M&S Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 maga18 napisał(a):ano szybko ;) ale cieszę się - jestem spokojniejsza :) fakt... nie ma tam nic o opłacie (a płaciłam w I terminie) ale mam nadzieję, że też jest ok ja też płaciłam w I-szym terminie Quote
pati1033 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 a mnie ciagle prosza o potwierdzenie wplaty... a ja im wyslalam je razem ze zgloszeniami. I za kazdym razem jak prosza wysylam jeszcze raz- a za kilka dni znow dostaje prosbe o to potwierdzenie.... kurcze juz sily nie mam... a zglaszalam i placilam ponad miesiac temu... Quote
Asiaczek Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Pati - sprawdź konto, na które wysyłałaś pieniądze... Pzdr. Quote
pati1033 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 wlasnie sprawdzilam- zgadza sie :) no nie wiem czemu takie dziwne problemy sa... poprosilam teraz o potwierdzenie czy juz maja, ale nie odpisuja juz drugi dzien... Quote
Asiaczek Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Może maja sporo zgłoszeń i stąd ten bałagan... Chociaz to do Austriaków raczej nie podobne. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Ja też juz dostałam potwierdzenie. W kopercie była tez jakas ulotka dot. 15-procentowej znizki na karmę RoyalCanin. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo nie znam j. niemieckiego. Iwa, a co u Was? Pzdr. Quote
Iwa-R Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Asiaczek napisał(a): Iwa, a co u Was? Pzdr. A co konkretnego masz na myśli? ;) Być może dzisiaj zjawi się ktoś po stolik, jeśli się nie zjawi znaczy, że ma skleroze :D Quote
Asiaczek Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Konkretnie miałam na myśli właśnie sprawę stolika + czy też juz dostałaś potwierdzenie... Pzdr. Quote
M&S Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Asiaczek napisał(a):Ja też juz dostałam potwierdzenie. W kopercie była tez jakas ulotka dot. 15-procentowej znizki na karmę RoyalCanin. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo nie znam j. niemieckiego. Iwa, a co u Was? Pzdr. ...my jeszcze nic nie mamy:cool1: Quote
pati1033 Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 a juz sie zaczynam martwic o co chodzi z tym balaganem i z moim zgloszeniem... jeszcze nie mialam takich problemow zglaszajac do Austrii :( Quote
maga18 Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 mam podobnie z innym psem... zgloszenie wyslane meilem w I terminie, odpowiedzieli na meila ze przyjety, a nie ma go w statystykach :roll: Quote
feeria Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Jestem tu nowa, ale zaciekawil mnie ten watek, bo pierwszy raz bede wystawiac w Austrii, wlasnie w Wels. I mam tekie pytanie. Wyslalam zgloszenie poczta, na ich druku, w pierwszym terminie. Na zgloszeniu mozna bylo podac numer karty kredytowej. Podalam i szczerze mowiac myslalam, ze oni sobie sciagna z karty odpowiednia kwote, ktora musialam sama wpisac czyli 70 euro za obie wystawy. No i nie scianeli... Dostalam juz listowne potwierdzenie przyjecia, ale na nim nie ma ani slowa o zaplaceniu badz nie. I zastanawiam sie co robic? Zaplacic im teraz 70 euro? Czeac az sami sciagna z karty? Zaplacic na wystawie 70 +5 euro za platnosc na miejscu? Skoro nie sciagneli kasy z karty, to po co im byl numer tej karty? Czy w Austrii numery startowe odbiera sie w sekretariacie czy sa na ringu? Kolejna rzecz jest taka, ze jakby ktos mial za duzo miejsca w samochodzie to dwie osoby plus spory pies chetnie sie dorzuca do paliwa :) Pozdrawiam F. Quote
Asiaczek Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Nigdy nie płaciłam za wystawę w ten sposób.Alke myślę, aby jeszcze poczekać kilka dni, szczególnie mając na względzie wolne dni i tempo księgowania wypłat przez nasze banki. Możesz jeszcze do nich napisac... Z tego, co pamiętam, to chyba na większości wystaw austriackich numerki odbiera się na ringu. W naszym busie, niestety, miejsca juz nie mamy.... Pzr. Quote
feeria Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Asiaczek napisał(a): Możesz jeszcze do nich napisac... Taaaa, tylko ja niemieckiego "psiego" to ni w zab, a nie trafilam jeszcze na niemieckojezyczna osobe, ktora chcialaby sie popisac swoim angielskim :-) A, zapomnialam napisac, ze jestem z Wroclawia, jakby cos z tym transportem mialo wyjsc. Czy noclegi w okolicach Wels w cenie 50 euro to standard? Czy tylko ja przeplacam :-) Quote
feeria Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 No to ok., bo juz myslalam, ze jestem jeleniem :-) Chociaz i tak nocleg mam w Linz w rezultacie. Kurcze, ostatnio w Budapeszcie- stolica, centrum!, spalam za 25 euro, ech. Quote
pati1033 Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 mozesz spokojnie napisac po angielsku- mi zawsze ze zwiazku austriackiego bez problemu odpisuja po angielsku- i to poprawniej niz ja pisze :evil_lol: Quote
maga18 Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 ja znalazlam tanszy hotel - obok Wels w tzw. Stein Haus i za noc za dwie osoby płacimy coś koło 40-45 Euro za psy jakieś tam grosze :) Jak coś moge napisac tel Quote
M&S Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='maga18']ja znalazlam tanszy hotel - obok Wels w tzw. Stein Haus i za noc za dwie osoby płacimy coś koło 40-45 Euro za psy jakieś tam grosze :) Jak coś moge napisac tel[/quote] a możesz dać namiar na ten hotel, bo tam gdzie dzwoniłam nie przyjmują z psami:cool3: Quote
maga18 Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Gasthaus Berger Steinhaus 15 4641 Steinhaus/Wels T: +43 (0)7242 / 27248 i to jest 5km od Wels - 8 min samochodem :) jakby nie było miejsc to mam jeszcze jeden namiar Frühstückspension Viereckl Traunleiten 42 4641 Steinhaus/Wels T: +43 (0)7242 / 27066 Jedno osobowy pokoj: from EUR 30,- Dwu osobowy: from EUR 56,- ----------------------------------------------------------------------- i wiecej tu: [url]http://www.wsed.at/wsed/fileadmin/wsed/2007/HotelsNEU07_en.pdf[/url] Pzdr Quote
Cervarius Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 mam pytania odnośnie championatu Austrii- czy to prawda, że do championatu Austrii nie liczą się CAC-e zdobyte w klasie champinów? jeszcze jedno pytanie: ile trzeba miec CAC-ów w przypadku psów podlegających próbą pracy? z góry wielkie dzieki za odpowiedź.... Quote
musia Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 dla pracujących - 3 CACe, w tym 2 z użytku. ============= poza tym w kat. z Graz 08 - podają dla psów z certyfikatem użytkowości - 2 x kl.uż. +1 CAC z poś, otw. w kat. z Salzburg 08 - CAC z 1 dosk z klas poś, otw, użyt, champ. ========== czyli jak widać są różnice w opisie Quote
pati1033 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 to ja juz przerazona jestem. Po pierwsze- nie odpisuja nadal na moje maile- nie wiem wiec czy w koncu przyjeli zgloszenie normalnie :mad: a teraz zaczelam sie zastanawiac co w takim razie z tym championatem z klasy championow? bo ja mam wnioski wlasnie z tej klasy... Quote
Recommended Posts