Toller Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 [quote name='HebaNova']Tedi jest idealny dla starszych osób którzy dużo czasu spędzają na działce lub mają ogródek, chociaż do mieszkania troszkę już się przyzwyczaił i na 98% zachowuje czystość, to jednak widać że trawka albo piasek do leżenia to dla niego raj EKx96, serdeczne dzięki za podpowiedź, rzeczywiście widać duze podobieństwo zdjęcie zapożyczone z wikipedii rzeczywiście, pokrywa się się kilka cech: przyjazny dla ludzi, ruda sierść, białe znaczenia, nie ma cech stróża, zwarta budowa, tylko ta przyjazność dla innych zwierząt troche kuleje, ale to zapewne poschroniskowa przypadłość. wysłałam info na stronkę gdzie prezentują pieski w typie Tollera do adpcji :lol: www(kropka)novascotia(kropka)pl Doszło do mnie, wrzucę biedaka dziś na stronę portalową, która nie wiedzieć czemu jest objęta cenzurą Adminów :angryy: Jest faktycznie bardzo podobny, dziwi mnie ten stosunek do innych psów, bo Tollery agresywne nie są, ale może choć trochę tym mu się pomoże. Zaznaczam jednak, ze z reguły osoby szukające Tollera, szukają psiaka o tollerowym charakterze- więc nei wiem czy ktoś chcący psiaka tej rasy, skusi sie na agresywnego :shake: Tak czy siak go dodam dziś. Quote
HebaNova Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 serdeczne dzięki :lol: wydaje mi się że jest to związane z tym że siedział w boksie z innymi psami i musiał walczyc o swoje, o jedzenie i miejsce do spania. nie wiem jaki jest do suczek, nie mam jak sprawdzić. na pieski się rzuca bez ostrzeżenia i bez powodu, nawet na mniejsze od siebie. dla ludzi - mega łagodny i taki misiaczek przytulaśny Quote
Toller Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 czy jest głośny? poza łapką, jak ze zdrówkiem? wiadomo jak reaguje na dzieciaki? Quote
HebaNova Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 nie mam jak sprawdzić dzieci, ale z powodu swojego kalectwa raczej do małych dzieci sie nie nadaje, nie będzie biegał za piłeczką ani chodził na spacery, on jest mało ruchliwy. na koty i suczki też nie wiem jak będzie reagował ogólnie jest cichy, nie szczeka, nie pilnuje, ale sam w pokoju nie chce zostawać, piszczy, lubi w towarzystwie siedzieć ;) jeśli ma być sam to na dworze, tam mu samotność nie przeszkadza. mam ogródek więc tam sobie na razie przesiaduje. miał dziś rano taki 5 min napad że szczekał piskliwie jak czegoś chciał, na razie nie rozpracowałam o co mu się rozchodziło :roll: poza tym jest zdrowy, kastrowany kiedyś tam dawno, zaszczepiony i nie ma pcheł ani robali. zęby będzie miał do przeglądu, troszkę mu się kamienia na tylnych porobiło pewnie za miękkie jedzenie dostawał, ja go zmuszam do suchej karmy, ale średnio mu podchodzi. Quote
HebaNova Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 szał ciał:Dog_run: tedi się rozkręca i śmigał dziś za piłeczką, podrzucał ją sobie i oddawał żeby mu rzucać. co prawda szybko się zmęczył ale pychol miał strasznie uradowany :lol: fikał na wszystkich 4 łapolach i ktoś kto nie wie co ma z nóżką chyba by się nie zorientował :evil_lol: Quote
HebaNova Posted August 21, 2008 Author Posted August 21, 2008 dzień dobry cioteczki, Tedi dalej strajkuje i suchej karmy je tyle żeby przeżyć hihihi nic więcej..... zdecydowanie woli gotowane - oczywiście wyjada mięsko i trochę warzywek, a makaronik zostaje :evil_lol: Quote
malawaszka Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 może ryżyk będzie mu ciężko zostawiać? Quote
HebaNova Posted August 21, 2008 Author Posted August 21, 2008 no on makaronik nie zostawia z trudności w jedzeniu ale z rozbestwienia :evil_lol: jak np. ma mięsko, warzywka, makaronik i jogurt to tak potrafi manewrować ryjkiem w misce że zostaną same kluski. nawet jogurt wyliże spomiędzy :eviltong: ale może rzeczywiście ryż jest mniejszy i jakoś go niechąco wciągnie Quote
HebaNova Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 a oto nocne akrobacje spaniowe ;) jutro Tediemu kończy się tymczas u mnie, czy jest ktoś kto mógłby go przejąć? Quote
