Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

maga18 napisał(a):
ano szybko ;) ale cieszę się - jestem spokojniejsza :) fakt... nie ma tam nic o opłacie (a płaciłam w I terminie) ale mam nadzieję, że też jest ok

ja też płaciłam w I-szym terminie

• Replies 240
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a mnie ciagle prosza o potwierdzenie wplaty... a ja im wyslalam je razem ze zgloszeniami. I za kazdym razem jak prosza wysylam jeszcze raz- a za kilka dni znow dostaje prosbe o to potwierdzenie.... kurcze juz sily nie mam... a zglaszalam i placilam ponad miesiac temu...

Posted

Ja też juz dostałam potwierdzenie. W kopercie była tez jakas ulotka dot. 15-procentowej znizki na karmę RoyalCanin. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo nie znam j. niemieckiego.

Iwa, a co u Was?

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

Iwa, a co u Was?

Pzdr.

A co konkretnego masz na myśli? ;)

Być może dzisiaj zjawi się ktoś po stolik, jeśli się nie zjawi znaczy, że ma skleroze :D

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ja też juz dostałam potwierdzenie. W kopercie była tez jakas ulotka dot. 15-procentowej znizki na karmę RoyalCanin. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo nie znam j. niemieckiego.

Iwa, a co u Was?

Pzdr.

...my jeszcze nic nie mamy:cool1:

Posted

Jestem tu nowa, ale zaciekawil mnie ten watek, bo pierwszy raz bede wystawiac w Austrii, wlasnie w Wels.
I mam tekie pytanie.
Wyslalam zgloszenie poczta, na ich druku, w pierwszym terminie. Na zgloszeniu mozna bylo podac numer karty kredytowej. Podalam i szczerze mowiac myslalam, ze oni sobie sciagna z karty odpowiednia kwote, ktora musialam sama wpisac czyli 70 euro za obie wystawy. No i nie scianeli... Dostalam juz listowne potwierdzenie przyjecia, ale na nim nie ma ani slowa o zaplaceniu badz nie. I zastanawiam sie co robic? Zaplacic im teraz 70 euro? Czeac az sami sciagna z karty? Zaplacic na wystawie 70 +5 euro za platnosc na miejscu? Skoro nie sciagneli kasy z karty, to po co im byl numer tej karty?

Czy w Austrii numery startowe odbiera sie w sekretariacie czy sa na ringu?

Kolejna rzecz jest taka, ze jakby ktos mial za duzo miejsca w samochodzie to dwie osoby plus spory pies chetnie sie dorzuca do paliwa :)

Pozdrawiam
F.

Posted

Nigdy nie płaciłam za wystawę w ten sposób.Alke myślę, aby jeszcze poczekać kilka dni, szczególnie mając na względzie wolne dni i tempo księgowania wypłat przez nasze banki. Możesz jeszcze do nich napisac...

Z tego, co pamiętam, to chyba na większości wystaw austriackich numerki odbiera się na ringu.

W naszym busie, niestety, miejsca juz nie mamy....

Pzr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Możesz jeszcze do nich napisac...

Taaaa, tylko ja niemieckiego "psiego" to ni w zab, a nie trafilam jeszcze na niemieckojezyczna osobe, ktora chcialaby sie popisac swoim angielskim :-)

A, zapomnialam napisac, ze jestem z Wroclawia, jakby cos z tym transportem mialo wyjsc.

Czy noclegi w okolicach Wels w cenie 50 euro to standard? Czy tylko ja przeplacam :-)

Posted

No to ok., bo juz myslalam, ze jestem jeleniem :-) Chociaz i tak nocleg mam w Linz w rezultacie.

Kurcze, ostatnio w Budapeszcie- stolica, centrum!, spalam za 25 euro, ech.

Posted

ja znalazlam tanszy hotel - obok Wels w tzw. Stein Haus i za noc za dwie osoby płacimy coś koło 40-45 Euro za psy jakieś tam grosze :) Jak coś moge napisac tel

Posted

[quote name='maga18']ja znalazlam tanszy hotel - obok Wels w tzw. Stein Haus i za noc za dwie osoby płacimy coś koło 40-45 Euro za psy jakieś tam grosze :) Jak coś moge napisac tel[/quote]

a możesz dać namiar na ten hotel, bo tam gdzie dzwoniłam nie przyjmują z psami:cool3:

Posted

Gasthaus Berger
Steinhaus 15
4641 Steinhaus/Wels
T: +43 (0)7242 / 27248

i to jest 5km od Wels
- 8 min samochodem :)

jakby nie było miejsc to mam jeszcze jeden namiar

Frühstückspension Viereckl
Traunleiten 42
4641 Steinhaus/Wels
T: +43 (0)7242 / 27066

Jedno osobowy pokoj: from EUR 30,-
Dwu osobowy: from EUR 56,-

-----------------------------------------------------------------------

i wiecej tu: [url]http://www.wsed.at/wsed/fileadmin/wsed/2007/HotelsNEU07_en.pdf[/url]

Pzdr

Posted

mam pytania odnośnie championatu Austrii-
czy to prawda, że do championatu Austrii nie liczą się CAC-e zdobyte w klasie champinów?
jeszcze jedno pytanie: ile trzeba miec CAC-ów w przypadku psów podlegających próbą pracy?
z góry wielkie dzieki za odpowiedź....

Posted

dla pracujących - 3 CACe, w tym 2 z użytku.

=============
poza tym

w kat. z Graz 08 - podają dla psów z certyfikatem użytkowości - 2 x kl.uż. +1 CAC z poś, otw.

w kat. z Salzburg 08 - CAC z 1 dosk z klas poś, otw, użyt, champ.

==========

czyli jak widać są różnice w opisie

Posted

to ja juz przerazona jestem.
Po pierwsze- nie odpisuja nadal na moje maile- nie wiem wiec czy w koncu przyjeli zgloszenie normalnie :mad:
a teraz zaczelam sie zastanawiac co w takim razie z tym championatem z klasy championow?
bo ja mam wnioski wlasnie z tej klasy...