Camara Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Przywiązany w lesie. Znaleźli go robotnicy budowlani jakieś 2 tygodnie temu. Ucieli sznurek i puscili psa... a on poszedł za nimi, siedział na budowie póki pracowali a potem szwendał się po wsi... Nie jest chudy, ale sierść w strasznym stanie. Na pewno nigdy nie widział szczotki. No i miał bogate życie zewnętrzne - ta sierść ruszała się od pcheł i innych robali... Jest młodziutki. Zęby białe, jeden ułamany ale mechanicznie, pewnie o łańcuch - bo po nim ma wyraźne ślady na szyi... To jeszcze dzieciuch - trochę wylękniony, bardzo zagubiony... Za miskę strawy daje buziaki, jest słodkim dużym misiem... Tymczasowo zamknęłam go na pustej działce, bez wiedzy właściciela. To własność devenlopera, dom do sprzedaży. W każdej chwili może przyjechać ktoś z biura nieruchomości i jak zobaczy psa to wezwie hycla z Olkusza. No i nocuje pod chmurką.... Pilnie szuka domu!!! może zdąży go znaleźć nim go zgarną do schroniska... Maksymilian - wg mnie ma ok. 1,5 roku. max 2 lata. Na razie go tylko odpchliłam. Wygląda na zdrowego. Telefon do mnie: 602-422-576 Quote
Ksera Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Piękny misiu, zaraz będą się o niego bić, zobaczysz :) Quote
pixie Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 trzeba dac ogloszenie na forum bernardynow... aha i jeszcze ktos jest na dogo hmmm chyba Frotka? od bernardynow i owczarkow podhalanskich i oglaszac gdzie sie da! proponuje poprosic Rybka_39 jest rewelacyjna tylko ona zna tysiace adresow gdzie Jego Wysokosc Maksymiliana Pierwszego warto pokazac! co za oczy! Quote
*Gajowa* Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Wyjątkowo urodziwy dzieciuch ! Marka prowadzi stronkę beniów. Quote
pixie Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 wysylam link do niej, dzieki Gajowa za podpowiedz znowu musze sobie wszystko przypominac...:cool3: pamiec juz nie ta:cool1: Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 [quote name='pixie']trzeba dac ogloszenie na forum bernardynow... aha i jeszcze ktos jest na dogo hmmm chyba Frotka? od bernardynow i owczarkow podhalanskich Frotka wydaje wszystkie psy jakie sa w potrzebie ale napewno nie jest od podhalanów i bernardynów. To camara co zalozyla watek jest od tych ras:loveu::loveu:zreszta poznalam dzieki niej juz nie jednego podhalana ,bernardyna tez i uwielbiam te miśki. Ogloszenie Maksymiliana poszlo do Krakowskiej :lol: Quote
Camara Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Protestuję! :evil_lol: - zajmuję się wyłącznie podhalanami. To te "inne" miśki jakoś tak mi się przylepiają :roll: Ale to nie zmienia sytuacji Maksymiliana. Jest nadal alarmowa... Nawet nie wiem ile ma czasu, to może być nawet kwestia kilku godzin :cool1: Noc zniósł dobrze, choć rano był cały wilgotny. Spał na kawałku wykładziny. Nie szczekał. I bardzo się cieszył na widok michy. Czy ktoś miałby choć kawałek ogrodu dla niego:-( Zaszczepię i dam karmę... tylko tyle mogę zrobić :shake: Quote
Therion Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Camara daj znac Missieek, ona ma Benke na ktora jest duzo chetnych, moze ktorys z kontaktow by sie przydał. Quote
sloneczko76 Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 sliczny misiek.....komu piekny micho??????????? Quote
Camara Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Nawet nikt nie zaglądnął do Maksymiliana :shake: Dziś miał szczęście, nikogo (prócz mnie i TZ) nie było na działce, więc kolejną nockę może na niej spędzić. Na kawałku dywanika... Z apetytem zjadł michę, podziękował dając buziaka, po którym byłam w sam raz do kąpieli :evil_lol: i pozwolił się troszkę wyczesać. Czesanie to straszna frajda dla niego :p Nie miałam pojęcia ;), że szarpanie kudłów może sprawić tyle przyjemności :lol: dzięki Misseek mam parę kontaktów, ale na razie bez większych nadziei... zastanawiają się... poczekamy... i tak nie mamy innego wyjścia :cool1: Quote
