Sonya-Nero Posted July 12, 2005 Author Posted July 12, 2005 Bo to jest ogłoszenie o Mafii napisane grzecznościowo przez Ewelinaa. Ściągamy pomału te ogłoszenia, ale to troszkę potrwa. Quote
Santy Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Serdecznie dziękuję za wszystkie szczere i spontaniczne gratulacje,a te wymuszane i niewypowiedziane uczczę dziś o godz.24.00 minutą milczenia. :D Myślę,że w tej godzinie będzie ze mną nietylko mój adwokat,ale także cała rzesza życzliwych dogomaniaków. :P Liczę na Was moi kochani ! Wszak w jedności tkwi OLBRZYMIA SIŁA !!! :D :D :D Carotinko!-dziękuję za wstawienie fotki z Warszawy. :wink: :D To bardzo miłe,gdy wracasz z wystawy,włączasz kompa i ogladasz na ulubionym topcu swojego psiaka na pudle. :lol: Germanika!-dzięki za sympatyczny komentarz. :D Velvia!-pozdrowionka dla Twoich dzieciaków ! :D Lexi i Tyger już za nimi tęsknią. :wink: :lol: :lol: :lol: Quote
Frosh Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Wstawiam Rafunię mam ok. 4,5 miesiąca portret ze mną parę zdjęć z przdszkola tu mało widoczna ale to Rafa i prysznic w ogrodzie i to na razie tyle. Quote
Alfa1 Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 [quote name='Frosh']Wstawiam Rafunię mam ok. 4,5 miesiąca i to na razie tyle. Super zdjęcia,a Rafcia jaka dumna ze zdobycia szczytu :klacz: :klacz: Szkoda ,że u nas nie ma takiego przedszkola,to świetna zabawa i nauka dla pieska :D Quote
Karka Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Rafcia suuper :) Mnie także ta sama foteczka co Alfie najbardziej wpadła w oko 8) oraz portrecik :wink: Quote
JustynaJK Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 czy są gdzieś bardziej szczegółowe wyniki z w-wy w Warszawie???? Quote
Gina&Tiger Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Frosh napisał(a):A ja mam pytanie :question: Czy możemy porozmawiać czasami o czymś innym niż tylko wystawy, fryzury wystawowe itp. Ja mam owszem pudla ale jak najbardziej nie wystawowego. W tej chwili jest zarośnięta wiec jak co poniektórzy mówią wyglada jak "ładny kundelek". Jutro ma isć na postrzyżyny do Fuki i będzie bardziej przypominać pudla. Czytając cały czas forum odnoszę czasami wrazenie (nie chcę nikogo urazić), że Wasze psy są tylko do wystawiania. Czy nikt nie uprawia, zadnego sportu z psem, czy nikt nie jeździ do lasu, nad jezioro itp. Mając takiego pudla jak Rafa strach wstawić zdjecia z zarośniętą mordką, bo zaraz się komuś narazę :wink: . Wstawiane przez was zdjęcia to w wiekszości zdjęcia z wystaw ( i to zrozumiałe jeździcie więc chcecie zdać relację) oraz zdjęcia wklejane z innych stron pudlowych przedstawiające doskonale ostrzyżone psy w pozach wystawowych i ochy i achy na temat wspaniałej głowy czy innej części ciała A pytam sie gdzie Wasze pudle :question: Takie normalne, biegajace, jedzące, śpiace itp. Tych zdjeć jest jak na lekarstwo. Również tematów tu poruszanych takich zwykłych jest jak na lekarstwo. Bardzo często czytam topiki o innych rasach, które wydają sie bardziej przyziemne ale przez to przynajmniej dla mnie ciekawsze. Sądząc z poruszanych tematów na topiku pudlowym naprawdę można odnieść wrazenie, że są to psy tylko i wyłącznie do ostrzyżenia w pompny i wystawiania a nie wesołe, inteligentne i zupełnie normalne psiaki. Przepraszam, że tak moze ostro. Nie chcę nikogo urazić. Jest to stwierdzenie ogólne. :D Frosh moja suczka jest Pierwszym Wicemistrzem Europy Środkowej i Wschodniej w Agility ,mam nawet swój tor (prawie kompletny) .Niestety na wybrzeżu jakoś ciężko jest się zorganizować (zresztą Gina ma 7 lat ,więc nie zwojujemy wiele).Ponadto ,moje psy mają zdane egzaminy PT1.Wystawy traktuje wyłącznie jako mile spędzone chwile z pudlarzami . Dowodem na to może być mała liczba wystaw w jakich bierzemy udział (nie jest to zbyt profesjonalne, ale nam z tym dobrze). Żałuję , że nie mam gdzi ćwiczyć z moimi pudlami, to świetna zabawa! Gośka ,oczywiście ,że zawsze liczę na jakiś sukces mojego czworonoga, a przegrana zawsze trochę boli . Quote
