j3nny Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 jezus co znowu z łapką :-( biedny Tedi :-( Quote
HebaNova Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 u nas troche popiskiwał, myślałam że to histeria i tęsknota. Klatka może będzie dobra na czas nieobecności, albo zamykanie w przedpokoju żeby uniknąć demolki. może warto skorzystać z psich feromonów - dostepne są na allegro, podobno dają super efekty, to są feromony jakie wydziela karmiąca suka dla uspokojenia szczeniaków, są w aerozolu lub w urządzeniu do kontaktu. a i może warto do tego rehabilitanta zajrzeć w katowicach? Quote
jotka Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Myślę, że jesli chodzi o rehabilitację, to poczekajmy co jutro powie chirurg. Jeśli to nic dodatkowego, to chyba jeszcze warto bedzie do szefa kliniki pójść na konsultacje i potem do pani Halinki - rehabilitantki. Jeździłam do niej z kotem, co prawda bez efektu, ale wszyscy weci neurolodzy mówili, że nie mam na co liczyc i niestety mieli racje. U Tedzika moze być reakcja na zmianę pogody, ale trzeba to obadać. Quote
Romina_74 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Ja też podejrzewam reakcję na zmianę pogody. Jutro się okaże - dam znać po wizycie u doktorka. W nocy bidula nie spał - ułożyć się nie mógł za żadne skarby. Skomlał :placz: aż się serce krajało i łapki dotknąć nie pozwolił sobie. Całą nockę mieliśmy zmiany przy nim - głaskanie, masowanie i takie tam. Dzisiaj Pani wetka dała zastrzyk przeciwbólowy i antybiotyk. Mam nadzieję, że dzisiejsza nocka będzie spokojniejsza dla Tedka. Może czuł coś pod skórą ... Odezwę się jutro co i jak. Quote
HebaNova Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 przy natybiotykach trzeba dawać takie osłonowe bakterie żeby się grzyb nie przyplątał Tedziu, zdrówka ci ciocie życzą:loveu: Quote
Romina_74 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 rozumiem, że najlepiej w postaci jogurcików :lol: jeszcze 3 dni będzie Tedek brał antybiot i przeciwbóle, aż nie podleczymy stanu zapalnego powstałego najwyraźniej w wyniku oszalałej pogoni za kotem i wtykania łapska tam gdzie nie jest to wskazane :mad: wylizuje drab strupki na łokciu przez co niestety został zamkniety w kołnierz :look3: Quote
HebaNova Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 tak, albo jogurty naturalne albo takie specjalne probiotyki "ludzkie" dostępne w aptece bez recepty. Quote
Romina_74 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 mam kontakt ze starszym państwem, którzy po zejściu ich pieska w grudniu, chcą przygarnąć zaawansowaną wiekiem suńkę kundelkę warunek konieczny to suczka i zaawansowany wiek jeżeli któraś z Was ma na myśli jakąś odpowiadającą wymaganiom sierotkę to proszę o kontakt Quote
HebaNova Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 łojeny a czemu im sie Tedzioch nie spodobał? przecież bez jajec to jak dziewczyna prawie :evil_lol: Quote
Romina_74 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 A Tedzioszyna znieczulona przeciwbólami podawanymi od soboty, od dnia wczorajszego poczęła ... podpierać się chorą łapiną! Przy siuuuukaniu zdecydowanie a przy chodzeniu nieśmiało ale również :lying: I teraz nie wiem co to dalej z tego będzie ... kiedy mu od jutra przeciwbóle i antybiotyk odstawię :icon_roc: Quote
Daria_13 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Romina_74 Bounty ma na DT starszą, małą i miłą suczkę. Napisz do niej;) Quote
HebaNova Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 może mu przeciwbóle odstawiaj stopniowo? po pół, ćwierć daweczki? od jutra do niedzieli mnie nie będzie na dogo ale Tedzika i obecną ciocię mocno ściskam i będę o was myśleć. Tedzik oczywiście cały czas jest reklamowany na allegro, i puszczam wici wśród znajomych na razie jednak z marnym skutkiem Quote
