Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Samych radości,smaczności,trochę mokrości,duuuuuuuużo słonka i czułości z okazji Świąt Wielkanocnych
życzy wszystkim Dogomaniakom oraz tym,którzy dyskretnie ale systematycznie przeglądają to forum :wink:

Santy z psią bandą :D

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam wszystkich po nie przespanej nocy :shock:
Do godziny 1 w nocy Rafunia płakała strasznie za barykadą. Wcześniej poszedł maz z nia do duzego pokoju, żeby ją uśpić i pzrenieść na łózeczko. Piesek zadowolony, ze pan obok zwinął się w kłebek na dywanie i zasnął snem zdawałoby się kamiennym a jednak gdy zaczęłiśmy ją przenosić to zaraz się obudziła i wszystko od nowa.
Około 12 ja zostawilismy samą i plakała prawie do 1. Poszliśmy zajrzeć a tam : woda wylana na pół kuchni, kupa rozdeptana po całej podłodze. Wiec posprzataliśmy i zabraliśmy jej suche na szczęście łóżeczko do nas do sypialni i tam spała do do piątej resztę później opiszę, bo obowiazki wzywają. :lol:

Posted

Frosh. Gratuluję małej Rafci. Jednak jako stary i doświadczony hodowca(tak mi się wydaje) uważam, że pomysł z barykadą jest niedobry. Psy są zwierzętami stadnymi i szukają swojego stada - nie lubią być same.
Stadem dla Rafci jest Twoja rodzina i wśród niej powinna przebywać Rafcia. Wcale nie musi spać w łóżku. Ja np. spałam w pokoju na podłodze na materacu obok posłania psiaka, tak długo, aż się przyzwyczaił spać w swoim łóżeczku.
Życzę powodzenia w wychowywaniu Rafci :lol:

Posted

A nie mówiłam ... Pierwsza noc za Wami zapewne dziś będzie lepiej :wink: Na dalszy ciąg psot małej Rafci czekamy :)
Dodam od siebie - może by tak łóżeczko Rafci postawić obok waszego łóżka będzie czuła ,że jesteście obok i powinno byc lepiej .

Posted

Na pocieszenie dodam, że moja żuba z czasem stwierdziła, że spanie w łóżku jest niewygodne, bo ona trochę urosła i sama wyniosła się na fotel :wink:

Posted

A teraz mam wielki zaszczyt złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia z okazji Świąt Wielkiej Nocy, malowanych pisanek, kicających zajączków, wesołych baranków, mokrego dyngusa no i wielkiego obżarstwa
:eating: :eating: :eating: :eating: :eating:

Posted

Frosh
To spanie na materacu na podłodze, to były jednak tylko próby, na początku sie sprawdziły, ale później i tak moje psiaki wskakiwały na tapczan. Ale nie martw się, 80% ludzi śpi z psami, ale tylko 50% do tego się przyznaje. :roll:

Posted

mój pies nie śpi w łóżku,ale ma swoje posłanie koło mego łóżka i musi mnie mieć na oku. Tak ,że można pogodzić nie spanie w łóżku z obecnością psiaka obok.Zreztą Rafaela chyba wie jak to zrobić!

Wesołych Świąt!

Posted

Szelma owszem bardzo lubi leżec na łóżku ale tylko w dzień bo jej za gorąco. Rano przyjdzie się poprzytulac i to tyle. Zawsze śpi na swoim posłaniu albo na podłodze :)

Posted

Niestety dalej jestem chora i zamiast mi się poprawiać to mi się pogarsza, a najgorzej, że zawaliłam sprawę z antybiotykiem, myślałam, że się tym razem obejdzie :roll: , a tak muszę czekać do wtorku, o ile wcześniej płuc nie wypluję :evil:
Jedynym optymistycznym przejawem tej choroby jest to... że jestem szczuplejsza :roll: :wink:

Posted

Frosh ciszę sie, że Rafa już u ciebie :D , ale zgadzam się z innymi, pies a zwłaszcza pudel to zwierze stadne, a ty próbowałaś skazałać go pierwszej, najsstraszliwszej nocy na samotność :nono:
Najstraszliwszej bo bez mamy, bez siostry, zupełnie w nowym miejscu.
Ale myśleś, że już będzie lepiej :thumbs:

Posted

Nie chcę Was martwić, ale dwa tygodnie macie z głowy. Wie to
ze swojego doświadczenia. Nawet wystawa w Katowicach odbyła
się beze mnie. To było straszne. Teraz dochodzę do siebie
Jutro będzie lepiej. :-?

:) Dobrego nigdy za wiele

Posted

Właśnie ja choruje na jakieś nie-psie choroby, bo żaden z moich psów nigdy nie miał anginy, ani nie kaszlał, ani nie kichał, ani nie był przeziębiony... :roll:
Niestety mój lekarz siedzi sobie w domku w górach, wróci dopiero we wtorek.
A ponieważ w dalszym ciągu jestem optymistką, to mam nadzieję, że do wtorku mi przejdzie :roll: