Laki15 Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 witam mam pytanie mam 3tygodniowego yorka do niedzieli bylo z nim wszystko ok jadł,spał ,otworzyl oczka i zaczynał chodzic ale w niedziele w nocy obudził mnie jego straszny pisk plakał okropnie nieumialam go uspokoic zauwazyłam że płacze przed kazdym karmieniem potem poł godziny próbuje złapasc sutek i ssie ale jakoś tak anemicznie jakby wogóle niepił myslałam pierw ze to zatwardzenie bo jakos tak dziwnie sie napreżał a układajac sie do snu przybiera postawe tak do góry żeby nielezec głowa na poslaniu.byłam u weterynarza pierw wlal mu do tyleczka ze strzykawki wody i stwierdzil że to nie zatwardzenie i dostal jakis zaszczyk po którym pól dnia spał ale póżniej znow to samo okropny pisk i dziwne ssanie mleka.dzis byłam znowu u weterynarza dal 3 zaszczyki i powiedzial ze niewie co mu jest ze to moze jakies sprawy neurologiczne ale zastrzyki znow nic niepomogły co to moze byc jak pieskowi pomóc serce mi sie kraje jak on płacze dodam ze urodzil sie zdrowy a poród byl odebrany przez weterynarza .z góry dziękuje i czekam na odpowiedz.acha dodam ze piesek bardzo malo przybiera teraz na wadze od niedzieli prawie nic nieprzybrał Przepraszam ze w złej kategori ale niewiedziałem gdzie dac :roll: Quote
GameBoy Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 wrzuc to na weterynarie masz i suke i szczeniaka? Quote
Laki15 Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 Witam tak mam suczke i szczeniaczka suczka super się zajmuje swoim szczeniakiem ale cos mi sie to niepodoba bo piesek od paru godzin wogóle nie ssie i leży jak niezywy :placz: ciągle przy nim czuwam i biorę na ręce bo myśle ze już po nim dałam mu do picia specjalne mleko dla szczeniąt z wielkim trudem wypil troszke ale za chwile to zwrócił :placz::placz::placz::placz::placz: Quote
Kosmaty Gałganek Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Nie masz w okolicy jakiejś kliniki? Quote
cockermanka Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Jak wygląda podniebienie małego? Czy jest prawidłowe? Quote
sodalis Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Uważaj, żeby miał odpowiednią temperature - osłabione szczenięta bardzo szybko sie wychładzają, jak nie bardzo pije mleko to chociaż po kropelce glukoze mu na języczek podawaj, zawsze to troche kalorii dodatkowych. Wiesz co dostał w tych zastrzykach? Na wszelki wypadek warto by antybiotyk dać i glukoze podskórnie, bo one się szybko odwadniają - ale z tym musisz iść do weta, czy Twój wet umie sądą nakarmić szczeniaka? - jak nic nie je to bardzo szybko osłabnie. Postaraj się poobserwować czy oddaje mocz i kał. Quote
Laki15 Posted September 5, 2008 Author Posted September 5, 2008 witam pieskowi wtedy sie polepszylo karmilam go strzykawką masowaałam brzuszek wszystko wrociło do normy zrobil sie zywszy energiczny podgryzał moje palce pilnowałam go 24 godziny na dobe prawie aż do wczoraj gdy nagle go tak jakby sparalizowalo wzielam go na rece 2 razy głosno pisknął ,zesikal sie i odszedł tak szybko że do teraz jestem w szoku niewiem co sie stało próbowałam sztucznego oddychania masazu serca ale nic to niedało odeszla na zawsze moja kruszynka Quote
Martens Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Bardzo współczuję :candle: Być może szczeniaczek miał jakąś wadę wrodzoną... U takiego maleństwa naprawdę niewiele można zrobić, nawet będąc wetem... Quote
Recommended Posts