zazdroszczę, mam nadzieję, że mi również odpiszą:roll: Quote
Cervarius Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 [quote name='musia']dla pracujących - 3 CACe, w tym 2 z użytku. ============= poza tym w kat. z Graz 08 - podają dla psów z certyfikatem użytkowości - 2 x kl.uż. +1 CAC z poś, otw. w kat. z Salzburg 08 - CAC z 1 dosk z klas poś, otw, użyt, champ. ========== czyli jak widać są różnice w opisie wielkie dzięki za odpowiedź, czyli zależy na której wystawie dostanie się wniosek... cóż troszkę dziwne te zasady...:hmmmm: Quote
gaba14 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Proszę mi pomóc nie wiem co mam zrobić wysłałam im formularz zgłoszeniowy na dwa dni czyli 06.12 i 07.12 a dzisiaj dostałam potwierdzenie pocztą tylko na 06.12 .Pisałam do nich maila to jakaś pani odpisała mi tylko że mój pies jest w katalogu tylko w dniu 06.12 . Co mam teraz zrobić?? Quote
Recommended Posts