Alfa1 Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Nasze pudle do ćwiczeń miejsca mają aż nad to,ale sprzęt by się przydał,trzeba będzie przymusić chłopiniec,może coś zrobią. :lol: Quote
Alutka Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 :klacz: To jest m y s l ! Trzeba by było nad tym popracować ale na większą skalę !!!!!!!!! :PROXY5: :D dobrego nigdy za wiele Quote
Sonya-Nero Posted July 12, 2005 Author Posted July 12, 2005 [quote name='Gina&Tiger']...i gwarantuje że nikt nie robil laleczki woo doo z wloczki i nie wbijal szpileczek... [quote name='Santy']...a te wymuszane i niewypowiedziane uczczę dziś o godz.24.00 minutą milczenia. :D Myślę,że w tej godzinie będzie ze mną nietylko mój adwokat,ale także cała rzesza życzliwych dogomaniaków. :P Liczę na Was moi kochani ! Wszak w jedności tkwi OLBRZYMIA SIŁA !!! :D :D :D ... .... oj niedobrze, niedobrze :o :shake: ... coś mi tu jednak pachnie czarna magią :nerwy: ... trzeba powiązać czerwone kokardki od uroku... ale czy to pomoże.... :niewiem: :wink: Quote
Sonya-Nero Posted July 12, 2005 Author Posted July 12, 2005 Frosh ale się Rafaela zmieniła, odkąd ostatni raz gościłyście tutaj. To już prawie dorosła sunia :D , ale faktycznie fryzjer by się jej przydał :wink: Napisz coś o niej więcej, jaki ma charakter, jak się dogaduje z dzieciakami, jak się wam w ogóle z nią żyje. Quote
Sonya-Nero Posted July 12, 2005 Author Posted July 12, 2005 Trochę takich normalnych :wink: zdjęć pudli zabawa w cienie... Picassoooo? po prostu spacerek... :D Quote
Sonya-Nero Posted July 12, 2005 Author Posted July 12, 2005 Czasami na wystawach można spotkać leśne duszki Tamaryszki :wink: :wink: widziany oczami BiBi Quote
Karka Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 WoW zdjęcia śpioszka cudne :loveu: takie ujęcia są urocze :angel: I fotki Tamisia :angel: :angel: Jak ja go dawno nie widziałam :angel: :angel: Quote
Alutka Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 :klacz: Sonya te fotki to prawdziwy profesjonalizm i to artystyczny ! Pudelki na tle tych cieni ........... brak mi słów podziwu ! :klacz: :klacz: :D dobrego nigdy za wiele Quote
Sonya-Nero Posted July 12, 2005 Author Posted July 12, 2005 Dzięki Alutka :D , ale ja tylko uprawiam tzw. prymitywizm impresjonistyczny, czyli liczę na łut szczęścia :wink: Quote
Frosh Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 [quote name='Sonya-Nero'] Czy to jest szkoła na Osiedlu Kopernika???? Tak mi sie wydaje :hmmmm: , ze w bloku widocznym za szkołą mieszka moja rodzinka, a do szkoły chodzi córka kuzynki. :P Quote
Sonya-Nero Posted July 12, 2005 Author Posted July 12, 2005 :o pamiętasz :wink: Tak, zgadłaś 8) Quote
Alutka Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 :Rose: No nie bądż taka skromna szczęściaro ! Pudelki są sliczne, a fotki, a fotki naprawdę super !!!!!!!!! Chcemy więcej i jeszcze więcej ! :smilecol: :D dobrego nigdy za wiele Quote
Sonya-Nero Posted July 12, 2005 Author Posted July 12, 2005 :wink: To może wstawię coś nie o pudelkach... mam taką manię robienia zdjęć miastom nocą 8) ... to nasza brzydka stolica :wink: Quote
Frosh Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 [quote name='Sonya-Nero']Trochę takich normalnych :wink: zdjęć pudli z po prostu spacerek... I tu też chyba poznaję :hmmmm: stadion za Dworkiem Mikołaja (mój wujek organizował tam wielokrotnie Bieg Powsinogi) oraz na drugim widać w tle Górę Jaroszowicką - tak mi sie zdaje. Quote
Sonya-Nero Posted July 12, 2005 Author Posted July 12, 2005 Tak, to ten stadion, biegi Powsinogi dalej sa organizowane, tylko co do góry się pomyliłaś, bo ta góra to... Dzwonek. Góra Jaroszowicka jest bardziej na lewo 8) . A ten stadion to najlepszy wybieg dla pudelsów :D Quote
Recommended Posts