Santy Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 Alfa1 napisał(a):Organizm suki potrafi też płody wchłaniać stało się tak u naszej toyki,prześwietlenie w 6 tyg. wykazało 3 kręgosłupy,a w 62 dniu urodziła 1 szczeniaczka,więc następne prześwietlenie i nic,gdybym tego nie widziała na kliszy to nie dałabym wiary. Przypuszczam że proces wchłaniania płodów rozpoczął się dużo wcześniej,ale kręgosłupy jeszcze prześwietlenie uwidoczniło i to bardzo wyraźnie bez rozmazów,ułożone były tak jak płody w jednej i drugiej odnodze macicy. Wielka szkoda BB :( ,bo czy uda Ci się powtórzyć to krycie ? Quote
.ania Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 Ale przykrośc :( ale może jeszcze się uda, jak nie teraz to może w przyszłości... Quote
JustynaJK Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 A wracają do tego pudla na Crufcie to może zwierzak jest chory? Guz mózgu np może dawać takie niepohamowane napady agresji,nigdy nic nie wiadomo.Mógł mieć uraz głowy itp. Quote
BB Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 Santy napisał(a):Wielka szkoda BB :( ,bo czy uda Ci się powtórzyć to krycie ? I tu jest brzydko mowiac "pies pogrzebany" ;) Bo o ile zawsze szkoda,ze nie bedzie szczeniaczkow, o tyle tutaj dochodzi tez kwestia tego,czy wogole uda sie to powtorzyc. A niestety bedzie to wszystko zalezalo od wielu czynnikow - troche od natury, troche od mozliwosci technicznych.... A wracajac jeszcze do przyczyn niepowodzenia - to ja mam taka teorie- niewiem na ile sluszna: otoz tym razem cieczka byla wogole dziwna. Z dwoch wzgledow - po pierwsze Kwinia dostala cieczke o miesiac a nwet dwa za wczesnie ( i dostala ja w kilka dni po tym,jak byla u nas inna suka z cieczka na kryciu. Dotychczas nigdy sie nie zdazalo,zeby bezposrednio u nas w domu byla jakas inna suka z cieczka - poza 15 letnia Jessie, ktora juz jako regula - dostaje cieczke jako druga zawsze). Ta obca suka byla u nas 4-5 dni i w dwa dni po jej wyjezdzie Kwinia dostala swoja cieczke. To juz bylo dla mnei dziwne,ale jeszcze nie dawalo do myslenia. Natomiast zaczelam sie zastanawiac glebiej nad tm, kiedy cieczka okazala sie byc malo "wyrazna", niby byla, ale niewprawna osoba moglaby sie nie zorientowc,ze suka ma wogole cieczke. Byla to wyjatkowo "delikatna" cieczka, jak na nia. Mimo wszystko jej zachowanie, oraz zachowanie innych psow wskazywalo na to,ze jest to normalnie przebiegajaca cieczka. Potem rowniez ( teoretycznie przynajmniej) badania to potwierdzily. Ale teraz - wiedzac,ze nie ma ciazy - zastanawiam sie, czy jednak to nie bylo za wczesnie, i organizm byc moze nie zdazyl sie przy tej cieczce przygotowac na przyjecie ciazy?! Quote
Sonya-Nero Posted March 12, 2005 Author Posted March 12, 2005 Macie jeszcze następne linki ze zdjęciami pudli na Eurazji 2005, można je powiększać :D (trzy rozmiary :wink: ) miniatury http://pub32.bravenet.com/photocenter/album.php?usernum=2734615807&album=25612 duże http://pub32.bravenet.com/photocenter/album.php?usernum=2734615807&album=25611 średnie http://pub39.bravenet.com/photocenter/album.php?usernum=3328307075&album=25321 toy http://pub39.bravenet.com/photocenter/album.php?usernum=3328307075&album=25331 Quote