amikat Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Biedny Tedzik..... A domku ani widu ani słychu... Quote
Romina_74 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Tedzioch czuje się rewelacyjnie - normalnie basza :cool1: Przeciwbóle dawno odstawione i łapka już mniej używana jest niż w stanie dalekiego znieczulenia - ale jednak. Jak będę miała trochę więcej czasu -zainteresuję się tymi rehabilitacjami psimi w Katowicach. Od jakiegoś czasu strasznie robotą jestem przywalona i ledwo zipczę. A co do starszej suni - Maciaszek mi podesłała linki do schroniskowych starowinek katowickich i jedna z nich "Kudłatek" w tę sobotę odnalazła szczęśliwy domek :lol: Państwo moi znajomi się zdecydowali i zaadoptowali Kudłatkę bidulkę. Niech żyje Kudłatka i oni niech żyją!!! :loveu: Quote
maciaszek Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Romina_74 napisał(a):A co do starszej suni - Maciaszek mi podesłała linki do schroniskowych starowinek katowickich i jedna z nich "Kudłatek" w tę sobotę odnalazła szczęśliwy domek :lol: Państwo moi znajomi się zdecydowali i zaadoptowali Kudłatkę bidulkę. Niech żyje Kudłatka i oni niech żyją!!! :loveu:Tak, bardzo państwu dziękujemy :loveu: :multi:. A Tedzinek będzie się znowu reklamował na Dniach Psa? Quote
Romina_74 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Będziemy z Tedziochem - startujemy w sobotę kilka minut po 11.00. Jeżeli w sobotę się nie uda - przytarmosimy się i w niedzielę. Tedzioch i tymczasowa ciotucha. Tak więc do zobaczyska!!! A o zdjęcia suni Kudłatki z nowego domku poproszę jak najbardziej. Ale nie martw się nic - Państwo będą o nią dbali jak o dziecko - tegtom pewna w procentach STU :lol: Quote
maciaszek Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Romina_74 napisał(a):Tak więc do zobaczyska!!!O! Super :) To się poznamy :). Romina_74 napisał(a):A o zdjęcia suni Kudłatki z nowego domku poproszę jak najbardziej. Ale nie martw się nic - Państwo będą o nią dbali jak o dziecko - tegtom pewna w procentach STU :lol:Nie martwię się. Myślałam o fotkach do metamorfoz :). Quote
Romina_74 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Dobrze - będą fotki. Chciałabym dodać fotki Tedka aktualne ale nie umiem :placz: Jakaś łajza taka ze mnie na tym portalu eee Quote
maciaszek Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 [quote name='Romina_74']Dobrze - będą fotki.Oto i one. Ale tylko 3, bo nie wiedzieć dlaczego 2 nie chcą mi się zapisać. A jedna z nich taka śliczna... :loveu: :loveu: :loveu: Spróbuj mi przesłać te 2 brakujące jeszcze raz, ale zamień ich nazwę na taką bez polskich znaków. Quote
Romina_74 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 :multi: piękTne - dzięki wielkie działam też na fotosiku ale jak wstawiam linki to mi zamiast zdjeć są krzyże czerwone :shake: te dwa też już wysłałam :lol: Quote
maciaszek Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 [quote name='Romina_74']te dwa też już wysłałam :lol: Quote
HebaNova Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 ojej jakie śliczne foteczki :crazyeye: Tedzik słodziak :loveu: Quote
Romina_74 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 :razz: przystojna psina nie ma co LUDZIE - no weźcie się w końcu za siebie!!! Jak to może być, żeby taki psiak tak długo szukał domu ... :-( Quote
j3nny Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 jest przepiekny :loveu::loveu: a jak lapka? Quote
Recommended Posts