Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 939
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wiki4']Doobrze chyba :loveu: :lol: Wgl. się na GG nie odzywasz, nie koffasz mnie już ? :-o :placz:
:evil_lol:

[quote name='CaneSs']Zdjęcia suuuper :)
A u nas już prezencik dla ciebie :-)
Już lecę zobaczyć :loveu:

Mam jeszcze 4 zdjęcia :razz: [ się linkują ]

Posted

[quote name='deer_1987']Widac ze zadowolony ze spaceru ;)
No pewnie :D

Tofik dzisiaj zrobił ogromny postęp, jeśli chodzi o przywoływanie (:multi:), ale opiszę wszystko dopiero jutro, bo przed chwilą wróciłam do domu, a jutro mam duży sprawdzian z chemii i konkurs przedmiotowy z biologii [Wypadało by się pouczyć] :shake:

Posted

[quote name='iwcza']

Tofik dzisiaj zrobił ogromny postęp, jeśli chodzi o przywoływanie (:multi:), ale opiszę wszystko dopiero jutro, bo przed chwilą wróciłam do domu, a jutro mam duży sprawdzian z chemii i konkurs przedmiotowy z biologii [Wypadało by się pouczyć] :shake:

U was też problem z przywołaniem? To tak jak u nas. Przychodzi Capek jak mu się chce. Nie chce to nie przyjdzie :P Taki cwaniaczek mały.

Posted

[quote name='CaneSs']Ale jak zadowolony xDD :)
Super fotki :)
Fajno,że prezenta wstawiliście na początek :P
:p
[quote name='CaneSs']U was też problem z przywołaniem? To tak jak u nas. Przychodzi Capek jak mu się chce. Nie chce to nie przyjdzie :P Taki cwaniaczek mały.
Pisałam już kiedyś o tym. Przez pierwsze 2 lata dziennie biegał bez smyczy, ale jak sobie urządził 3-dniowe polowanie to skończyła się wolność.

[quote name='Infortune.']http://www.fothost.pl/upload/09/48/98e05b96.jpg
Bardzo fajne zdjęcie :loveu: Świetny ten Twój uszatek! :p
Dzięki :eviltong:

Dzisiaj zrobiliśmy takie ćwiczenie, że ustawiliśmy się w trójkącie, ja, 100 metrów ode mnie tata z psem i 200 m ode mnie i od taty znajomy z psami. Ja go przywoływałam, kiedy przychodził zabawa, potem wołał go mój tata. Przy każdym kolejnym powtórzeniu znajomi z psami podchodzili coraz bliżej. Potem ćwiczyliśmy przy obcych psach (spotkanych na spacerze). Za każdym razem przybiegł, może nie od razu, ale kiedy zaczynałam biec w drugą stronę automatycznie do mnie startował. Pod koniec spaceru odpięłam go na chwilę, najpierw odbiegł ale zaraz potem wrócił. Przechodziliśmy koło psa, z którym mały bardzo się nie lubi, kazałam mu iść przy nodze, potem go zwolniłam, a on rzucił się w pogoń za tamtym psem i uwaga..... Wrócił na zawołanie :multi:

Za niedługo idziemy na agility, to sobie skorzystam z ogrodzonego terenu i będziemy ćwiczyli przywoływanie bez smyczy.

Posted

A... 3 dniowe? Wow.
Nie capek od początku był taki... uciekinier. Teraz tylko w lesie go spusczam a na zaś zawsze mam kawałek smaka jak by nie chciał przyjść... albo tate :P Bo do niego pies zawsze przychodzi bo tata jest strasznie... stanowczy :P

Posted

CaneSs napisał(a):
A... 3 dniowe? Wow.
Nie capek od początku był taki... uciekinier. Teraz tylko w lesie go spusczam a na zaś zawsze mam kawałek smaka jak by nie chciał przyjść... albo tate :P Bo do niego pies zawsze przychodzi bo tata jest strasznie... stanowczy :P

No, ale Tofik tylko za tropem. W końcu matka jego jest dzikarką, a ojciec też tam gdzieś pracuje :roll:

deer_1987 napisał(a):
Super ze coraz lepiej dziala przywolanie!

mi tego brakuje ze nie mam jak cwiczyc przy obcych posach..

Nie macie żadnych znajomych z psami ?

Posted

[quote name='wiki4']Witam siostrzyczkę :loveu:
Heey :loveu:

[quote name='deer_1987']Nie.,., Szwedzi to zamkniety narod i tu sie umawiasz z kims na kawe czy pozyczyc cukier 14 dni wczesniej..
No to nieciekawie :shake:
Wracaj do Polski ;)

Mam kilka zdjęć z dzisiaj [jakby ktoś chciał] :razz:

Posted

[quote name='CaneSs']No my chcemy! :)
Zaraz będą ;)
[quote name='Cavy']Cześć! :loveu:
dawno mnie tu nie było i przyszłam na zwiady. :D
Co tu się dzieje? CO u Was słychać? :razz:
Hej :loveu: U mnie czy u Toff'a? Hah, ja mam teraz w szkole przerąbane, bo w poniedziałek konk. przedmiotowy z francuskiego, a w styczniu egzamin połówkowy.... na poziomie trochę wyższym niż matura rozszerzona, a ja z fr. jadę na samych trójach/ czwórkach ;/ A Tofff robi postępy w przywoływaniu i uwaga... Będziemy jeździć na agility do Gliwic :multi::multi::multi:
[quote name='deer_1987']Nie da sie..

i nie dalas zdjec..
Raz jest łatwiej, raz trudniej, ale wszystko się da!

Zdjęcia juz się linkują ;)