Rossa Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Agatko , dopisek to ; siarczan chondroityny;) a ja oczywiście znów pomyliłam Sputnika z Satelita , miało byc :SATELITA:oops: tzn. pomyliłam imiona a nie psiaki;) Quote
koss Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Zrobilam sobie taki plan:zawsze ,kiedy idę do jakiegokolwiek sklepu naklejam plakacik -mnie otworzyl sie ten od Izis,dzisiaj :" Clif":razz: - to znaczy przystanki wokól...,synowi dałam,kiedy jechali do "REALA"-święta blisko...tłum ludzi ... -a z imieniem, to chodziło mi o to,ze kiedy dzisiaj nalkejałam ,jakas pani zerwała karteczke z nr. tel. i imieniem SATELITA-i zapytała mnie: " TO NOWA STACJA T.V.???" Quote
Izis Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Mogłaś powiedzieć, że "owszem prywatna stacją psia co dostarczy jej zajęcia na cały dzień", bo kobieta widocznie się nudzi i do tego niedowidzi ;-) Przecież każdy średnio inteligentny domyśli się choćby po obrazkach o co chodzi :-) Quote
Rossa Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Mroźna noc się szykuje , biedny Satelita :-(... i reszta psiaków :-( Quote
agatkia Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 Irenka, która przetłumaczyła tekst na niemiecki dostała maila od niemieckiej fundacji, ze wyciągną ze schronu Satelitę, choć sami jeszcze nie wiedzą jak. Tyle ludzi chce mu pomóc........... Quote
Wioletat Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Liebe Wioleta, Marianne Danyluk wird Satelita bei sich in Pflege nehmen. Satelita darf bei ihr im Haus leben, egal ob er krank ist oder nicht, sie wird sich um ihn kümmern. Anfangs soll er ein eigenes Zimmer bekommen. Kannst Du bitte den Leuten, die Satelita betreuen, sagen, daß sie Frau Danyluk am besten in den Abendstunden, anrufen sollen um alles Weitere zu besprechen? Wenn alles gut geht, bekommen Sie vielleicht wieder eine bessere Meinung von Dir. Das würde mich freuen. U.u. müßte man Satelita fahren, wenn sie das nicht machen können. Frau Marianne Danyluk 0048 62-7675412 Festnetz Polen 0171 / 2094587 Handy Tierschutzverein Franziskushof e. V. to jest e-meil od mojej znajomej Birgit,która pisze,że Pani Danyluk chce,Satelitkę, takiego przyjąć do siebie na tymczas,gdzie otrzyma swój pokój ,itd.Prosi by ktoś do Niej zadzwonił,późnym wieczorem. Quote
agatkia Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 Nie znam niemieckiego, więc telefon odpada. Czy to jest jakaś prywatna osoba, czy znaleziona przez fundację? Quote
Wioletat Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Nie dopisałam,że Pani Danyluk ma schron w Niemczech i Polsce,mówi po Polsku,więc bariery językowej nie ma.Teraz wszystko w waszych rękach,ja zrobiłam to co we wczorajszym poście napisałam.A wypraszam sobie komentarze,że ..................Ja robiłam od początku ze względu na biedaka,kolejnego zwierzaka Quote
agatkia Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 Najnowsze informacje. Mamy domy tymczasowe w Niemczech dla 5 psów :multi::multi::multi: jest też propozycja DT dla satelity, ale niestety Pani, która chciałaby mu ofiarować dom mieszka na 2 piętrze i istnieje obawa, czy Satelita będzie w stanie pokonać tę trasę kilka razy dziennie.... Zainteresowanie jest duże, zobaczymy, co z tego wyniknie. Quote
koss Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 TO jest cud zwiazany z nadchodząca Nocą Betlejemską...-chce w to wierzyc.. Ale dla SATELITY to za wysoko...myślę..czy ktoś -zaraz mój T. Ż. MOŻE ZADZWONIĆ-on jest niemiecko języczny- zrobi to jutro ,napiszę mu wszysko o co ma pytać...:eviltong:tak sie ciesze,tak mocno,ze hej... Quote
agatkia Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 Koss, czyli będziesz dzwonić? Proszę, koniecznie dowiedz się, gdzie pies będzie przebywał, w jakich warunkach, co mu oferują. Co z leczeniem.Co z transportem. Jak będzie wszystko ok, to poproszę, żeby skontaktowała się z Panią Patrycja-kierowniczka i wciągniemy w to jeszcze Irenkę i tę fundacje, która wspiera nasze schronisko- oni są w Niemczech to pewne będą mogli jakoś wszystko sprawdzić. czekam z niecierpliwością na wieści. Quote
Rossa Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Trzymam kciuki , a póki co jeszcze w tym tygodniu podjadę i zawiozę mu coś ciepłego:cool3: Quote
agatkia Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 Słuchajcie, podobno coś w Niemczech kombinują dla satelity- Irena prosiła, żebym chwile sie wstrzymała z ta proponowana tutaj Panią. Zróbmy tak, bo ta opcja rozwiązywałaby wiele problemów - wtedy za jednym transportem udałoby sie zabrać te 5 psów do Niemiec, którym Irena znalazła w Niemczech domy tymczasowe+ Satelitę (6 grudnia). Jeżeli to sie nie uda, zadziałamy z tą Panią proponowana przez wioletat. Quote
lilith27 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 wiedziałam, że w końcu zaskoczy coś jest nadzieja znaczy taka prawdziwna nadzieja Quote
Slomka22 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 No tyle ciotek mu kibicuje, ze musi sie udac. Alegratka wyrozniona o 1 pkt. Quote
koss Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 trójmiasto.pl od 11.11. -wyróznione ...stale...:razz: Agatko -dobra ,poczekamy z Panią od wioletat..ale sama nie wiem, moze tak na wszelki słuczaj ..nie chciałabym aby sie czuła ..urazona...noto jak.. Quote
agatkia Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 Koss, możemy zadzwonić do tej Pani, podziękować za zainteresowanie, i przedstawić, jak sytuacja wygląda. W grudniu przyjadą do nas Niemcy zabrać psy, i wszystko wskazuje na to, że zabiorą Satelitę, bo szansa na dom z tej fundacji jest duża. To jest - tak uważam- najprostsze rozwiązanie- bo za jednym transportem mamy wszystko załatwione, a dwa- cały czas mnie proszą, żebym wstrzymała się z ogłoszeniami- a to oznacza, że naprawdę nie ma sie o co martwić. Quote
agatkia Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 Z mojego wywiadu wynika, że Pani proponowana przez Wioletat ma ogromne serce dla zwierząt, ale ma też ich całkiem sporo pod opieką. Opcja na pewno byłaby rozpatrywana... gdyby nie fakt, że znalazło się na 95 procent rozwiązanie idealne :multi: Do niemieckiej fundacji zgłosiła się Pani baaardzo przejęta i wzruszona losem Satelity. Pani już pytała o jego leczenie, o ewentualne zabiegi operacyjne... chce pokryć koszty, chce go przygarnąć. Irena napisała do mnie, że dom jest SUPER. Dogrywane są szczegóły. Wszystko wskazuje na to, ze 6 grudnia Satelita ruszy w swoją szczęśliwą podróż do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![SIZE=2] Co prawda Irenka pisała, ze daje 95 procent, ale ja nie umiem powstrzymać swojej radości. To musi się udać :multi::multi::multi::multi::multi: Quote
agatkia Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 Słuchajcie, mam już pieniążki od wszystkich, którzy się deklarowali- właśnie sprawdziłam konto (Rossa, Koss, Wioletat) Po konsultacji z Rossą ,zamawiam Satelicie 8 kg takiej karmy: powinno mu starczyć na te 3 tygodnie- w razie GDYBY zabrakło- DOKUPIMY. ROYAL CANIN MAXI-MATURE 26 4kg WARSZAWA (476800200) - Aukcje internetowe Allegro kARMA KOSZTOWAłA 132 Zł+ 10 Zł koszty wysyłki. Z waszych pieniążków zostało więc jeszcze 158 zł. Quote
koss Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 TAK ,BARDZO ,BARDZO,BARDZO SIE CIESZE,ZE SATELITA.....:loveu:..:loveu: Agatko rozporzadzaj pieniędzmi ,wedle uznania-to Ty :pjesteś na miejscu Może porozmawiaj z nim, aby jeszcze trochu,ciutek ,wytrzymał:p Quote
agatkia Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 Dostałam ostateczną odpowiedź!!!! STALEITA MA REWELACYJNY DOM!!!! Postarają sie po niego (i Sputnika) przyjechać jeszcze przed 6 grudnia :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Rossa Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 agatkia napisał(a):Dostałam ostateczną odpowiedź!!!! STALEITA MA REWELACYJNY DOM!!!! Postarają sie po niego (i Sputnika) przyjechać jeszcze przed 6 grudnia :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Przed 6 grudnia :crazyeye:.... to juz niedługo posiedzi nasz Satelita w schronie :multi::multi::multi::multi::multi:.... wytrzyma , musi wytrzymać :lol: Quote
Slomka22 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Rewelacyjne wiesci :) :multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
agatkia Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 Dzieeeewczyny, mnie po prostu rozsadza z radości!!!! Oprócz satelity pojedzie na pewno: Sputnik, Kuba, Koni (nie znacie), Żaba (nie znacie- pies, do którego strzelano) i chyba Mamka i na pewno jej 5 szczeniaków... a Irena do mnie pisze, żebym wysyłała zdjęcia i opisy jeszcze 4, 5 psów do domów tymczasowych!!!!!!!! narazie wysłałam jej: Marzyciela, Panczitę, Monikę, Gwiazdora i Sawę, Korbę (nie znacie- piękny pies). Widziałam już zdjęcia przyszłego domu Satelity. Okazało sie jednak,z ebędzie miał dwóch psich kumpli :) nie wiem, co ze soba zrobić- nie zasnę z tych emocji. Quote
Recommended Posts