pixie Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Marka potwierdzila mi na pw ze jest od benkow, ale jak widze nie weszla w watek hmmmm napisala, ze moze go oglosic...no i co z tym fantem robic? Quote
Camara Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 pixie napisał(a):...no i co z tym fantem robic? zwłaszcza, że fant dość... sporawy :evil_lol: jakieś 70 kilo energicznego miśka :loveu: Quote
agusiazet Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Wielki, ale za to ile miejsca do całowania, dbania i pieszczenia. Kto się skusi? Quote
pixie Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 napisalam ponownie do Marka, by zajrzala do watku i do Wyjątek swiezo zarejestrowanej w Mapie Pomocy Dogo oferującej pomoc w ogloszeniach - moze jakis inny pomysl jeszcze bedzie miala? pamietajcie o Mapie pomocy Dogo - tam jest kopalnia ofert pomocy i wpisujcie sie Ci, ktorych jeszcze tam drogi nie zawiodly pozdrawiam p.s. mam nowy numer GG 4752506 Pixie Mapa pomocy Dogo prosze wprowadzcie go w swoj katalog bede mogla informowac wysylajac link do watku o akcjach pomocowych szybciej, nawet gdy na dogo nie jestescie, a cos sie bedzie dzialo w waszych okolicach i bedziecie pomocni - i w miare precyzyjnie okreslajcie okolice / dzielnica lub kolo jakiej miejscowosci, gdzie mieszkacie/pracujecie/uczycie sie czyli tam gdzie bywacie czesto, by szybciej trafic do pomocnych osob w konkretnych przypadkach Quote
ElzaMilicz Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Ksera napisał(a):Piękny misiu, zaraz będą się o niego bić, zobaczysz :) No właśnie ! Gdzie te porozdzierane wnętrzności ??? Quote
Camara Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 ElzaMilicz napisał(a):No właśnie ! Gdzie te porozdzierane wnętrzności ??? na razie są... moje :diabloti: Po dzisiejszym ogłoszeniu w Krakowskiej - wynik: 1 chłop z pytaniem czy dobrze pilnuje. Bo miał rottka ale go sprzedał, bo nie pilnował :shake: nic ino się pochlastać :diabloti: Quote
Marka Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Śpieszę donieść, że pies jest już na stronie adopcyjnej bernardynów i ich mieszańców, z dopiskiem, że sprawa jest PILNA (niestety tylko tyle mogę zrobić - przypominam, że jestem tylko administratorem adopcyjnej strony www - nie prowadzę żadnej fundacji ani nie posiadam własnego przytuliska dla psów, mam tylko rozklekotany 11-letni komputer i odrobinę czasu prywatnego, żeby przy nim siedzieć i wklejać otrzymane informacje...). Pozdrawiam serdecznie wszystkich "bernardynowców" :bye: Quote
Wyjątek Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Czy ma już chociażby allegro? Jeśli nie, chętnie służę pomocą. :) Quote
wtatara Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 ja też mogę zrobić Allegro. Wiem że duzo ogłoszeń benków robi tkasiek. to teżjej ulubiona rasa Quote
t_kasiek Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 jesli tylko ktos wysle mi na PW jakies dane o Beniu (co o nim napisac) i dane do kontaktu to chetnie oczywiscie zrobie mu ogloszenia !!!!!!!!!!!!! Quote
Wyjątek Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Ja myślę, że pierwszy post jest dobrym "ogłoszeniem". A na pewno można go wykorzystać. Czekam tylko na odpowiedź założycielki wątku :) Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Camara napisał(a):na razie są... moje :diabloti: Po dzisiejszym ogłoszeniu w Krakowskiej - wynik: 1 chłop z pytaniem czy dobrze pilnuje. Bo miał rottka ale go sprzedał, bo nie pilnował :shake: nic ino się pochlastać :diabloti: Camara moze jednak ktos sie odezwie jeszcze. ja po reda telefon mialam dopiero na drugi dzien.;) Quote
DogMaster Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Fajowy bernardyn :loveu: jak mógł go się ktoś pozbyć:shake: Gdybym mógł to bym go wziął ale nie mogę :-( Quote
Recommended Posts