Jump to content
Dogomania

Cudowna domowa suczka.. Uratowana przed schroniskiem! MA DOM !

Recommended Posts

• Replies 415
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
sleepingbyday, niektórzy mnie za to nie lubią, a inni właśnie za to lubią, mianowicie za to, że zawsze mówię to, co myślę i zawsze staję w obronie słabszych. Bez względu na konsekwencje.

Z Twoich wpisów, jak sama zauważyłaś, wynikało, że sunia dostaje od Ciebie regularnie. Nie znam Cię więc nie zorientuję się, czy chodzi o katowanie, czy o klepnięcie w celach wychowawczych. Nie dziw mi się więc, że ostro zareagowałam.

Jestem uczulona na bicie zwierząt. Tyle razy w swoim życiu spotykałam się z przejawami bestialstwa i okrucieństwa, że wolę nadinterpretować fakty lecz zareagować w porę, niż nie zareagować i żeby zwierzakowi przez to stała się krzywda.

Chyba jako dogomaniaczka mnie rozumiesz.

Ale sprawa została wyjaśniona więc zamykamy temat.

Mam nadzieję, że ta śliczna i miła sunia szybko znajdzie stały dom.

oczywiście, ze cię rozumiem. ja też mam pewną swoją prywtaną misję na dogo :cool3:. nie uważam, zeby nasz cel tutaj to jedzenie sobie z dziubków za wszelką cenę. mówić, co sie myśli, jesli z sensem i ma się argumenty.
a ja najpierw pisałam, że zdarza mi się uderzyć, a jeszcze potem nie podkreśliłam, ż eporanne wciury za niewinność śliwka dostała od zośki.

gallegro napisał(a):
Otrzymałem zapytanie w sprawie Śliwki.
Pozwolę sobie zacytować fragment maila:
"(...)mieszkam pod Warszawą. Mamy dom z ogródkiem i dwuletnie dziecko, które chciałabym nauczyć obcowania i miłości do zwierząt. Szukamy co prawda malutkiej suni, ale może Śliwka nie byłaby zbyt duża ?(...)"
Poprosiłem o podanie nr. tel., który jeśli otrzymam, natychmiast przekażę sleepingbyday.

o matko, o matko gallegro, daj znać, co i jak - jestem gotowa pojechac ze śliwką na wizytę do państwa...

mru napisał(a):
aaaaa i Śliwka jest wodołazem też ;)

normalnie tak radośnie pląsała po jeziorze, że zachęciła tym mojego Gacka (który wody do tej pory się BAŁ!) doi wskoczenia do niej :loveu:
stwierdziłyśmy, że to musi być mix wodołaza ;););)

dogoterapia :-). sliwka ma błony między palcami i wiecie, ja mysle, ż ejej byłoby lepiej na ogrodku - ona wdomu strasznie się męczu z gorąca i to nie wcale wgorące dni - w te ostatnie zimne noce, co juz było kilka stopni, siedZiała pod balkonem całą noc. starsznie zmarzłam....:shake:.

Posted

zdjęcia ze zlociku, głównie z jeziorka, gdzie śliwka szalała i na szał namówiła gacka :evil_lol:

gonię, choc nie wiem, za czym:

gacek i jego burak:

:eviltong::eviltong::eviltong::

spotkanie dwóch krążowników:

śliwka jaka jest naprawdę:

zosia raz weszła do wody, ciężko było ją namówić. latała wzdłuż brzegu i się darła,a śliwka wkońcu mogła hasać i nie bać się, że dostanie od zochy...

czy śliwka nie jest tu podobna do kevina kostnera :cool3:?

a to zdjęcie przedstawia.... hhmmm... trzepanie gacka :roll:

eeee, no co znowu źle zrobiłam???

tak mniej więcej śliwka zachowywała się cały czas w wodzie:

wspólne suszenie:

i znów wspólne moczenie:

już do domu :placz::placz::placz:???

Posted

sleepingbyday napisał(a):

gacek i jego burak

spotkanie dwóch krążowników

czy śliwka nie jest tu podobna do kevina kostnera :cool3:?

a to zdjęcie przedstawia.... hhmmm... trzepanie gacka :roll:

:laugh2_2:

odp na trzecie: no :crazyeye:

Posted

Śliwa jest śliczna i taka pełna życia... Dokonałaś cudu, teraz suczka świetnie nadaje sie do adopcji, jeszcze sterylka, szczepienia i będzie full servis... :evil_lol:

Czy niunia jest odrobaczona? To ważne przed zaszczepieniem....

