aneta Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Jezeli włos jest za krótki to gumka tez łatwiej spada Quote
lusia722 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Ewaa napisał(a):Widocznie p.Joachim Brudziński z Poranka radia TOK FM, ma jakieś inne skojarzenia :shake: i dlatego nie lubi pudli. I ciekawe dlaczego ludzie (dzieci) posiadające pudla nie są dopuszczane do "zabawy z nim'. A swoją drogą ciekawe, bo nie powiedział jakiego ma psa ?? Ten pan jest bardzo chamski. Co go obchodzi jak ludzie strzyżą pudle, z resztą fryzura u pudla ma także znaczenie praktyczne(może obecnie nie takie jak kiedyś, ale jednak). On sam ma beagla Quote
Guest Reyes Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 lusia722 napisał(a):On sam ma beagla Rasa na topie <wzdycha> Quote
Sonya-Nero Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 No i program o pudlach był :cool1: ... tylko nie na trójce tylko na... Polsacie :diabloti: :mad: No i nie widziałam telewizyjnego debiutu Luckiego :placz: Czy ktoś ogladał ??? Quote
IraKa Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 W dzisiejszej Panoramie o 18.30 było sporo o pudlach:multi: Pan Brudziński chcąc nie chcąc promuje pudle:evil_lol: Były migawki z wystaw w Poznaniu i Opolu. I co niektóre dogomaniaczki sławne się zrobiły : wywiadów udzielają :crazyeye: Quote
Guest Reyes Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Sonya-Nero napisał(a):No i program o pudlach był :cool1: ... tylko nie na trójce tylko na... Polsacie :diabloti: :mad: No i nie widziałam telewizyjnego debiutu Luckiego :placz: Czy ktoś ogladał ??? Ela - :-( a ja się przez godzinę odmóżdzałam 3 :placz: Heh :shake:- nagrał ktoś? Quote
Sonya-Nero Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 Właśnie, sławne :mad: ... tylko nie wiedzą jakiej telewizji udzielają wywiadów :evil_lol: :cool1: Też zaliczyłam prawie godzinne oglądanie trójki :p Quote
IraKa Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Sonya-Nero napisał(a):Czy ktoś ogladał ??? Ja coś oglądałam ale nie całe i właściwie to już nie wiem gdzie (tak to jest jak facet TV steruje) W każdym razie załapałam się na wywiad z Anetą z czymś;) czarnym na rękach. Czyżby to był Lucky:hmmmm: ? Quote
IraKa Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Nagrał? Mnie wywiad zastał hhhmm w toalecie:evil_lol: Na hasło pudel w podskokach wyskakiwałam aby cokolwiek zobaczyć:roll: I kto by pomyślał, że jedno nieprzezornie wypowiedziane zdanie tyle zadymy zrobi wokół pudli. Quote
Sonya-Nero Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 IraKa napisał(a):Ja coś oglądałam ale nie całe i właściwie to już nie wiem gdzie (tak to jest jak facet TV steruje) W każdym razie załapałam się na wywiad z Anetą z czymś;) czarnym na rękach. Czyżby to był Lucky:hmmmm: ? no ;) No i jak wypadli, mówiła z sensem ;) Quote
Guest Reyes Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Sonya-Nero napisał(a):no ;) No i jak wypadli Jako że ja się już czuje miłośnikiem pudli - dokładam się do pytanka :) Quote
IraKa Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Usłyszałam, że pudel ma mieć z przodu dużo aby chronić klatkę przed zimnem a z tyłu mało... :p A wypadli bardzo dobrze :thumbs: Generalnie to był krótki materiał ale parę znajomych pudli się pokazało. Jeszcze przyjdzie nam dziękować p. Brudzińskiemu;) Może będą powtarzać materiał. Starałam się wyciągnąć informacje od mojego szanownego jaki ja właściwie program oglądałam ale bezskutecznie. Skacze po kanałach jak zając i sam nie wie:shake: Quote
Sonya-Nero Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 IraKa napisał(a):Usłyszałam, że pudel ma mieć z przodu dużo aby chronić klatkę przed zimnem a z tyłu mało... :p A wypadli bardzo dobrze :thumbs: ...dobre :razz: Quote
IraKa Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Och, daj spokój Chciałabym zobaczyć to jeszcze raz bo z wrażenia to nie wiele pamiętam co dokładnie powiedziała Aneta:oops: Jeszcze w Polsce? Kiedy ruszacie na podbój Zagrzebia? Quote
Alfa1 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Cholewcia,powiedzieli,że z Katowic będzie nadane,a tu na Polsacie dali. Gdyby jeszcze wcześniej zadzwonili,a nie za pięc 12-ta,złapali mnie na komorkę u optyka,co było robić,mąz Laczka do samochodu i pojechał do sklepu Anety co by miała jakiegoś pudla. Quote
