Tomek67 Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Alfa - u nas sprało tylko połowę Niska, gdzie indziej tylko lało. Istnieje uzasadnione przypuszczenie, że gradobicie chciało dorwać moją małżonkę, bo mnie w domu nie było :lol: :wink: Quote
aneta Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 To co u Was za anomalie :o U nas wczoraj kulturalnie zaniosło się czarnymi chmurami naokoło, pooglądałam kilka fajerwerków, a u nas dalej ziemia jak pieprz. Quote
aneta Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 A teraz do wszystkich - proszę o szczegółowe katalogi pudli z wystaw (rasa, wraz z imieniem, przydomkiem, płcią, klasą, właścicielem i oceną + tytuły). Tak się zastanawiam jeszcze nad rodzicami, wg. mnie przyda się taka informacja - więc razem z rodzicami i datą urodzenia. Bo z tego roku miałam tylko Rzeszów, Kraków i teraz Warszawę oraz krajówkę pudli b.niepełną a chcę dać dział wystawy na stronie klubu. Quote
Sonya-Nero Posted July 15, 2005 Author Posted July 15, 2005 A w Wadowicach to minimum jedna burza dziennie musi być, no i leje porządnie :roll: ale przynajmniej zielono jest :D Quote
Sonya-Nero Posted July 15, 2005 Author Posted July 15, 2005 katalogi - postaram się nie zapomnąć :roll: Quote
Ewelinaa Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Kilka naszych fotek zrobionych w ostatnim czasie : Mały Dikuś w ruchu Kto tak umie .... języczkiem do samego noska Alacekino czyli CEKIN prawie do nieba ... Quote
Sonya-Nero Posted July 15, 2005 Author Posted July 15, 2005 [quote name='Ewelinaa']...Alacekino czyli CEKIN ... fajne zdjęcia... :D ale ten kolor cynamonowy jest obłędny i taka szkoda, ze nie dopuszczony we wzorcu, mogli by się w końcu Francuzi ugiąć :roll: :wink: Quote
Alfa1 Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Mnie się też podoba pies w tym kolorze,-Ewelina śliczne psiurki,a ile one teraz mają miesięcy? :D Quote
Genia Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Naprawde jest piekny ! Kolorek extra. Kiedys za moich czasow pudelki mialy bardzo krecony wlos tzw afro a on ma wlos prawie prosty !! :D Quote
Alfa1 Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Włos pudla ma tendencje do skręcania,miał i ma ,nic się nie zmieniło. Wystawy rządzą się swoimi prawami ,a tam długi i prosty,jest to kwestia częstego szczotkowania :D Quote
Ewelinaa Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 :lol: on nie jest cynamonowy to efekt rozjaśnienia zdjęcia tylko ciemny apricot. Może pokaze inne tez fajne foto i ró,żniec emiędzy Cekinem a Dickiem naturalne foto ! Trudno zrobić zdjecie cyfrówką w pomieszczeniu zawsze wychodza bardzo ciemno ale to foto się udało :) Quote
Ewelinaa Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Genia napisał(a):Naprawde jest piekny ! Kolorek extra. Kiedys za moich czasow pudelki mialy bardzo krecony wlos tzw afro a on ma wlos prawie prosty !! :D Bo to foto było tuż po kąpieli i strzyżeniu dlatego taki prosty :) Quote
Sonya-Nero Posted July 15, 2005 Author Posted July 15, 2005 "cynamonowy" to moje autorskie określenie :wink:, bardziej zwracam uwagę na b. ciemną pigmentację. Niestety a zarazem na szczęście kolor "aprikot" ma także taki szeroki wachlarz odcieni, zależny od wieku, płci, pory roku, oświetlenia, itp. Jest to najbardziej atrakcyjny z kolorów pudla. Quote
aneta Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Sonya - Nero dodaj od płci i związnych z tym zmian hormonalnych :D Przecież Gaja od Agnieszki to jak przychodziłą cieczka to normalnie brązowiała w oczach :o , Fairy (ciemniejsza i w innym odcieniu) już tak nie bawiła się w tęczę. Quote
Alfa1 Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 ursus napisał(a)::( a srebrne to co ?? nie piękne?? Pewno,że piękne-wszystkie pudle takie są,bez względu na kolor i wielkość. :lol: Quote
ursus Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 a ja nadal czekam aż dopiszą do wzorca czarne-podpalane.......... :( Quote
magda_u Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Sonya-Nero napisał(a):Niestety a zarazem na szczęście kolor "aprikot" ma także taki szeroki wachlarz odcieni, zależny od wieku, płci, pory roku, oświetlenia, itp. Jest to najbardziej atrakcyjny z kolorów pudla. Mi sie baaaardzo podobaja ciemne srebrne (czyli "blue" w usa) oraz na zdjeciu w ksiazce mam tez przyklad kolorow cafe-au-lait i silver/beige - slicznosci. Quote
Alutka Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 ursus napisał(a):a ja nadal czekam aż dopiszą do wzorca czarne-podpalane.......... :( A masz takiego ? są śliczne ! Moja dobra znajoma w Czechach miała sprowadzonego z Niemiec podpalanego i harlekina. :angel: Podpalany był śliczny ! Łaciak nie w moim typie . :Dog_run: :D dobrego nigdy za wiele Quote
aneta Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Boję się tylko, że jak uzna się podpalane i łaciate to wszystko co kudłate będzie sprzedawane jako pudle, teraz przynajmniej co któryś kupujący wie, że nie ma łaciatych .... Quote
Sonya-Nero Posted July 15, 2005 Author Posted July 15, 2005 Jak na razie to nie ma szans na uznanie nowych kolorów, Francuzi są w tym względzie konserwatywni, ma to swoje dobre i złe strony. Mnie tam nie przeszkadzają nowe kolory :wink: , ale uważam, że powinien być bezwzględny zakaz kryć między nowymi a starymi kolorami, a zwłaszcza między jednokolorowymi a arlekinami i black&tan. Quote
Alutka Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 [quote name='"Sonya-Nero"']Jak na razie to nie ma szans na uznanie nowych kolorów, Francuzi są w tym względzie konserwatywni, ma to swoje dobre i złe strony. I całe szczęście, że pod tym wzgłędem francuzi są konserwatywni, Anetko masz rację !!!!!!!!! :kciuki: :D dobrego nigdy za wiele Quote
Tomek67 Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 O, rany :o ... sami rasiści. :lol: Ku-Klux-Klan czy jak? :lol: Ale macie rację. Można się zapisać? :P Quote
Recommended Posts