amikat Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Śliczności nasze..... Domek będzie , znajdzie sie - jeżeli dla Ksawerka sie znalazł... to dla niego też. Quote
jotka Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Aż dziw, że po tak długim pobycie w schronie taki wybredny:crazyeye: Quote
HebaNova Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 to Ksawerek w nowym domku :lol: rany jaka cudowna wiadomość, taka pchełka malutka, bidulka jedna starutka i domek w takim szybkim trybie :multi: cudowna wiadomosć a Tedi to kluseczka, widać że w schronie nie głodował :) suchym żarciem zdecydowanie gardzi, ale jak mu ugotowałam ryzyku na rosole, mięska, jajeczka i warzywek pokroiłam drobniutko i jeszcze pomieszałam z jogurtem to wciągnął wszystko nawet się nie zorientował co je hehehe taka podstępna ciotka jestem Quote
malawaszka Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 HebaNova napisał(a): a Tedi to kluseczka, widać że w schronie nie głodował :) suchym żarciem zdecydowanie gardzi, ale jak mu ugotowałam ryzyku na rosole, mięska, jajeczka i warzywek pokroiłam drobniutko i jeszcze pomieszałam z jogurtem to wciągnął wszystko nawet się nie zorientował co je hehehe taka podstępna ciotka jestem :-o no ja Cię proszę, żeby mnie ktoś takie obiadki chciał gotować :loveu: Quote
HebaNova Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 Tedi dziewczyn też nie lubi, odwiedziła nas jamniczka dziśi było warczenie Quote
HebaNova Posted August 23, 2008 Author Posted August 23, 2008 dzień dobry wszystkim, Tedi chyba się zorientował że go tu tak obgaduje i wczoraj bez wielkiego proszenia zjadł suche kuleczki na kolacyjkę ;) ale śniadanko juz będzie gotowane :multi: Quote
maciaszek Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Bazarek na psiaki fundacji: http://www.dogomania.pl/forum/showth...2#post10748642 Quote
HebaNova Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 Tedi wita ciocie i pokazuje wczorajsze fotki Tu kopie sobie gniazdo pod komórką w takiej piaskowej ziemi żeby nie było trudno kopać a dołeczek był duzy Tu sobie siedzi i udaje świętego, chyba będzie się szczenił A tu mu się leżenie znudziło i pobiegł się bawić i szaleć z plastikową butelką Tedi to jest bardzo zabawowy koleś, ostatnio odkrył że jak ciocia rzuca kortówkę to fajnie jest za nią pobiegać :lol:, ale oddwać to juz niekoniecznie :cool3: i ciocia musi go gonić żeby piłeczkę odebrać :p . fajna zabawa, nie? Quote
maciaszek Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 A gdzie psiak jest teraz? Wciąż u Ciebie? Quote
jotka Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Psiak wciąż u HebaNovej, jutro zmienia lokum, ale niestety nie na docelowe. Kto zna człowieka, który pkocha 3,5 łapka? Jak sie znajdzie, pomyślimy o operacji ułatwiającej chodzenie, ale całkiem normalnie to już nie będzie:shake:. Psu to nie przeszkadza, czy znajdzie sie człowiek, któremu tez nie będzie przeszkadzało? Quote
HebaNova Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 Tedi dziś po południu zaszczycił ciocię zabawą z pluszowym misiaczkiem, szybciutko nauczył się memlać uszy miśka i strasznie mu się spodobało ;) on bidulek niczego nie pamięta przez to schronisko, wszystkiego go trzeba uczyć - a uczy się błyskawicznie i jest naprawdę kochany i przytulaśny Quote
amikat Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 taki piękny pies..... gdzieś tam jest ten jedyny człowiek do kochania.... tylko gdzie????? Quote
HebaNova Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 Głaskaliście kiedyś króliczka? jeśli nie to Tedi ma identyczne futerko w dotyku i oczywiście zaprasza na mizianie Quote
HebaNova Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 http://allegro.pl/show_item.php?item=425419549 Ciocia zrobiła Tedzince allegro na pożegnanie bo dziś moja niunia zmienia DT i jedzie do Orzesza do kolejnego DT... Quote
Recommended Posts