PATIszon Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 IraKa napisał(a):Usłyszałam, że pudel ma mieć z przodu dużo aby chronić klatkę przed zimnem a z tyłu mało... No bo po co chronic tyly. Tam sa tylko jakies nerki czy inne niepotrzebne badziewie :niewiem: A mnie dzis odwiedzila kolezanka z maszynka i moj pudel chwilowo nie chroni niczego :evil_lol: Mam nadzieje, ze tym samym pozbylysmy sie szczeniecego wlosa. Teraz sie zapuszczamy. Jak dobrze pojdzie to zapuszczanie to moze nawet na Poznan sie zglosze.;) Quote
Sonya-Nero Posted June 6, 2007 Author Posted June 6, 2007 IraKa napisał(a):Och, daj spokój Chciałabym zobaczyć to jeszcze raz bo z wrażenia to nie wiele pamiętam co dokładnie powiedziała Aneta:oops: Jeszcze w Polsce? Kiedy ruszacie na podbój Zagrzebia? Jutro ;) , a potem maraton Ostrów-Kalisz ;) Quote
BiBi Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 PATIszon napisał(a):No bo po co chronic tyly. Tam sa tylko jakies nerki czy inne niepotrzebne badziewie :niewiem: Wy się lepiej nie nabijajcie;) :mad: jakby was tak wzieli z nienacka, też moglibyście mówić nie całkiem składowo;) Przyszli, ustawili i kazali wytłumaczyć dlaczego i skąd się wzięła taka , a nie inna fryzura, to im powiedziałam jej historię w bardzo dużym skrócie;) Quote
BiBi Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 IraKa napisał(a):Och, daj spokój Chciałabym zobaczyć to jeszcze raz bo z wrażenia to nie wiele pamiętam co dokładnie powiedziała Aneta:oops: Podzielam Twoją ochotę:lol: Fakt wrażenie było nieziemskie;) Quote
PATIszon Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 BiBi napisał(a):Wy się lepiej nie nabijajcie;) :mad: jakby was tak wzieli z nienacka, też moglibyście mówić nie całkiem składowo;) Ja nawet nie z nienacka gadam od rzeczy....:evil_lol: Quote
Oleniek Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Oj dawno mnie tu nie było więc szybko nadgoniłam posty;) Patiszon, w jakim wieku jest Twoja sunia? Pytam bo moja odkąd skończyła 7 miesięcy (wtedy nastąpiła pierwsza jazda rowerem) uwielbia biec przed rowerem. Kondycji "starcza " jej obecnie na jakieś 3-4 godziny non stop - dłużej ja nie wyrabiam, więc nie znam jej "górnej" granicy wydolności - w tym parę sprintów (na życzenie pudliska:cool3: jak jedziemy za wolno to szczeka) więc może nie doceniasz psa i on doskonale da sobie radę przy rowerze, a do koszyczka będziesz wówczas brać na jezdniach czy innych "niebezpiecznych" miejscach. Pierwsze biegi Belki przy rowerze trwały około godziny, ale w krótkim czasie okazało się że TEN PIES nas wykańcza fizycznie - nie daję rady zaspokoić jej pragnienia biegów w "pełnej" prędkości. Oj żebyście widziały ten widok! wygląda jak chart... a tak przebiera nogami że mam wrażenie że torpedę odpaliła. Do usłyszenia Ola Quote
PATIszon Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 [quote name='Oleniek']Oj dawno mnie tu nie było więc szybko nadgoniłam posty;) Patiszon, w jakim wieku jest Twoja sunia? Mloda ma pol roku. Kondycji "starcza " jej obecnie na jakieś 3-4 godziny non stop - Ekhm.....i te 3-4 godz. non-stop psina leci galopem?:cool3: No chyba tak, bo pudlowy klus pozwolilby poruszac sie Tobie jakies 5-8km/h ( i to bylby juz raczej klus wyciagniety:razz: ) My zwykle jezdzimy ze srednia predkoscia 13-15km/h, przy tej predkosci moj rodezjan biegnie calkiem szybkim klusem (do galopu przechodzi przy 17-18km/h), mala przy tej predkosci musiala mocno wyciagac galop. więc może nie doceniasz psa i on doskonale da sobie radę przy rowerze, a do koszyczka będziesz wówczas brać na jezdniach czy innych "niebezpiecznych" miejscach. Psa mojego doceniam , jak najbardziej, jednak uwazam, ze dla szczeniaka bieg przy rowerze to juz nadto. Owszem kondycje wyrabiac bedziemy, ale spokojnie. Dam jej dorosnac, choc mysle, ze nawet jak dorosnie to z rodezjanem przy rowerze szans nie ma.....;) Quote
aneta Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Przypomniało mi to opowieści z młodości suni z mojej hodowli - Yavanny [*]. Za młodu służyła z własnej nieprzymuszonej woli i wbrew zakazom właścicieli za zająca na treningach huskych - i zawsze z nimi wygrywała kicając po miedzach. Quote
PATIszon Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 aneta napisał(a):Przypomniało mi to opowieści z młodości suni z mojej hodowli - Yavanny . Za młodu służyła z własnej nieprzymuszonej woli i wbrew zakazom właścicieli za zająca na treningach huskych - i zawsze z nimi wygrywała kicając po miedzach. No prosze. Tylko patrzec jak na zawodach psich zaprzegow pojawia sie pudle:evil_lol: Quote
Recommended Posts