Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.
W mojej encyklopedii Larousse nie znalazłem 'srebrnego' labka ale świat się zmienia.
Wydawnictwa nie nadążają za zmianami i wpisami do FCI?
Labradory mają przesympatyczny stosunek do otoczenia.
Weimary są piękne.

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

nie pytaj:)wygladaja cudnie:)tylko ciekawe jakie cechy dziedzicza po labkach a jakie po weimarach.Cudenko,przynajmniej to z ta dziewczynka,widzialam inne bardziej jak weimar,pyszczki ciensze,cielista barwa sluzowki i-nie ten sam efekt,niestety-ale ten przesliczny

• 1 month later...
Posted

W Polsce jak i na świecie uznano trzy kolory labradorów czarny, czekoladowy i biszkopt i takie też są hodowlanymi psami., aczkolwiek mozna spotkać i anomalia w umaszczeniach jednakże tylko te 3 kolory są uznane przez Związek kynologiczny i fci

Posted

[quote name='Iss']wiem wiem :)

co Wy na to ? Silver Labrador Retrievers, Silver Labs, Silver Labradors and Labrador Breeders.

Piszą że są w AKC ZAREJSTROWANE :/ jesli chodzi o mnie to jedynie co mi sie podoba to dziewczynka na fotkach jest piękna . Amerykanie rzekomo kombinują coś z tym kolorem , co do mnie zostawię bez komentara urodę tych psów.
Każdy pies jest piękny na swój sposób, ale w każdej dziedzinie również kynologi najważniejsze jest rozsądne podejście, bo gdy go nie ma, takie właśnie psy najczęsciej kończą jako niechcine potem w schronach bo nagle ktoś stwierdzi że może i kolor super ale daleko wzorcem odbiega od retrievera.:placz: