Jump to content
Dogomania

Cudowna domowa suczka.. Uratowana przed schroniskiem! MA DOM !

Recommended Posts

• Replies 415
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cześć Naa, miło cię widzieć.
śliwka jest do kolan, a głowę ma ponad kolano. proporcje długosci do wysokości ma raczej dobermanowe, niz np. foksterierowe, tzn. jest dłuższa, niz krótsza. powiem ci, że widziałam "dobermanki" takiego wzrostu -to jest taki większy średniak. dla mnie za duża wolę poręczne rozmiary :cool3:.
no i nie chcę jej zatrzymać z powodu marzenia o dziadziu, oraz, że mimo, że ją b. lubię i dostaje dużo pieszczot -to się nie zakochałam. ot co.
a co do kabla, to nawet wczoraj sobie to analizowałam - ona zasadniczo nie niszczy -wyciaga moje brudne skarpety i roznosi po domu, ale nie rozwala ich. a ten kabel akurat leżał na jej posłaniu pechowo - oglądałyśmy z orphą film i tak wychodziło go połozyć. mogła spokojnie zinterpretować, że to dla niej. ale oczywiście z gryzieniem trzeba będzie ją nadzorowac na wszelki wypadek. natomiast jedynie jeden stary sweter mi nieco pogryzła, więc jak na psie dziecko jest bardzo ok z tym gryzieniem...
bardzo przyda się każda pomoc w szukaniu jej domku - naprawde nie chcę, żeby się zasiedziała, a jest młodziutka -przeraża mnie, że ten tymczas zamieni się w lata, a ja tego nie chcę.

Posted

sbd - bardzo chętnie Ci pomogę znaleźć dla niej domeczek. Popytam się jak najszybciej.

Właśnie dostałam tel, że mam lecieć na uczelnię po 2 tyg kociaczka, zająć się nim.. No to mam kilka dni karmienia mleczkiem..:roll:
Buzięta od śpiących na moich kolanach maluchów:razz:

Posted

Wróciłam, padam z nóg. Ciężko nauczyć kociaka, że ma pić ze strzykawki..:shake:
Do tego zaraz zaczęła syczeć na moje maluchy, a one ją pacać.. więc śpi przy kaloryferze, na ciepłej szmatuli w transporterce..

Posted

mysmy wczoraj latały po dzikich działkach i podejrzanych terenach przy dworcu wschodnim w poszukiwaniu (śladów) psa z kagańcem, który tam od ok 2 tygodni wyje. ni widu, ni słychu, lokalesi nabierają wody w usta, ponić był wieszany przedwczoraj ten pies, ale ponoć uciekł. pies myślę, ż ejeśli żyje, to jets na ostatnich nogach i może już nawet w nocy nie będzie wychodził. serce się kraje.
a sliwka wczoraj zjadła mi dwa buty - Naa, wykrakałaś ostre dziamganie - śliwka sie zepsuła, nie wiem, jak ja od bałaganienia odciągnąć, maupę!

Posted

no, ale to dziecko, nic dziwnego, ze dziamga. przy tym wszystkim dziamga i tak bardzo mało, zreszta tak naprawdę dopiero to się zaczęło. mam jeszcze nadzieję, że to wynik krótszych spacerów ostatnio- kilka dni byłam dość zajęta, a jak miałam czas to padało i wytrzymywałam tylko 40 minut na dworzu, bo przemakalo wszystko.... może ma nadmiar energii...
a jak ten pisak, co pisałaś?

Posted

Śliwka jest naprawdę małoszkodliwa jak na szczeniaka.... Nie bedę juz wymieniać listy rzeczy uszkodzonych u nas przez jej równieśnice Zulę, ale ma na sumieniu tel komórkowy z ładowarką nawet..... Żeby było śmieszniej jest w nowym domu od jakis 2 mies i już zupełnie ok... :)

Niestety, biorąc szczeniaka zawsze trzeba zakładac ze będą zniszczenia i trzeba to wpisac w zachunek zysków i strat.....licząc na to, że akurat nasz psiak będzie aniołkiem.....ale nadzieja matką.... ;)

Posted

sbd miałam ją brać na 100% już, dzisiaj po nią jechać. Ale ten malusi kotek świruje i ze względu na niego zostałam - co 2 godzinki płacze, chodzi za mną, a moje maluchy go męczą niesamowicie. Poza tym, bałam się, że Ramzes mógłby ją skrzywdzić - wiesz jak to jest, w schronisku pies może reagować inaczej niż "na swoim".

Dzwoniłam do właścicielki - ona się zgodziła na dobka, ale powiedziała, że mam spytać się jeszcze sąsiadów z kamienicy o zgodę - mamy tutaj raczej małe pieski. Więc na razie nie wiem czy adopcja (takiego dużego psa) nie stoi pod znakiem zapytania..:shake:

Posted

sprawdź tego psiaka pod kątem małych piesków. ja sliwkę sprawdziłam - bawiła sie z jamniczka króliczą (młodziutką) i była delikatniutka. jkaby sąsiedzi wiedzieli, że duzy pies jets "fanem" małych, to amsz wieksze szanse... zreszta jak na potwora dobermana :evil_lol: miałas zgodę, to nie powinno byc problemu zinnymi. a ramzes to co? masz fotkę?

Posted

sleepingbyday napisał(a):
za to dwa pantofelki nadgryzła, bardzo sprytnie nie z jednej pary. apantofelki mniejsze od twoich sznupów.... ale pantofel nie jest istota żywą (chyba), więc nie miała skrupułów, bestyja!

Taka ona bestyja jak ja święta:hmmmm::siara::huh:

Posted

No właśnie doberman, tym razem taki bardziej czystej krwi. Wiesz, oni nie wiedzieli wtedy, że będę brać Klarę - myślałam, że ich przekonam jakby co. Poza tym, właścicielka dopiero dzisiaj mi powiedziała, że mogą jakieś problemy robić:/ Wcześniej o tym nie wspominała..

Posted

śliwka wchodzi w nowy etap -nie nie, wczoraj nic nie pogryzła:loveu:. byc może skoro przedwczoraj darłam się na nią pokazując jej pogryzione buty, to wzięła sobie moje głosne żale do serca:cool1:?
do rzeczy - zosia zazwyczaj zabiera jej zabawki. wczoraj- sliwka patrzyła sie głęboko w oczy zośce usiłującej dokonac przejęcia zabawki, tak sie patrzyły na siebie i patrzyły, na tym etapie zazwyczaj śliwa wypuszcza zabawkę i odchodzi. A wczoraj, jak juz zosia siegneła po zabawkę- to śliwka ja kłapnęła w paszczę:crazyeye:. zośka jej oddała po stokroć, co więcej to sliwkowe kłapnięcie było bardzo ostrożne, ale jednak!! to była próba posiadania jakichś elementarnych praw w tym domu :roll:!
a dzis rano jak śliwka jadła, a zośka ją wąchała od tyłu, to śliwka zawarczała! zośka aż się zjeżyła, ale nic nie zrobiła.
krótko mówiąc- śliwka zaczyna walczyć o sprawiedliwość!

Posted

śliwka wciąż bezdomna:shake:. w sobote widziałam sie z pracownikami CK - azylu, z którego mam zoskę. widzieli tez śliwkę, powiedzieli, że ona na zdjęciach wygląda dość pospolicie w porównaniu z rzeczywistością, może to dlatego...?

Posted

szczerze mówiąc ja tez byłam pod wrażeniem jej uroku na żywo...
można szybko się zakochać...
faktycznie może na fotkach tego nie widać :PROXY5:

może nagraj filmik z jej udziałem? :)