Gacka Posted July 30, 2004 Posted July 30, 2004 MAm pytanie czy jezeli pies jest championem polski i zdobedzie CAC na zagranicznej wystawie to automatycznie staje sie championem tego kraju??? Quote
Marcino1978 Posted July 30, 2004 Posted July 30, 2004 nie. Jeden CAC nic nie daje. W zależności oo kraju musisz uzbierać kilak wniosków w odpowiednim odstępie czasu Quote
Gacka Posted July 30, 2004 Author Posted July 30, 2004 kurcze a mówili mi ze jeden a napewno ??????????? Np ktos kto mieszka na Ukrainie i ma cha UA przyjechał do nas zgarnął JEDNO CWC i został chmapionem PL To nie ma tu zasady wzajemnosci??? Quote
KaSiS Posted July 30, 2004 Posted July 30, 2004 To dotyczy psów, które ubiegają sie o championat Rosji. Wtedy potrzebne jest jedno CAC, gdy pies jest wystawiany w kl.championów. I o ile sie nie myle dla Ch.RUS jest potrzebne tylko 1 CAC na ch.Litwy. Quote
dick Posted August 7, 2004 Posted August 7, 2004 kaSIS pies wcale nie musi być wystawiany w klasie champ. może być w otwartej ale musi być championem w kraju w którym mieszka . dotyczy to zdobycia champ. Rosji i musi to być wystawa CACIBowa Quote
Zabka Posted August 7, 2004 Posted August 7, 2004 Zwykle na wystawach europejskich i swiatowych jest tak, ze jeśli pies bedący już championem innego kraju dostanie CAC na tej wystawie to automatycznie staje sie championem kraju w którym sie ta wystawa odbywa Quote
Zabka Posted August 7, 2004 Posted August 7, 2004 No te w których sie odbywa wystawa europejska lub światowa Quote
dziewcze Posted August 31, 2004 Posted August 31, 2004 czyli... jezeli wystawa europejska byla w tym roku w barcelonie. to jezeli tam by pies dostal CAC. a ma juz CHPL to zostaje automatycznie CH HISZPANI. zreszta kto wie co trzeba zrobic by stac sie CH SLOWACJI CH CZECH ALBO CH NIEMIEC itp Quote
Yoshko Posted September 1, 2004 Posted September 1, 2004 trzeba uzbierać odpowiednią ilość CAC(CWC) na Słowacji i w Czechach 3 w dwóch sezonach wystawowych w Niemczech 4 w odstępie 1 roku między pierwszym a ostatnim CAC-em. To tak pobieżnie, poszukaj na stronach Słwackiego , Czeskiego i Niemieckiego związku kynologicznego tam są dokładnie opisane zasady przyznawania tytułow championa. Quote
dziewcze Posted September 1, 2004 Posted September 1, 2004 dziekuje za odpowiedz. tylko jeszcze jedno co rozumiesz przez slowo sezon wystawowy. mam nadzieje ze to moje pytania was nie denerwuja Quote
warg2003warg Posted September 1, 2004 Posted September 1, 2004 W Czechach 4 CAC- dwie z międzynarod€ :) wek W Słówacji 4 CAC- jedna z międzynarodówek Quote
dziewcze Posted September 2, 2004 Posted September 2, 2004 dziekuje... a powiedzcie championat jakiego kraju jest najbardziej hmmm prestizowy. slyszalam ze w stanach to sa jakies punkty. zle wypadles to ci odejmuja. czy to prawda? Quote
Recommended Posts