Santy Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 Trudno oderwać oczy od tych fotek.Średniaki rzeczywiście na wysokim poziomie. :thumbs: Oceniając na podstawie zdjęć najbardziej podoba mi się Sextra Falling in Love. :D Ale w miniaturach też mam swojego faworyta....i to już na europejską ! :wink: Quote
Sonya-Nero Posted March 13, 2005 Author Posted March 13, 2005 Jak to zwykle na europejskiej :roll: połowa populacji pudli będzie rosyjska i lub w rosyjskich rękach... i zgarną prawie wszystkie tytuły :wink: :-? :lol: Qrcze, nasz debiut w klasie młodzieży... to europejska :roll: , już trenujemy :Dog_run: :wink: Quote
Santy Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Sonya-Nero napisał(a):Jak to zwykle na europejskiej :roll: połowa populacji pudli będzie rosyjska i lub w rosyjskich rękach... i zgarną prawie wszystkie tytuły :wink: :-? :lol: Qrcze, nasz debiut w klasie młodzieży... to europejska :roll: , już trenujemy :Dog_run: :wink: I jak Wam idzie ? My też trenujemy,tyle,że trochę zapadamy się w śniegu. :wink: Quote
Sonya-Nero Posted March 13, 2005 Author Posted March 13, 2005 Kicać umiemy już doskonale :P :wink: :lol: Quote
Alfa1 Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Witam wszystkich w ten zimowy poranek,za oknem śnieżek pada i pada,a mimo to jestem w radosnym nastroju :B-fly: Quote
Santy Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Sonya-Nero napisał(a):Kicać umiemy już doskonale :P :wink: :lol: A my jesteśmy na etapie hopsania.ale do naszego debiutu jeszcze tyyyyle czasu...... :D Może tegoroczna europej.będzie też owocna dla polskich pudli... :hmmmm: Witam Alfa ! :D Quote
Alfa1 Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Santy napisał(a): Może tegoroczna europej.będzie też owocna dla polskich pudli... :hmmmm: Witam Alfa ! :D Musimy mieć pozytywne myślenie :multi: Quote
Santy Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Alfa1 napisał(a):Santy napisał(a): Może tegoroczna europej.będzie też owocna dla polskich pudli... :hmmmm: Witam Alfa ! :D Musimy mieć pozytywne myślenie :multi: Jasne !!! Zawsze trzeba mieć nadzieję :D ,chociaż mówią,że nadzieja jest matką.....No,ale każda matka kocha swoje dzieci :lol: W każdym bądź razie zawsze można pomarzyć..... :P Quote
Sonya-Nero Posted March 13, 2005 Author Posted March 13, 2005 :hmmmm: ...w Bratysławie: 1 ...w Barcelonie: 2 ...w Tulln.... :hmmmm: :wink: :lol: :oops: Ale mi chodziło o ilość mł. Zw. Europy :wink: Quote
Santy Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Sonya-Nero napisał(a)::hmmmm: ...w Bratysławie: 1 ...w Barcelonie: 2 ...w Tulln.... :hmmmm: :wink: :lol: Wypada,że 3 !!! Może podzielisz się z innymi ? :wink: Quote
velvia Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Może być bardzo ciekawie, Specjalni e pojadę zobaczyć 8) 8) 8) Quote
Santy Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 velvia napisał(a):Może być bardzo ciekawie, Specjalni e pojadę zobaczyć 8) 8) 8) Przyjedź koniecznie . :P Skoro mamy wygrywać fotograf będzie niezbędny. :ylsuper: Quote
velvia Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 A dacie mi trochę zarobić he,he,he.................... :grins: :grins: Quote
Santy Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 velvia napisał(a):A dacie mi trochę zarobić he,he,he.................... :grins: :grins: No wiesz ! :roll: Za możliwość fotografowania zwycięzców należą się profity ich właścicielom ! :jumpie: :lol: Quote
Recommended Posts