Santy Posted March 25, 2005 Posted March 25, 2005 Samych radości,smaczności,trochę mokrości,duuuuuuuużo słonka i czułości z okazji Świąt Wielkanocnych życzy wszystkim Dogomaniakom oraz tym,którzy dyskretnie ale systematycznie przeglądają to forum :wink: Santy z psią bandą :D Quote
Santy Posted March 25, 2005 Posted March 25, 2005 Frosh,Rafcia jest śliczniusia i taka słodziutka :buzi: Zasługuje na to by spać w łóżeczku :D Quote
Frosh Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 Witam wszystkich po nie przespanej nocy :shock: Do godziny 1 w nocy Rafunia płakała strasznie za barykadą. Wcześniej poszedł maz z nia do duzego pokoju, żeby ją uśpić i pzrenieść na łózeczko. Piesek zadowolony, ze pan obok zwinął się w kłebek na dywanie i zasnął snem zdawałoby się kamiennym a jednak gdy zaczęłiśmy ją przenosić to zaraz się obudziła i wszystko od nowa. Około 12 ja zostawilismy samą i plakała prawie do 1. Poszliśmy zajrzeć a tam : woda wylana na pół kuchni, kupa rozdeptana po całej podłodze. Wiec posprzataliśmy i zabraliśmy jej suche na szczęście łóżeczko do nas do sypialni i tam spała do do piątej resztę później opiszę, bo obowiazki wzywają. :lol: Quote
Olle Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 Frosh. Gratuluję małej Rafci. Jednak jako stary i doświadczony hodowca(tak mi się wydaje) uważam, że pomysł z barykadą jest niedobry. Psy są zwierzętami stadnymi i szukają swojego stada - nie lubią być same. Stadem dla Rafci jest Twoja rodzina i wśród niej powinna przebywać Rafcia. Wcale nie musi spać w łóżku. Ja np. spałam w pokoju na podłodze na materacu obok posłania psiaka, tak długo, aż się przyzwyczaił spać w swoim łóżeczku. Życzę powodzenia w wychowywaniu Rafci :lol: Quote
Karka Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 A nie mówiłam ... Pierwsza noc za Wami zapewne dziś będzie lepiej :wink: Na dalszy ciąg psot małej Rafci czekamy :) Dodam od siebie - może by tak łóżeczko Rafci postawić obok waszego łóżka będzie czuła ,że jesteście obok i powinno byc lepiej . Quote
góral Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 Na pocieszenie dodam, że moja żuba z czasem stwierdziła, że spanie w łóżku jest niewygodne, bo ona trochę urosła i sama wyniosła się na fotel :wink: Quote
Olle Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 OJ! dostałam pierwszą łapkę. Przy mojej niedzielnej dogomanii to duży sukces. :laola: Quote
Olle Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 A teraz mam wielki zaszczyt złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia z okazji Świąt Wielkiej Nocy, malowanych pisanek, kicających zajączków, wesołych baranków, mokrego dyngusa no i wielkiego obżarstwa :eating: :eating: :eating: :eating: :eating: Quote
Olle Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 Frosh To spanie na materacu na podłodze, to były jednak tylko próby, na początku sie sprawdziły, ale później i tak moje psiaki wskakiwały na tapczan. Ale nie martw się, 80% ludzi śpi z psami, ale tylko 50% do tego się przyznaje. :roll: Quote
JustynaJK Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 mój pies nie śpi w łóżku,ale ma swoje posłanie koło mego łóżka i musi mnie mieć na oku. Tak ,że można pogodzić nie spanie w łóżku z obecnością psiaka obok.Zreztą Rafaela chyba wie jak to zrobić! Wesołych Świąt! Quote
.ania Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 Szelma owszem bardzo lubi leżec na łóżku ale tylko w dzień bo jej za gorąco. Rano przyjdzie się poprzytulac i to tyle. Zawsze śpi na swoim posłaniu albo na podłodze :) Quote
góral Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 Sonya Ty też chora, gdzie się podziwałaś? :wink: Quote
.ania Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 Pewnie świąteczne porządki i inne przygotowania :) Quote
Sonya-Nero Posted March 26, 2005 Author Posted March 26, 2005 Niestety dalej jestem chora i zamiast mi się poprawiać to mi się pogarsza, a najgorzej, że zawaliłam sprawę z antybiotykiem, myślałam, że się tym razem obejdzie :roll: , a tak muszę czekać do wtorku, o ile wcześniej płuc nie wypluję :evil: Jedynym optymistycznym przejawem tej choroby jest to... że jestem szczuplejsza :roll: :wink: Quote
Sonya-Nero Posted March 26, 2005 Author Posted March 26, 2005 Frosh ciszę sie, że Rafa już u ciebie :D , ale zgadzam się z innymi, pies a zwłaszcza pudel to zwierze stadne, a ty próbowałaś skazałać go pierwszej, najsstraszliwszej nocy na samotność :nono: Najstraszliwszej bo bez mamy, bez siostry, zupełnie w nowym miejscu. Ale myśleś, że już będzie lepiej :thumbs: Quote
góral Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 To tak samo jak ja, też sobie mówiłem, że sie sam wyleczę, ale chyba nie tym razem, a płuca to już sobie chyba wyplułem :-? Bibi też chora? Quote
Sonya-Nero Posted March 26, 2005 Author Posted March 26, 2005 Na szczęście nie, ona już swoje odchorowała na Litwie :roll: , ma problemy z telefonem i internetem (przerywa jej połączenie radiowe :roll: ) Quote
JustynaJK Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 do wtorku chcecie czekać z antybiotykiem?toż psy pozarażacie :) Quote
Alutka Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 Nie chcę Was martwić, ale dwa tygodnie macie z głowy. Wie to ze swojego doświadczenia. Nawet wystawa w Katowicach odbyła się beze mnie. To było straszne. Teraz dochodzę do siebie Jutro będzie lepiej. :-? :) Dobrego nigdy za wiele Quote
JustynaJK Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 oby tylko obyło sie bez powikłań,teraz jest ich mnóstwo i są bardzo ciężkie ZDRÓWKA wiec życzę Quote
Sonya-Nero Posted March 26, 2005 Author Posted March 26, 2005 Właśnie ja choruje na jakieś nie-psie choroby, bo żaden z moich psów nigdy nie miał anginy, ani nie kaszlał, ani nie kichał, ani nie był przeziębiony... :roll: Niestety mój lekarz siedzi sobie w domku w górach, wróci dopiero we wtorek. A ponieważ w dalszym ciągu jestem optymistką, to mam nadzieję, że do wtorku mi przejdzie :roll: Quote
JustynaJK Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 pewnie dopadła was grypa,teraz to naprawdę jest mnóstwo wirusowych infekcji Quote
JustynaJK Posted March 26, 2005 Posted March 26, 2005 ale,że sa Święta i czas wolny od pracy to mozna poleżeć w łóżku i wygrzać kośći :wink: Quote
Recommended Posts