Posted

Napisał do mnie domek zainteresowany psiakiem który znalazł domek.
Zaproponowalam że pokaże jeszcze inne psiaki.
Domek wydaję sie ok.
szukają suczki małej,wysterylizowanej .
tylko są 2 problemy..
domek jest w Rudzie Śląskiej..
i w domu są 2 papugi które latają po mieszkaniu..
więc psiak musiałby je tolerowac...

bardzo proszę o krótki tekst na temat Śliwki i pare ładnych zdjęc,wyśle Śliwke zainteresowanym;)

Posted

natussiaa, jak pisałam, sliwka jeszcze nie jest wysterylizowana (ale oczywiście będzie) no i nie jest małym psiakiem. jest takim szczupłym średniakiem.
co do papug, to nie wiem, ale z kotami i przerażona wiewiórką chciała się bawić. to młoda szaławiła, potrzebuje ruchu i zabawy, uwielbia się kąpać i jest jakims wodołazem - gorąco jej cały czas, njachętniej spałaby na balkonie.
nie am w niej kompletnie agresji, dzieci po niej chodziły. biorąc pod uwagę jej wzrost itd - dalej jestes zainteresowana?
na norce pisałam ci też o szpilce - ta jest zdecydowanie, klasycznie mała....

Posted

Ola jak Śliwunia znajdzie stały domek, to pewnie ciężko ci będzie ją oddać:cool3: - widziałam ją wczoraj na balkonie - Zosicę też:loveu:
Hopam z samego rana do góry, coby większe zainteresowania Śliwką było:loveu:

Posted

będzie nam ciężko z zosią, ale... znajdziemy sobie jakiegoś tymczasa... bagno wciąga:cool3:.
śliwka ma wyznaczony termin sterylki - będzie ciachana 21 października, przywiozę ją rano. w ten sposób moja delegacja, na którą wyjeżdżam 22 rano, pokryje się z operacją i jak wrócę 26go, to od razu odbiorę śliwkę już zrekonwalescentowaną.
śliwa została tez zaczipowana, zaszczepiona przeciwzakaźnie, no i wetka zobaczyła, że pod 3cia powieka śliwa ma przerost tłuszczu "jak stąd do krakowa". za jednym razem usunie sie jej to z oczu przy sterylce.
wczoraj moja mama spotkała ślwikę, moja przyjaciółka z kolei w sobotę. wszyscy mówiąc, że śliwka jest za***ista, urocza. i to prawda, niestety.

Posted

trzymajcie kciuki... zadzwonił dom zainteresowany śliwką, wygląda po pierwszej rozmowie na świetny. dwójka małych dzieci, dom z ogrodem na bielanach z dodatkowym domem teściów, obok jest las, cały czas ktoś w domu, psy w najbliższej rodzinie. na pytanie o sterylizację pani powiedziała: no cóż, sunia jest młoda i pewnie mogłaby mieć małe, ale tyle tych piesków chorych, biednych widziałam na allegro, że najpierw znajdźmy domy dla tych, które są, dopiero potem rozmnażajmy kolejne :-) .
jak się domek dokladnie zastanowi, to umówimy się na wizytę. ja bym jechała do łomianek w niedzielę, to przy okazji zahaczyłabym o ich dom. czy ktoś z fundacji, jeśli wizyta wyjdzie, pojechałby ze mną na ta wizytę? nie mam wprawy w badaniach przedadopcyjnych, wolałabym towarzystwo osób doświadczonych, to przy okazji bym zaczęła nabierać wprawy.
normalnie ręce mi sie trzęsą z emocji :oops:

Posted

Wow!!! Faktycznie domek zapowiada się na taki jakie lubię ;)

Co do wyjazdu to naturalnie ze pojedziemy z Tobą, gdyż zawsze psiaki "nasze" odwozimy do domków, sprawdzamy dokładnie a potem...cieszymy sie jak głupie że kolejnemu sie bosko udało... Umów się z nimi i daj znac. W tygodniu mozemy po 19 w sobote po 15 niedziela dowolnie. Poniewaz plany wyrastają u nas jak grzyby po deszczu to musisz dać koniecznie odpowiadnio wcześni znac. :) Trzymam kciuki by to był ten domek którego tak szukamy...;)

Pytanko:
- w jakim wieku dzieci?
- czy sa inne zwierzęta (jeśli tak to gdzie mieszkają, ile lat, czy sterylizowane)
- czy mieli już psy, (jeśli tak jak długo i co się stało?)
- czy pies ma mieszkac w domu czy ogrodzie?
- Gdzie przewidują posłanie psa umieścić? (moze wydac się głupie ale to pyt ma sens)
- Jaki pomysł na psa podczas wyjazdów wakacyjnych itd?
- Czy kiedykolwiek dzieci miały robione testy alergiczne?