dog_master Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Znajoma z pracy mojej cioci ma do oddania kot, biały. "[...] Wspominałam [...] o [...] białym. [...]biały to kot domowy wyrzucony z domu na teren ogródków dzialkowych,gdzie dokarmia koty moja znajoma [...] ma w domu juz kilka dorosłych kotów i psa,więc nie moze zabrać kolejnego kota. Nadchodzi jesień,potem zima-ten kot nie da sobie rady w takich warunkach. Garnie się do ludzi,jest złakniony pieszczot,głaskania itp. Ma ok 2 lata,jest wykastrowany. Wyrzucił go z domu pewien człowiek,który po rozwodzie stwierdził,ze nie bedzie opiekował się kotem byłej żony." Ot, po prostu domowy kotek :( Moze ktos by chcial udomowionego kotka...? Mlody, wykastrowany... Podaje kontakt do tej pani - twierdzi, ze kotek jest "dostepny" - tzn jest zawsze na dzialce, wiec z zabraniem nie byloby problemu. Ale odsylam do pani Marii. Pani Maria: marydreamster@gmail.com Quote
dog_master Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 Łeee, nikt nie chce kotka...? Jutro wrzuce zdjecia czarnego... Quote
dog_master Posted August 21, 2008 Author Posted August 21, 2008 Kotek czarny - "jest to dorosly,wykastrowany kot-cały czarny z małą białą plamką na szyi. Na ogonie-przy dobrym nasłonecznieniu-widać u niego ciemno-brązowe prążki na przemian z czarnymi." [magia :D] Quote
nika28 Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Uwielbiam białe koty, przepiękny jest :loveu: :loveu: :loveu: Mają wątek na miau ? :roll: Quote
Kinya Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Cudny! Zakochałam się od pierwszego momentu. Ale jestem na drugim końcu Polski :-( Quote
nika28 Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Kinya napisał(a):Cudny! Zakochałam się od pierwszego momentu. Ale jestem na drugim końcu Polski :-( Ja też się zakochałam, ale drugiego kota mieć nie mogę :placz: Quote
dog_master Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 Yyy, nie ma. Zaraz tam pojde. Zapomnialam, dzieki! No, mialy byc dzis zdjecia czarnego kotka... Ale nie ma juz czarnuszka... Dzis rano jeszcze bylo okej, nic nie wskazywalo na koniec... A po kilku godzinach znaleziono kotka martwego... :( ['] Quote
Kinya Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 ??!!:placz: Co się stało? Boję się o Białego :-( Quote
dog_master Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 Nie wiadomo do konca, pewnie zatrucie/otrucie, bo niestety to sie juz w szpitalu zdazalo... Spoko, bialy jest w zupelnie innym miejscu, wiec ewentualne chorobsko go nie dotknelo! :) Białasek dzielnie daje sobie rade na dzialeczce, ale gorzej bedzie zima... :( Quote
Kinya Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 dlatego... jeżeli byłby transport w okolice Krakowa... Jeżeli nie uda mu się pomóc tam na miejscu to wzięłabym go chociaż na tymczas (sama w ten tymczas nie wierzę:cool3: - zostałby na pewno). Żeby tylko dogadywał się z innymi kotami... Quote
dog_master Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 Co do innych kotow - nie wiadomo... Wlasciciele mieli tylko jego, a na dzialce innych nie ma... :( Ale dzieki! Quote
Kinya Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 On tam biedak sam, wyrzucony, nawet kumpli nie ma... Dla kota domowego to podwójnie straszne :-( A noce już coraz chłodniejsze... Ta koszmarna odległość :shake: Quote
Isabel Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Oj, żeby się udało z tym transportem! Może ktoś będzie wracał z urlopu znad morza na południe? Trzeba zgłosić to na wątku transportowym. Wiem, że psy pokonywały już taką odległość, sama mam sunię z Sopotu, no ale ją osobiście przywiozła Brązowa z Abi. Quote
