Sonya-Nero Posted December 12, 2005 Author Posted December 12, 2005 [quote name='Ewelinaa']A ja wtocze chociać nie na temat pudli ale na temat Sobotnio-Nidzielnej wystawy w Nowym Dworze Mazowieckim - ze BEST IN SHOW wygrał afgan- ATTACHE Gar de Mari tata mojego Astona :) gratulacje dla tatusia :klacz: Quote
Sonya-Nero Posted December 12, 2005 Author Posted December 12, 2005 Tak, trzeba przyznać :wink: , że Evitka ma super sierść :D i życzę wytrwałości w jej pielęgnacji :wink: Biedna Violonczela takie katusze musi przechodzić :( :wink: :lol: Quote
Gośka Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 Szybko by się wyleczyła z zazdrości jakby miała takiego potwora na co dzień do pielęgnacji :lol: :wink: Chociaż przyznaję, że miniaturkę zdecydowanie łatwiej pielęgnować, ja w ciągu dnia robię wszystkie 4 małe pieski, dla Forda musiałam rezerwować co najmniej 2-3 dni. Ale pewnie jak zabronią na dobre używania lakieru to wszyscy będziemy zazdrościli Betti, wtedy będzie musiała na innej hali czekać na ocenę :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
Sonya-Nero Posted December 12, 2005 Author Posted December 12, 2005 No Gośka :lol: uważaj na Mafię :wink: bo jak wzięła sierść po tatuśku, a jeszcze lepiej jak wzięła sierśc łącznie i po tatuśku i po mamuście, to znowu bedziesz musiała sobie przynajmniej jeden dzień rezerwować :wink: :lol: ... Lucky też ma taką sierśc, że bez suszarki to nawet nie ma się co przymierzać do czesania :roll: :lol: :x Quote
Sonya-Nero Posted December 12, 2005 Author Posted December 12, 2005 Ja osobiście nie mogę się doczekać, aby wreszcie zaczęli przestrzegać na naszych wystawach i nie tylko naszych zakazu lakierowania :D 8) Quote
Gośka Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 Ty Sonya lepiej to wypluj, tfu, tfu. Niech ona sobie ma taką normalną sierść, no mogłaby mieć nieco sztywniejszą, ale myślę, że jeszcze z miesiąc dwa i zacznie wymieniać. Na razie na szczęscie jeszcze się nie zaczęła plątać. Quote
Sonya-Nero Posted December 12, 2005 Author Posted December 12, 2005 przyjdzie na to czas... :wink: :lol: :lol: :lol: :D Quote
Violonczela Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Wszystkim zwycięzcom gorące gratulacje. Uściski łapeczek dla nowej Championki Polski Evitki - hm plan wykonany :wink: jeszcze jedna osoba zarażona kynologią na moim koncie :lol: To wielki sukces taki BEST IN SHOW - ogromne gratulacje [quote name='Ewelinaa']A ja wtocze chociać nie na temat pudli ale na temat Sobotnio-Nidzielnej wystawy w Nowym Dworze Mazowieckim - ze BEST IN SHOW wygrał afgan- ATTACHE Gar de Mari tata mojego Astona :) Afgany w biegu to piękne zjawisko nie ma co dużo mówić, jest na co popatrzeć. _____________________ Pozdrawiam Violonczela Quote
Ewelinaa Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 tak tym bardziej że to koniec sezony i w takim ogoemnym stylu zakończyć sezon BEST in Show to naprawde sukces :) A afgan w ruchu to naprawdę wspaniały widok :) Quote
anii Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Gratuluje Wystawcom z Nowego Dworu Mazowieckiego. :) A tu znowu pudlowa porcelana :D http://allegro.pl/show_item.php?item=75730791 Quote
Violonczela Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Sonya-Nero napisał(a):Tak, trzeba przyznać :wink: , że Evitka ma super sierść :D i życzę wytrwałości w jej pielęgnacji :wink: Biedna Violonczela takie katusze musi przechodzić :( :wink: :lol: Przy każdej wizycie jak przychodzi Vitka do strzyżenia to możecie sobie wyobrazić co się ze mną dzieję :motz: :onfire: Oczywiście na pytanie Betty jak zawierzam Vitkę dzisiaj ostrzyc, odpowiadam z wielką satysfakcją , że dzisiaj :flaming: opalamy na naguska zapalarką do gazu, tłumacząc że jest to najbardziej trendi fryzura dla pudla. Jednak Betty jest konserwatyską i nadal nie daje się przekonać. Nie rozumiem takiej postawy, przecież dzięki temu nie musiałaby czekać w innej hali na ocenę tylko z nami w tej samej hali :grins: __________________ Pozdr.Violonczela Quote
Gośka Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Violonczela, ja Cię chciałam trochę w tym wesprzeć i proponowałam Betti że jej "podetnę" Vitkę :wink: , ale ona bacznie patrzała mi na ręce no i skończyło się tylko na podcięciu paru niefornych włosków które wylazły przy czesaniu :wink: Quote
Violonczela Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Dzięęęki :buzi: Może się uda innym razem :grins: ______________________ Pozdrawiam Violonczela Quote
Betti Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Gosiu, no to sobie popisałyście z Violonczelą, co? Dałam jej płytkę do obrobienia z fotkami z wystawy, ale coś mi obiecałaś ... A chciałabyś te zdjęcia może? Pohandlujemy? dobranoc Betti Quote
