Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

u nas troche popiskiwał, myślałam że to histeria i tęsknota.
Klatka może będzie dobra na czas nieobecności, albo zamykanie w przedpokoju żeby uniknąć demolki.

może warto skorzystać z psich feromonów - dostepne są na allegro, podobno dają super efekty, to są feromony jakie wydziela karmiąca suka dla uspokojenia szczeniaków, są w aerozolu lub w urządzeniu do kontaktu. a i może warto do tego rehabilitanta zajrzeć w katowicach?

Posted

Myślę, że jesli chodzi o rehabilitację, to poczekajmy co jutro powie chirurg. Jeśli to nic dodatkowego, to chyba jeszcze warto bedzie do szefa kliniki pójść na konsultacje i potem do pani Halinki - rehabilitantki. Jeździłam do niej z kotem, co prawda bez efektu, ale wszyscy weci neurolodzy mówili, że nie mam na co liczyc i niestety mieli racje. U Tedzika moze być reakcja na zmianę pogody, ale trzeba to obadać.

Posted

Ja też podejrzewam reakcję na zmianę pogody. Jutro się okaże - dam znać po wizycie u doktorka.
W nocy bidula nie spał - ułożyć się nie mógł za żadne skarby. Skomlał :placz: aż się serce krajało i łapki dotknąć nie pozwolił sobie. Całą nockę mieliśmy zmiany przy nim - głaskanie, masowanie i takie tam. Dzisiaj Pani wetka dała zastrzyk przeciwbólowy i antybiotyk. Mam nadzieję, że dzisiejsza nocka będzie spokojniejsza dla Tedka. Może czuł coś pod skórą ... Odezwę się jutro co i jak.

Posted

rozumiem, że najlepiej w postaci jogurcików :lol:
jeszcze 3 dni będzie Tedek brał antybiot i przeciwbóle, aż nie podleczymy stanu zapalnego powstałego najwyraźniej w wyniku oszalałej pogoni za kotem i wtykania łapska tam gdzie nie jest to wskazane :mad:
wylizuje drab strupki na łokciu przez co niestety został zamkniety w kołnierz :look3:

Posted

mam kontakt ze starszym państwem, którzy po zejściu ich pieska w grudniu, chcą przygarnąć zaawansowaną wiekiem suńkę kundelkę
warunek konieczny to suczka i zaawansowany wiek
jeżeli któraś z Was ma na myśli jakąś odpowiadającą wymaganiom sierotkę to proszę o kontakt

Posted

A Tedzioszyna znieczulona przeciwbólami podawanymi od soboty, od dnia wczorajszego poczęła ... podpierać się chorą łapiną!
Przy siuuuukaniu zdecydowanie a przy chodzeniu nieśmiało ale również :lying:
I teraz nie wiem co to dalej z tego będzie ... kiedy mu od jutra przeciwbóle i antybiotyk odstawię :icon_roc:

Posted

może mu przeciwbóle odstawiaj stopniowo? po pół, ćwierć daweczki?
od jutra do niedzieli mnie nie będzie na dogo ale Tedzika i obecną ciocię mocno ściskam i będę o was myśleć. Tedzik oczywiście cały czas jest reklamowany na allegro, i puszczam wici wśród znajomych na razie jednak z marnym skutkiem

Posted

Tedzioch czuje się rewelacyjnie - normalnie basza :cool1: Przeciwbóle dawno odstawione i łapka już mniej używana jest niż w stanie dalekiego znieczulenia - ale jednak. Jak będę miała trochę więcej czasu -zainteresuję się tymi rehabilitacjami psimi w Katowicach. Od jakiegoś czasu strasznie robotą jestem przywalona i ledwo zipczę.
A co do starszej suni - Maciaszek mi podesłała linki do schroniskowych starowinek katowickich i jedna z nich "Kudłatek" w tę sobotę odnalazła szczęśliwy domek :lol: Państwo moi znajomi się zdecydowali i zaadoptowali Kudłatkę bidulkę. Niech żyje Kudłatka i oni niech żyją!!! :loveu:

Posted

Romina_74 napisał(a):
A co do starszej suni - Maciaszek mi podesłała linki do schroniskowych starowinek katowickich i jedna z nich "Kudłatek" w tę sobotę odnalazła szczęśliwy domek :lol: Państwo moi znajomi się zdecydowali i zaadoptowali Kudłatkę bidulkę. Niech żyje Kudłatka i oni niech żyją!!! :loveu:
Tak, bardzo państwu dziękujemy :loveu: :multi:.

A Tedzinek będzie się znowu reklamował na Dniach Psa?

Posted

Będziemy z Tedziochem - startujemy w sobotę kilka minut po 11.00.
Jeżeli w sobotę się nie uda - przytarmosimy się i w niedzielę. Tedzioch i tymczasowa ciotucha. Tak więc do zobaczyska!!!
A o zdjęcia suni Kudłatki z nowego domku poproszę jak najbardziej. Ale nie martw się nic - Państwo będą o nią dbali jak o dziecko - tegtom pewna w procentach STU :lol:

Posted

Romina_74 napisał(a):
Tak więc do zobaczyska!!!
O! Super :) To się poznamy :).

Romina_74 napisał(a):
A o zdjęcia suni Kudłatki z nowego domku poproszę jak najbardziej. Ale nie martw się nic - Państwo będą o nią dbali jak o dziecko - tegtom pewna w procentach STU :lol:
Nie martwię się. Myślałam o fotkach do metamorfoz :).

Posted

[quote name='Romina_74']Dobrze - będą fotki.Oto i one. Ale tylko 3, bo nie wiedzieć dlaczego 2 nie chcą mi się zapisać. A jedna z nich taka śliczna...

:loveu:

Spróbuj mi przesłać te 2 brakujące jeszcze raz, ale zamień ich nazwę na taką bez polskich znaków.