Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam wszystkich, dziękuję za gratulację i sama wszystkim gratuluję wszystkich sukcesów :D :D :D

Jeszcze raz dziękuję nieobecnej tu na forum, ale bacznie nas podglądającej Iwonce :wink: :D za to, że w sobotę uratowała mi życie :D Dbam o siebie, zażywam leki i zaczynam wyglądać nawet jak człowiek :wink: :D

Wracając do I Krajowej. Uważam ją za udaną i jestem bardzo zadowolona :D :D :D Na raz w jednym miejscu tyle pudli, miła atmosfera, mimo, że nie zawsze się wygrywało :wink: :D

A fotki z finałów wstawię zaraz :D :D :D

Posted

Najlepiej ostrzyżony federał :D
IRIS Szemrowicki Dworek

BIS Weteran :D
GRAFIT SIDNEY FROM SIX STARS
SHEILA Złocisty Jastrun
LOVELY KUMA-Nontiscordardime

Najlepsze Pary Hodowlane :D
GRAFIT + AFINA
PUSIK + POLKA
SILVER ASCORT + SOLEIL

Posted

BIS Baby :D
RIVER OF LOVE Lindeza :iloveyou:

BIS Puppy :D

Bridgit Bardot Niger Astrum
SIMPLE CHOCOLATE Crista Mini
SUESSE LOVELY Crista Mini

BIS Junior :D
KUDOS LEXUS
ABLE WILLIAM VELVET GARDEN
KSIĘŻNICZKA PRZYPŁYWÓW Jantarowa Fuga

Posted

[quote name='Gośka']
a to chyba MEGANE Miljan albo CORAL Karmazynowy Błękit

Porownajcie - to jest Roswell Auricomus w Łodzi:

Drugie zdjecie z Łodzi:

I jeszcze owocowe reminescencje z Ostrowa:

fot. Vericolor

Posted

Powiedzcie mi prosze, jakie sa cechy dobrego ostrzyzenia na federala? Bo mi sie na przyklad bardziej podobaja fryzury psow p. Szafranskiej niz Penelopy - maja wiecej futra.

Do Gosi - chyba wiem, na czym polega to, ze moj Gif tak sie filcuje - chodzi chyba o to prostowanie wlosa przy suszeniu. Ja nie susze suszarka i jego wlos sie kreci i im bardziej sie kreci tym bardziej ma tendencje do zbijania sie w placki w tych miejscach.

Gosiu, czy rodzaj szamponu moze miec wplyw na filcowanie sie? Jakiego szamponu uzywasz? Ja w tej chwili kapie w zwyklym miodowym szamponie trixie, glownie dlatego, ze podoba mi sie jego zapach. Kilka razy kapalam w JPH Apricot, ale jak dla mnie - smierdzi. Poza tym, raz sobie kapnelam tym szamponem na pralke i... plastik w tym miejscu sie rozpuscil :-?

Posted

Zdjęcia fajne, Velvia czekamy na Twoje. Szkoda że czarne wychodzą jak plamka :cry: Nic nie widać. Ale Mafinka wyszła nawet wyraźnie :D
Fisch, na 100% prostowanie i suszenie suszarką zapobiega filcom, przy długim włosie gdyby któraś z nas odpuściła i nie wysuszyła po kąpieli na drugi dzień od razu można by było ściąć kłaki.
Jeśli chodzi o szampon to nie popadajmy w paranoję, jeśli Gif jest ścięty na króciutko to nie musi mieć jakiegoś super, hiper szamponu, wystarczy jakikolwiek który mu dobrze sluży (czyt. pies nie ma podrażnionej skóry itp) i odżywka zapobiegająca filcom, tutaj może coś dziewczyny podpowiedzą. Ale np. ja długo, długo używałam dla Forda zwykłej odżywki i Lider Szajsu za 3 zł i na tej odżywce wyhodowałam mu taki włos:
http://img1.echo.cx/img1/2264/ford2olsztyn4zn.jpg

Dopiero potem zaczęłam kupować droższe, żeby ten włos utrzymać, bo jednak pod papilotem bez olejku nic by z tego nie wyszło, a że kosmetyki mają się nawzajem uzupełniać to najlepiej jest używać szamponu, odżywki i olejku z jednej firmy.

Pytałaś o federała... No cóż to tak jak z włosami naszymi, jednemu będzie sie podobało dłużej innemu krócej, akurat tej konkurencji nie brałabym pod uwagę :wink: Osobiście mnie podoba się zupełnie inny federał :lol:

Posted

[quote name='"fish"'][quote name='"Gośka"']

Porownajcie - to jest Roswell Auricomus w Łodzi:

Drugie zdjecie z Łodzi:

Ej ! czy to aby nie wygląda na próbę molestowania ? :evilbat:

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

Pytanie techniczne: czy ktoś zgłaszał do Warszawy dorgą mailową? Violonczela zgłosiła tak Maficzka i nie dostała potwierdzenia zwrotnego, a ja już od wczoraj siedzę na telefonie do warszawskiego ZK próbując się dodzwonić i dowiedzieć czy przyjęli zgłoszenie czy nie, wrr :evilbat:

Posted

Gośka napisał(a):
Alutka czepiasz się :lol: :lol: :lol: Chociaż wygląda że podoba się to obydwu stronom :wink:

:wink: No nie wiem nie wiem Pan jakby niezadowolony ? a suczka jakby
zdziwiona - wkońcu to publiczna wystawa ! :roll:

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

[quote name='Sonya-Nero']c.d. zdjęć Velvii
ponieważ oczami wyobraźni widzę jak niecierpliwi się Gośka :wink: od razu wstawiam Mafię

Dzięki, a już miałam pisać gdzie Mafia :wink: :lol:

Posted

c. d. zdjęć Velvii

klasa młodzieży psy miniatury cz,b,b

tylko nie wiem gdzie podział się niemiecki brązik :hmmmm: , bo widzę, że na jego miejsce wskaoczył biały pudelek.

Jego właścicielka to bardzo sympatyczna starsza pani :P , która w Kaliszu czas na ringu umilała mi opowiadaniem o sobie :P , m. in. dowiedziałam się że bardzo lubi biały kolor do tego stopnia, że chciałaby być pochowana na biało... i co ja na to :o :roll: :D