dog_master Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 Hmm no tak, tylko co, jezeli bialas nie zaakceptuje innych kotow...? :( Ten czarny, ktorego juz nie ma :( byl wlasnie przez to oddawany, bo inne zwierzaki nowych wlascicieli nie lubily go... :( Quote
Isabel Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Dog master, dlaczego tak pesymistycznie? Z białym wcale tak nie musi być, a Kinya to specjalistka od kotów:) Jakby co, to przeczytałam na innym wątku (pisze Ania i Kropka), że w przyszły weekend z Olsztyna do Krakowa jedzie dobermanka ze schroniska. Quote
Kinya Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Isabel napisał(a):Dog master, dlaczego tak pesymistycznie? Z białym wcale tak nie musi być, a Kinya to specjalistka od kotów:) Jakby co, to przeczytałam na innym wątku (pisze Ania i Kropka), że w przyszły weekend z Olsztyna do Krakowa jedzie dobermanka ze schroniska. Izabel :oops: dziękuję za miłe słowa:loveu: Wiem, że to może niezbyt rozsądne ściągać kota przez całą Polskę, jakby mało było biedaków u nas, ale naprawdę mnie oczarował, a miłość (zwłaszcza do kotów) niewiele ma z rozsądkiem wspólnego ;) Wrzuciłam ogłoszenie o transporcie, ale ciężko o taki długi, będę kombinować z przesiadkami właśnie, dziękuję za wsparcie Isabel :loveu: Quote
Isabel Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Ja myślę, że z Gdańska do Olsztyna coś dałoby się załatwić, bo to przecież nie tak bardzo daleko, a z Olsztyna do Krakowa kotek pojechałby z tą dobermanką. Może skontaktuj się z Ania i Kropka i zapytaj czy to pewne na 100%. A to, że zwierzaki pokonują setki kilometrów, to na dogo normalne;) Quote
dog_master Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 Zauwazylam juz, ze to normalne ;) :) Musze tylko zapytac p. Marii, co ona na to i w razie czego jak z organizacja transportu :) Dzieki! :) Quote
Diegula Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Czy on ma allegro? Bo ja wystawiałam taką kotkę która jest już w nowym domku, a aukcja trwa jeszcze przez 7 dni i jest dwóch obserwatorów;) więc jakby się dało mogę zmienić aukcję na tego Białaska:eviltong:. Tylko proszę o mniejsze fotki i gdzie on jest albo będzię(miasto). Quote
dog_master Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 Nie ma :) Jasne, jakie fotki chcesz? Tzn jaki wymiar? Suuuper! :) Dzieki :) Gdańsk. Quote
Diegula Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Maksymalny rozmiar zdjęcia to 200 kB wymóg allegro Quote
Kinya Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Może dzięki allegro uda się kiciusiowi znaleźć dobry domek - ktoś go wypatrzy i zakocha się tak jak ja. Chyba, że wcześniej znajdzie się transport do Krakowa :cool3: Na pewno nie można pozwolić żeby spędził zimę na tych działkach :shake: Quote
Diegula Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 A więc ponawiam prośbę o pomniejszenie fotek;). To jest ta aukcja : http://allegro.pl/item421542807_kiara_domowa_kotka_juz_prawie_rok_mieszka_na_ulic.html i jest już 3 obserwatorów;) Historia trochę podobna tego Białaska do historii Kiary Quote
dog_master Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 Diegula, wyslalam Ci wczoraj PW - nie doszlo? Wrzuce tu: http://img207.imageshack.us/img207/259/bialymale1lr4.gif http://img294.imageshack.us/img294/1477/bialymale2ix3.gif Noo, tylko kolor nie ten ;) Dzieki! :) Quote
Diegula Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Wiesz co mi wyświetla się jakaś 1 nowa wiadomość ale jak wchodzę w wiadomości to tak jakby nic nie było i nie mogę odczytać:shake:. Ok to biorę sie za zmianę aukcji. Scha czy w razie czego możliwy byłby transport np. do Warszawy? Quote
Recommended Posts