Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam wszystkich po 14dniowej nieobecności,ale odpoczywałam w Dolomitach na leżaku i wreszcie nikt nie szczekał mi od świtu do nocy.Już nadrobiłam zaległości i wszystko przeczytałam troche się nazbierało i widzę że ciągle przybywa nowych pudlomaniaków przy okazji pozdrawiam.Moje dziewczynki tak urosły ,że prawie ich nie poznałam.Muszę się pochwalić ,ze wszystkim wyrosły zęby P1 a reszta zębów w trakcie wymiany. :lol: :lol:

Posted

No to bedą uzbrojone po zęby :wink:
:hmmmm: takie gryzące stadko... :roll: :wink:

A wracając do sędziny w Krakowie.
Udało mi się tylko tyle dowiedzieć, że nie jest znana w kręgu pudlarzy, jest "all rounderem" :wink: i jest hodowcą borzoi.
Sędziowanie zapowiada się ciekawie, wszystkiego się można spodziewać :wink: :lol:

Posted

Bubi dożuc koniecznie ich zdjęcie bo strasznie jestem ciekawa jak wyglądają ;)

Niestety nic Wam nie moge pomóc w sprawie tej sędziny bo wystawiamy się sporadycznie i to tylko w Polsce... :(

Posted

Bubi dożuc koniecznie ich zdjęcie bo strasznie jestem ciekawa jak wyglądają ;)

Niestety nic Wam nie moge pomóc w sprawie tej sędziny bo wystawiamy się sporadycznie i to tylko w Polsce... :(

Posted

Nie martw się tym sposobem będzie więcej stron i pokonamy innych. Co do jazdy to już "se ne wrati" , zostało tylko opalanie w Pozza di Vassa koło Cortiny ale hebanek wart drogi.

[/img]

Posted

Nie wiem jak Wy, ale ja jestem bardzo rozczarowany. Jak w średniakach można mówić o jaimś wyrównaniu, to w dużych straszny rozrzut typów i nie dziwię się, że kolejny raz wygrywa Columbus, po prostu nie ma nic lepszego, a w sukach to już zupełna posucha. Podobał mi się też Racketer Hit Man, oraz Martinas Rubi de Bohemia, może na zdjęciach nie wychodzi najlepiej, ma trochę wąskie udo, ale widziałem go na żywca i rusza się szalenie dynamicznie. Ładna też była apricotka, która dostała boba.
Ale się rozpisałem :wink: ale duże to moja wielka miłość

Posted

Mam dokładnie takie same odczucia. :wink:
Jeśli chodzi o psy jest jeszcze na czym oko zawiesić,ale suki były...
Na pewno z Zubą miałbyś duże szanse na CACIB-ka. :wink: :D

Posted

Też jestem rozczarowana dużymi, czyżby tam też zaczynał się jakiś kryzys?
A przecież mają tam ładne suki, jak np. ta
http://rokolga.narod.ru/Gelja/GeljaNarva_1.JPG

Caro-Line's Curious С Columbus jak zwykle trzyma klasę :D
Nie wiem, odniosłam wrażenie, że większość dużych pudli jest nieciekawie przygotowana do wystawy, białe nie wybielone, aprikoty nie rozczesane, z wyjątkiem suki która dostała BOB

Posted

No właśnie ja dałbym mu co najmniej res. cacib, bo od czasu jak zobaczyłem Columbusa w Bratysławie, to jakoś mniej mi się podoba niż kilka lat temu w Poznaniu. Ma ładnego łęka :wink: oczywiście sprynie zamaskowanego, poza tym osadzenie ogona też jest dalekie od ideału. Jego wielkim atutem jest dla mnie fenomenalny ruch i wspaniała szata :D

Posted

Racketeer Hit Man dużo stacił na wyglądzie, nie do ... pyska mu w takim berecie, jaki miał na głowie.
Wygląda na to, że ma bardzo miękki włos, a i Olga Knorre była raczej zajęta swoim najnowszym nabytkiem :wink:

Posted

Sonya-Nero napisał(a):
Też jestem rozczarowana dużymi, czyżby tam też zaczynał się jakiś kryzys?

Ja określiłbym to inaczej tam nigdy nie było zjawiskowo pięknych standardów, oni chyba nie mają na nie pomysłu, skojarzenia są nie do końca przemyślane i typy, które łączą są bardzo różne. Ogólnie to z dużymi nie jest ostatnio w Europie najlepiej. Wydaje mi się, że przydałby się dobry import z za oceanu. Szkoda, że Kaylen's Reason to Belive pozostawił po sobie tak mało dzieci, to szalenie elegancki pies. Nie rozumien także dlaczego Avatar Concord jest tak mało doceniany poza Skandynawią. Tegoroczna zwyciężczyni Westminster Catiah Style and Splash ma go w swoim rodowodzie i jaki efekt. :D
Co do przygotowania dużych to też się dziwię, dlaczego są tak fatalnie zrobione, brak sił czy umiejętności...