góral Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 To prawda, ale mam też jeszcze czarną średniaczkę, która jest już na emeryturze :wink: Quote
ruda_asia Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Ewelinaa dziękuję za powitanie!!! Fakt Pudle zrobiły na mnie niesamowite wrażenie!! :wink: Właściwie to wiedziałam zawsze że takie psy istnieją, ale jakoś nigdy nie przypuszczałam,że sama osobiście się w nich zakocham!!!!!!! 8) Myśląc o psie zawsze miałam na myśli inny typ zarowno pod wzgledem charakteru jak i wyglądu psa: zresztą moje psy były krótkowłose i raczej krępe, natomiast pudle są zgrabne jak sarenki i mają długą sierść!! Quote
Ewelinaa Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 ruda_asia napisał(a):Ewelinaa dziękuję za powitanie!!! Fakt Pudle zrobiły na mnie niesamowite wrażenie!! :wink: Właściwie to wiedziałam zawsze że takie psy istnieją, ale jakoś nigdy nie przypuszczałam,że sama osobiście się w nich zakocham!!!!!!! 8) Myśląc o psie zawsze miałam na myśli inny typ zarowno pod wzgledem charakteru jak i wyglądu psa: zresztą moje psy były krótkowłose i raczej krępe, natomiast pudle są zgrabne jak sarenki i mają długą sierść!! Zgadzam sie !! Od wielu osób słyszałam ze pudle są głupie ! A tak nie jest !!! Ja osobiście uważam że nie ma głupiego psa ! Pudle to wspaniałe wierne i niesamowite zwierzęta są bardzo oddane i przywiązane do właściciela. Quote
ruda_asia Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 I właśnie te cechy pudli uświadomiły mi jak przyjemne musi być posiadanie takiego psa!! Ich spokój, opanowanie,zrownoważenie i brak jakiejkolwiek agresji oraz przede wszystkim zdrowotność tej rasy jak również ich oddanie i miłość jaką obdarzają właścicieli skłoniły mnie do podjęcia decyzji, że właśnie pudel będzie moim następnym psem, jakiego sobie kupię!!!!!! :lol: Quote
ruda_asia Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 A co do głupich psów to ja mam na to własną teze!!!!!!!! PIES JEST GŁUPI GŁUPOTĄ SWOJEGO WŁAŚCICIELA!! :( No a głupich ludzi na świecie raczej nie brakuje!!!! Quote
Ewelinaa Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 ruda_asia napisał(a):A co do głupich psów to ja mam na to własną teze!!!!!!!! PIES JEST GŁUPI GŁUPOTĄ SWOJEGO WŁAŚCICIELA!! :( No a głupich ludzi na świecie raczej nie brakuje!!!! co RACJA TO RACJA !!! Quote
ruda_asia Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 A czemu forum tak ostatnio opustoszało?? Czyżby jakieś ważne wystawy się odbywały,że wszystkich pudlarzy wywiało!! :lol: Acha i mam jeszcze jedno pytanie: ostatnio jeszcze udawało mi się wejść na strony klubu pudla, a od kilku dni wskakuje tylko spis członków klubu i jakaś deklaracja!? Wczesniej można było zobaczyć relacje z wystaw, reproduktory itp. a teraz nie ma do tego dostępu,o co z tym chodzi!? :-? Quote
aneta Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Witaj Ruda Asiu :) To prawda, że pudel to piękna rasa i mądra ale i ma swoje chumorki :) Co do klubu, na razie trudno to wytłumaczyć - powiedzmy awaria :-? Quote
ruda_asia Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Witaj Aneto!! Acha no to już się nie martwię!! Bałam się, że strony klubu zostały zablokowane dla osób niezrzeszonych!! A co do psich humorków to każda rasa ma swoje wariactwa - no ale chyba właśnie za to je się kocha jeszcze mocniej!!?? Quote
Sonya-Nero Posted November 20, 2005 Author Posted November 20, 2005 Witaj ruda asiu :D przyda sie świeża krew na pudlach :wink: trochę u nas nudnawo i bez życia :wink: , bo część pudlarzy nie często ma czas tu zaglądać, a innym tematy się wyczerpały i tylko podglądają :wink: Aneta no co w Kielcach :question: Quote
góral Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Kiedyś to jakieś fotki się pojawiały, a teraz jakoś pustawo..... Quote
góral Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Nowości z Kielc: Psiaki Gośki spisały się znakomicie :D Billi zakończył championat Polski oraz był III na grupie, Mafia dostała Zw. Młodz., a Keira skończyła Młodz. Championat :D :lol: :P Wilekie GRATULACJE :D :D :D Quote
Ewelinaa Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 a ja znalazłam fotke z Kieleckiej wystawy http://img498.imageshack.us/img498/9914/pudle4ws.jpg Quote
magda_u Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Ojej, rodzinka - Polonia i Rubik! Gifek macha lapka mamusi i braciszkowi. Quote