Gośka Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Obiecane było zrobione od razu :wink: A zdjęcia chcę baaardzo - co by tu przechandlować ? :hmmmm: Quote
Betti Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Gosia, oczywiście z handelkiem to żarty, proszę molestuj Violonczelę bo fotki nie nadawały sie do pokazania w takiej formie i ma je nieco "uszlachetnić" jak się da. pozdrawiam Betti Quote
Violonczela Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Betti napisał(a):Gosiu, no to sobie popisałyście z Violonczelą, co? Dałam jej płytkę do obrobienia z fotkami z wystawy, ale coś mi obiecałaś ... A chciałabyś te zdjęcia może? Pohandlujemy? dobranoc Betti Tylko tak mogłyśmy dać z Gosia upust :evil: :agrue: Wczoraj trochę posiedziałam nad tymi zdjęciami i je uszlachetniałam. Dzisiaj na pewno skończę to wrzucę na dogo. Na tych ciemnych zdjęciach nic nie było widać ale jak je obrobiłam to się okazało jakimi metodami zostały te zwycięstwa uzyskane :modla: :grins: ___________________ Pozdrawiam Violonczela Quote
Sonya-Nero Posted December 15, 2005 Author Posted December 15, 2005 I pewnie by skończyła gdyby nie wisiała kilka godzin na telefonie :wink: :grins: Quote
Violonczela Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Nie skończyła, nie skończyła bo została wygoniona przez swoją latorośl. Dzisiaj to już na pewno się nie dam przegonć, przywiążę się kablami od komputera i dokończę :user: :grins: _______________ Pozdr.Violonczela Quote
Gośka Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Dziewczyny (i chłopaki :wink: ) bardzo proszę o radę, momentami już nie wyrabiam... Kolejny list (dostaję je dziesiątkami) czy mogę mieć pudelka... ale jestem uczulona, mój mąż jest, dziecko itp... Ciągle odpisuję że to nie ja ale lekarz musi zadecydować, skłonna jestem stwierdzić, że ci wszyscy ludzie chcą odemnie usłyszeć że mogą mieć psa, bo nie znam lekarza alergologa który by pozwolił na kupno zwierzaka przez osobę uczuloną. Mój Mateusz też jest alergikiem, głównie na kurz, dlatego moje psy są prane regularnie 1 w tyg. lub co 10 dni, ale co poradzić tym ludziom, którzy ciągle wypisują listy że słyszeli że pudel nie uczula. Ręce opadają, a co jeśli ktoś jest uczulony nie na sierść, która i tak może uczulać, bez względu na to czy to pudel, bichon, grzywacz czy inny o którym krążą legendy że nie uczulają, a uczulony jest np. na ślinę, naskórek itp. Co ja mam odpisywać? Jak ludzi przekonać żeby nie robili nic pochopnie, no i tak naprawdę przecież nie mogę im odpisać że pudel nie uczula, bo tego nikt im nie zagwarantuje. Quote
aneta Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Gośka - rób to co ja - pisz i odpisuj - najlepiej zrobić 1 list i odsyłać wszystkim zainteresowanym. Ale nie przejmuj się - bo ludzie wymyslaja straszne cudeńka, ostatnio się dowiedziałam, że hypoalergiczne rasy to : ( w kolejności :o ) yorkshire terier west highland white terier golden retriever labrador retriever lhasa apso shih tzu maltańczyk chiński grzywacz pudel jamnik bokser mastiff tybetański pinczer doberman ... Czyli - rasy popularne :evil: Oczywiscie najlepiej bez rodowodu , bo po co przepłacić 0X Quote
Violonczela Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Myślę że te z rodowodem bardzo uczulają kieszeń przyszłego właściciela. Kiedyś koleżanka opowiadała jak chciała kupić yorka na raty z rodowodem, a hodowca powiedział że jej nie sprzeda, bo jeżeli nie ma pięniędzy na jego kupno to napewno nie bedzie miała pięniędzy i później (na jedzenia, kosmetyki i lekarza itp). Więc Ci wszyscy ludzie powinni najpierw się bardzo zastanowicz. Aneta jeszcze nie dopisałaś że te wszystkie rasy i nie tylko te mają włosy, a nie sierść i dlatego nie uczulają. Ludzie to naprawdę potrafią dać się wpuścić w maliny Quote
Violonczela Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Myślę że te z rodowodem bardzo uczulają kieszeń przyszłego właściciela. Kiedyś koleżanka opowiadała jak chciała kupić yorka na raty z rodowodem, a hodowca powiedział że jej nie sprzeda, bo jeżeli nie ma pięniędzy na jego kupno to napewno nie bedzie miała pięniędzy i później (na jedzenia, kosmetyki i lekarza itp). Więc Ci wszyscy ludzie powinni najpierw się bardzo zastanowicz. Aneta jeszcze nie dopisałaś że te wszystkie rasy i nie tylko te mają włosy, a nie sierść i dlatego nie uczulają :roflt: . Ludzie to naprawdę potrafią dać się wpuścić w maliny Quote
Gośka Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 O rany, ale zmiany na dogomanii :shocked!: Rany a jak się teraz zdjęcia wstawia? Quote
Recommended Posts