Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alfa - u nas sprało tylko połowę Niska, gdzie indziej tylko lało. Istnieje uzasadnione przypuszczenie, że gradobicie chciało dorwać moją małżonkę, bo mnie w domu nie było :lol: :wink:

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To co u Was za anomalie :o
U nas wczoraj kulturalnie zaniosło się czarnymi chmurami naokoło, pooglądałam kilka fajerwerków, a u nas dalej ziemia jak pieprz.

Posted

A teraz do wszystkich - proszę o szczegółowe katalogi pudli z wystaw (rasa, wraz z imieniem, przydomkiem, płcią, klasą, właścicielem i oceną + tytuły).
Tak się zastanawiam jeszcze nad rodzicami, wg. mnie przyda się taka informacja - więc razem z rodzicami i datą urodzenia.
Bo z tego roku miałam tylko Rzeszów, Kraków i teraz Warszawę oraz krajówkę pudli b.niepełną a chcę dać dział wystawy na stronie klubu.

Posted

[quote name='Ewelinaa']...Alacekino czyli CEKIN

...
fajne zdjęcia... :D
ale ten kolor cynamonowy jest obłędny i taka szkoda, ze nie dopuszczony we wzorcu, mogli by się w końcu Francuzi ugiąć :roll: :wink:

Posted

Włos pudla ma tendencje do skręcania,miał i ma ,nic się nie zmieniło.
Wystawy rządzą się swoimi prawami ,a tam długi i prosty,jest to kwestia częstego szczotkowania :D

Posted

:lol: on nie jest cynamonowy to efekt rozjaśnienia zdjęcia tylko ciemny apricot. Może pokaze inne tez fajne foto i ró,żniec emiędzy Cekinem a Dickiem
naturalne foto ! Trudno zrobić zdjecie cyfrówką w pomieszczeniu zawsze wychodza bardzo ciemno ale to foto się udało :)

Posted

Genia napisał(a):
Naprawde jest piekny !
Kolorek extra.
Kiedys za moich czasow pudelki mialy bardzo krecony wlos tzw afro
a on ma wlos prawie prosty !! :D

Bo to foto było tuż po kąpieli i strzyżeniu dlatego taki prosty :)

Posted

"cynamonowy" to moje autorskie określenie :wink:, bardziej zwracam uwagę na b. ciemną pigmentację.
Niestety a zarazem na szczęście kolor "aprikot" ma także taki szeroki wachlarz odcieni, zależny od wieku, płci, pory roku, oświetlenia, itp.
Jest to najbardziej atrakcyjny z kolorów pudla.

Posted

Sonya - Nero dodaj od płci i związnych z tym zmian hormonalnych :D
Przecież Gaja od Agnieszki to jak przychodziłą cieczka to normalnie brązowiała w oczach :o , Fairy (ciemniejsza i w innym odcieniu) już tak nie bawiła się w tęczę.

Posted

Sonya-Nero napisał(a):
Niestety a zarazem na szczęście kolor "aprikot" ma także taki szeroki wachlarz odcieni, zależny od wieku, płci, pory roku, oświetlenia, itp.
Jest to najbardziej atrakcyjny z kolorów pudla.

Mi sie baaaardzo podobaja ciemne srebrne (czyli "blue" w usa) oraz na zdjeciu w ksiazce mam tez przyklad kolorow cafe-au-lait i silver/beige - slicznosci.

Posted

ursus napisał(a):
a ja nadal czekam aż dopiszą do wzorca czarne-podpalane.......... :(

A masz takiego ? są śliczne ! Moja dobra znajoma w Czechach miała
sprowadzonego z Niemiec podpalanego i harlekina. :angel:
Podpalany był śliczny ! Łaciak nie w moim typie . :Dog_run:

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

Boję się tylko, że jak uzna się podpalane i łaciate to wszystko co kudłate będzie sprzedawane jako pudle, teraz przynajmniej co któryś kupujący wie, że nie ma łaciatych ....

Posted

Jak na razie to nie ma szans na uznanie nowych kolorów, Francuzi są w tym względzie konserwatywni, ma to swoje dobre i złe strony.
Mnie tam nie przeszkadzają nowe kolory :wink: , ale uważam, że powinien być bezwzględny zakaz kryć między nowymi a starymi kolorami, a zwłaszcza między jednokolorowymi a arlekinami i black&tan.

Posted

[quote name='"Sonya-Nero"']Jak na razie to nie ma szans na uznanie nowych kolorów, Francuzi są w tym względzie konserwatywni, ma to swoje dobre i złe strony.

I całe szczęście, że pod tym wzgłędem francuzi są konserwatywni,
Anetko masz rację !!!!!!!!! :kciuki:

:D dobrego nigdy za wiele