Gośka Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 No widzę Góral że jesteś szybszy odemnie :lol: My dopiero zajechaliśmy do domu. Dzięki za gratulacje. Towarzystwo faktycznie spisało się świetnie dzisiaj, fotek mam malutko, ale te co mam zaraz zrzucę z aparatu i wrzucę na galerię. Grupę IX wygrał cavalier drugi był przepiękny lhasa z Niemiec. BISa wziął bokser, II malamut III bullterier. Też mam foty, wrzucę na topik "wystawy" do Kielc, ale chyba już jutro. Witam też nową forumowiczkę :D Ruda-asia wystawy i championy ze stron klubu pudla są wrzucone na www.pudel.pl. Będą też reproduktory, ale to za chwilkę. Galeria na razie skromniutka, ale myślę, że uzupełnimy to szybko. Quote
Betti Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Witam wszystkie pudlomaniaczki i pudlomaniaka, podglądam Was od dłuższego czasu, nie przeczytałam co prawda 500 stron ale dużo oj dużo. Część z Was znam, część z widzenia z wystaw. Jestem właścielką jsuczki pudla miniaturowego czarnego - Vitki (Evity Asmodeusz). Pudla (mój pierwszy pies w życiu!) kupiłam bardzo świadomie wiedząc jakiego psa kupuję i mile się rozczarowałam jest jeszcze fajniejsza niż mogłaby być! Hodowca sprzedając mi ją 2 lata temu nieśmiało prosił żeby wystawiać, a ja namawiana przez jedna z forumowiczek (chociaż papiery hodowlane-tak to się nazywało) wpadłam po prostu w pudlomaniactwo i bardzo się z tego cieszę. Vitce brakuje do champinatu Polski tylko odstępu czasu, a ja się świetnie bawię i cieszę z tego. No tak ale z tego nic by nie wyszło gdyby nie mój "dobry duch" - serdecznie Cię pozdrawiam. Życzę Wam sukcesów wystawowych i nie tylko i tak trzymajcie!!! Jak tylko się nauczę to powklejam jakieś zdjątka. Gosiu - gratulacje za Kielce. Pozdrawiam Betti Quote
Alutka Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 [quote name='"góral"']Nowości z Kielc: Psiaki Gośki spisały się znakomicie :D Billi zakończył championat Polski oraz był III na grupie, Mafia dostała Zw. Młodz., a Keira skończyła Młodz. Championat :D :lol: :P Gośka ! ale sukcesów duże brawa :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :laola: :laola: :D dobrego nigdy za wiele Quote
aneta Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Gośka = Gratulacje !!! Wartało Ci zostać z Billem :D Inne wyniki z Kielc KRASAVICK - NPwR, CWC MAFINKA - Zw.Mł BLACK EXPRESSION Czarna Fuga- CWC QUEEN OF THE RING Czarna Fuga - CWC, NSwR, BOB 8) W dużych morelkach RUBIK Auricomus - BOB POLONIA Auricomus - NSwR Sredniaki prezentował brąz ze Śląska (import Czechy) Minimatruki morelowe z tego co wiem wygrała MEGAN Miljan , ale w razie czego proszę o poprawienie mnie . Witam Cię Betti,teraz na Forum jest coraz więcej pudlarzy :) A Twoja EVITA to pól siostra mojej Queeni - obie są po DON BENITO Fekete Bolero , tylko Twoja bezpośrednio od Jarka :) Quote
Gośka Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Właśnie przed chwilką dostałam wiadomość, że urodziły się małe Fordziki :wink: 3 dziewczynki i 3 chłopaki :D :BIG: Aneta wyniki z Kielc wkleję na pudla, tylko kurcze coś mi się doba ostatnio drastycznie skurczyła :niewiem: Betti witam, nareszcie się zalogowałaś :wink: Quote
Sonya-Nero Posted November 21, 2005 Author Posted November 21, 2005 Gratulacje, Gośka :BIG: :BIG: :BIG: i witam Betti :D , qrcze ale się u nas ożywiło :wink: :o :wink: Quote
Gośka Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Bardziej się Fordowi należą :wink: :lol: Jedno krycie i proszę jak się spisał :wink: Quote
Violonczela Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 :BIG: Och ten temperament :oops: , zanim napisałam to kliknełam :grins: ale poniżej już jest cała moja wypowiedź. ____________________ Pozdrawiam Violonczela Quote
Violonczela Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 :BIG: :laola: :BIG: Wielkie gratulacje dla wszystkich zwycięzców z Kielc. Szczególnie gorące całuski dla Mafinki od mamuśki. Oczywiście uściśki dla Forda z wielkim uznaniem że przyczynia sie do pozostawienia swoich wspaniałych genów braaawo :klacz: . No i serdecznie witam :hand: nowych forumowiczów :grins: ____________________ Pozdrawiam Violonczela Quote
Alfa1 Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Po małej przerwie spieszę się przywitać,witam serdecznie nowe miłośniczki pudelków,składam gratulacje zwycięzcom,oraz gratuluję dumnemu tatusiowi małych pudelsów :D Quote
Recommended Posts